کد خبر: ۲۵۱۹۵۴
زمان انتشار: ۱۰:۳۴     ۲۷ شهريور ۱۳۹۳
من ایرانی هستم و به ایرانی بودن خودم افتخار می کنم و اصلا از آن خجالت نمی کشم. وقتی در مصر بودم با من مصاحبه می شد به من می گفتند که نگویم در تهران متولد شده ام. نصیحتم می کردند که اگر بگویی ایرانی هستی بقیه به خاطر مذهب شیعه ایرانی ها از تو حمایت نمی کنند، ولی من به طور خاص به آن ها گفتم من در ایران به دنیا آمده ام و عاشق این کشور هستم. عده ای از جوانان ایرانی به منچستر یا لندن می آیند و بعد از دو سال می بینی که لهجه گرفته اند و می گویند من انگلیسی هستم! و از هویت خودشان خجالت می کشند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از «خبرگزاری دانشجو»،‌ سامی یوسف خواننده جوان و ایرانی الاصل و ستاره موسیقی جهان اسلام، چند روز گذشته و به بهانه انتشار آلبوم جدیدش در لندن مصاحبه ای با شبکه بی بی سی فارسی انجام داد. که در این مصاحبه خبرنگار شبکه بی بی سی، سئوالاتی را مطرح کرد که با پاسخ های هوشمندانه و قابل تأمل سامی یوسف روبرو شد.

 

یوسف درباره آلبوم جدیدش گفت: آلبوم من صوفیانه نیست. صوفی گری در ایران معنای خوبی ندارد و آلبوم من هم صوفی گرایانه نیست. بهتر است بگوییم عرفان و معرفت. آلبوم من عرفانی و معرفت گرایانه است. چیزی که از ابعاد پنهان مذهب صحبت می کند.

 

یوسف در واکنش به اینکه برخی او را ستاره راک و... می نامند، گفت: نه. این واژه ها را درست نمی دانم. مثلا نمی شود که یک آرایشگر را آشپز بنامیم! این دو تا کار متفاوت است. من از یک از پیشینه موسیقیایی می آیم و از موسیقی های مختلف دنیا، از موسیقی سنتی ایرانی و آذری تا موسیقی پاپ هم مطالعه کردم اما موسیقی من هیچکدام از این ها نیست. برای همین هم من یک واژه خاص برای نوع موسیقی خودم به کار بردم. موسیقی عرفانی(espritic).

 

یوسف در پاسخ به دلیل اصرارش بر موسیقی خاص خود گفت: خیلی ها سعی کرده اند از موسیقی غربی تقلید کنند و با فرهنگ پاپ و مدل مو و ظاهر غربی و  اروپایی خودشان مطرح بشوند. اما  من عاشق سنت هستم.

 

خبرنگار بی بی سی که سعی داشت به نوعی سامی یوسف را درباره هویتش سردرگم کند، پرسید: "چرا در مصاحبه های خود بر ایرانی بودن خودت اصراری نداری و به این موضوع افتخار نمی کنی؟!" اما با پاسخ قابل تأمل سامی یوسف روبرو شد.

 

سامی یوسف جواب داد: من ایرانی هستم و به ایرانی بودن خودم افتخار می کنم و اصلا از آن خجالت نمی کشم. وقتی در مصر بودم با من مصاحبه می شد به من می گفتند که نگویم در تهران متولد شده ام. نصیحتم می کردند که اگر بگویی ایرانی هستی بقیه به خاطر مذهب شیعه ایرانی ها از تو حمایت نمی کنند، ولی من به طور خاص به آن ها گفتم من در ایران به دنیا آمده ام و عاشق این کشور هستم. حتی اسم زمان تولد من در ایران هم "سیامک" هست.

 

اما ملی گرا نیستم. وطن پرستی با ملی گرایی متفاوت است. یک جریانی در ایران و برخی کشورهای دیگر هست که خیلی ملی گراست. به خصوص  ایرانی های خارج از ایران. آن ها هِی می گویند ایران ایران. انگار که دارند ایران را عبادت می کنند. اما ملی گراییِ این طوری منجر به فاشیسم می شود.

 

سامی یوسف در بخش دیگری از صحبت هایش، در پاسخ به این سئوال که "چه توصیه ای به هوادارانت در ایران داری؟" گفت: نه من نظر خاصی ندارم. من فقط یک موسیقیدان هستم و کارم را هم دوست دارم. اما ما یک مشکل واقعی با هویت داریم. بعضی از ما در دنیای مدرن نمی دانیم کی هستیم. یک راهب تبتی می داند هویتش چیست اما بعضی از ما در دنیای شلوغ غرب گم شده ایم. دلیل این که این حرف را می زنم این است که عده ای از جوانان ایرانی به منچستر یا لندن می آیند و بعد از دو سال می بینی که لهجه گرفته اند و می گویند من انگلیسی هستم! و از هویت خودشان خجالت می کشند...

 

سامی یوسف خواننده جوان و ستاره موسیقی جهان اسلام در تهران به دنیا آمد و بعد از سه سال همراه با خانواده به بریتانیا مهاجرت کرد. او با تکیه بر باورها و مضامین اسلامی و با واکنش به موقع در موضوع مسلمانان جهان(نظیر فلسطین، کشتار مسلمانان، گرسنگی ها فراگیر قاره آفریقا و... )اقدام به تولید موسیقی کرد که باعث ابداع موسیقی خاص اسلامی شد. همین نوع فعالیت نیز باعث شد تا سامی یوسف به سرعت در جهان اسلام و اروپا به چهره ای شناخته شده و محبوب تبدیل  شود.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها