أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۲۶۳۷۸۹
زمان انتشار: ۰۲:۴۴     ۰۲ آبان ۱۳۹۳
چهره ماندگار شعر وادب ایران‌ زمین گفت: ایرانیان " دگر دوست ترین" مردم جهان هستند و تاریخ و پیشینه ایران گواه بر "دگر دوستی" مردم ایران زمین است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، میر جلال الدین کزازی عصر پنجشنبه در نخستین سمپوزیم جایگاه بشر دوستی در ادبیات ایران زمین که در همدان برگزار شد، اظهار داشت: همدان کهن ترین شهر شناخته شده ایران زمین است و هر کس که در این شهر زندگی می کند به نسبت شهروندان سایر شهر های دیگر وظیفه سنگین تری را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه همدان در کار فرهنگی پیشتاز است، عنوان داشت: اما اینکه چرا باید همدان در برگزاری این سمپوزیوم پیشتاز باشد دلایلی دارد و همدان نمونه ای از دیرینگی در ایران زمین است.

چهره ماندگار شعر وادب ایران‌ زمین در ادامه افزود: خوی مردم همدان، نمونه‌ای شایسته و برجسته از خوی ایرانی است و مردم همدان باید بدانند که همدانی بودن هم افتخاری بزرگ است و هم باری گران بر دوش مردم آن دارد چرا که هر که با تاریخ ایران‌ زمین آشنا باشد اهالی این شهر را با نگاه ویژه‌ای می‌نگرد.

کزازی با اشاره به اینکه لغزش همدان بازتاب هزاره ای دارد، ابراز داشت: همدانیان نمونه ای از خوی و خیم ایرانی هستند و به همین دلیل این مراسم در همدان برگزار شده است.

" بشر دوستی" مقوله ای است که در " دگر دوستی" می گنجد
وی با بیان اینکه در این مراسم از ارج نهادن انسان سخن رانده می شود، گفت: "بشر دوستی" مقوله ای است که در "دگر دوستی" می گنجد.

چهره ماندگار شعر وادب ایران‌ زمین با تاکید بر اینکه تنها ما همشهریان خود را دوست داریم هرگز به این معنا نیست که در کارکرد و معنای ناب و نغز، بشردوست هستیم، افزود: بشردوستی هنگامی به درستی آشکار و سازگار می‌شود که نه تنها خانواده، شهروندان و هموطنان خود را دوست بداریم بلکه مردم نقاط دیگر جهان را از خود بدانیم.

کزازی در ادامه سخنانش تاکید داشت: ایرانیان " دگر دوست ترین" مردم جهان هستند و تاریخ و پیشینه ایران گواه بر " دگر دوستی" مردم ایران زمین است که در ادب پارسی به گستردگی و شگرفی و شور مندی بازتاب داشته است.

وی در ادامه به اینکه کشور های دیگر نگاهی خدا پسندانه به سایر کشور ها دارند، گفت: برخی کشور ها مانند اروپائیان که خود را گهواره شایستگی انسانی می دانند دیگران را با نام "بربر" می نامند که به معنای " رمنده" است.

چهره ماندگار شعر و ادب ایران زمین از ویژگی های انسان والا به نیک اندیشی و نیک گفتاری و نیک کرداری اشاره کرد و عنوان داشت: " فروتنی" نیز از ویژگی انسان شایسته است و بی‌شک کسی می‌تواند دیگران را دوست داشته و همه آفریده‎های هستی را ارج نهد که به فروتنی رسیده باشد.

کزازی در پایان سخنانش گفت: باید هم به عنوان یک انسان هم یک ایرانی و هم یک شهروند و هم بندی از خانواده با انسان های دیگر همدردی کنیم و سرزمین ایران، سرزمین " بشر دوستی" است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها