أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۲۷۱۸۰۴
زمان انتشار: ۱۱:۳۶     ۲۹ آبان ۱۳۹۳
سخنگوی دولت، مردم را برای گرانی آماده کرد:
دولتی‌ها متفق‌القول شده‌اند که همگی درباره نان با سیاست «با دست پس می‌زند با پا پیش می‌کشد» سخن بگویند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از وطن امروز، مدت‌ها پیش وقتی محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری و رئیس ستاد تنظیم بازار به‌طور تلویحی درباره اصلاح قیمت آرد و نان سخن گفت اما پس از آن تایید و تکذیب‌های افزایش و ثبات قیمت نان اوج گرفت که همه در راستای این هدف بود که درنهایت اجماع غیرمستقیم بر سر افزایش قیمت آرد و نان صورت گیرد. علاوه‌بر این سخنگوی دولت نیز در جلسه هفتگی خود از کوچک و بی‌کیفیت‌شدن نان‌ها گله کرد و گفت اگرچه ناظران ما بر این مساله نظارت دارند و با آن برخورد می‌کنند اما نانوایان می‌گویند به جای اینکه با ما برخورد کنید واقعیت‌ها را در نظر بگیرید تا هیچ نانوایی مرتکب تخلف نشود. تعبیر سخن نوبخت این است که قیمت نان را باید افزایش داد. البته دولت کلید این افزایش قیمت را به‌گونه‌ای دیگر و آن هم با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، تضمین کرد. دولت تعهد کرد هر کیلوگرم گندم معمولی را در سال زراعی 1394 به قیمت 1155 و هر کیلوگرم گندم دروم را به قیمت 1188 از کشاورزان بخرد. در حال حاضر دولت هرکیلوگرم گندم را به قیمت تضمینی1050 تومان خریداری می‌کند و به نرخ 465 تومان به کارخانجات آردسازی می‌فروشد؛ یعنی در هر کیلوگرم 585 تومان (بدون در نظر گرفتن هزینه‌های جانبی) یارانه پرداخت می‌کند. ضمن اینکه یارانه نقدی نان به‌ازای هر نفر4500 تومان در ماه را نیز پرداخت می‌کند. در کنار همه این واقعیت‌ها دولت تصمیم دارد تا بزودی قیمت آرد و نان را افزایش دهد. البته سخنگوی دولت با اظهارات دیروز خود به نوعی مردم را برای افزایش قیمت نان آماده کرد.

نان‌ها کوچک و بی‌کیفیت شدند
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به افزایش قیمت نان در استان‌ها گفت: کارگروهی در سطح استان‌ها و کارگروه دیگری در سطح ملی و مرکزی موظف شده‌اند این مساله را بررسی کنند. به تأکید نوبخت تلاش دولت بر این است تا خریداران، نان ارزان و با کیفیت تهیه کنند. وی درباره قیمت نان ادامه داد: ما در سال جاری هرکیلو گندم را 1050 تومان از کشاورزان خریداری می‌کنیم و حدود 465 تومان به نانوایان می‌فروشیم؛ یعنی حدود 685 تومان به ازای هر کیلو گندم یارانه پرداخت می‌کنیم. علاوه‌ بر اینکه نانوایان باید براساس یارانه‌ای که می‌دهیم نان را عرضه کنند. سخنگوی دولت با اشاره به اعتراض نانوایان اضافه کرد: آنها به افزایش قیمت سوخت و کارگر استناد می‌کنند و معتقدند در این شرایط ضرر می‌کنند. به گفته نوبخت ما در سال‌های اخیر با بی‌کیفیت و کوچک شدن نان روبه‌رو بوده‌ایم و البته ناظران ما بر این مساله نظارت دارند و با آن برخورد می‌کنیم. نانوایان می‌گویند به جای اینکه با ما برخورد کنید واقعیت‌ها را در نظر بگیرید تا هیچ نانوایی مرتکب تخلف نشود. نوبخت با اشاره به افزایش قیمت نان در استان‌ها اظهار داشت: کارگروهی در سطح استان‌ها و کارگروه دیگری در سطح ملی و مرکزی موظف شده‌اند این مساله را بررسی کنند. به‌تصریح سخنگوی دولت تلاش دولت بر این است تا خریداران، نان ارزان و با کیفیت تهیه کنند و ما همچنین مایل هستیم در حد امکان گندم را از کشاورزان گران‌تر بخریم تا درآمد کافی کسب کنند. وی درباره وضع نانوایان نیز اظهار داشت: آنها بخشی از جامعه هستند و می‌گویند نان ارزانقیمت نباید باعث ضرر ما شود و ما باید به همه این مسائل توجه کنیم و در عین حال از نانوایان زحمتکش حمایت می‌کنیم. سخنگوی دولت با بیان اینکه قیمت خرید گندم از کشاورزان برای سال آینده 1150 تومان تعیین شده، خاطرنشان کرد: دولت همچنان یارانه قابل توجهی پرداخت می‌کند و این غیر از یارانه‌ای است که به‌طور نقدی به مردم پرداخت می‌کند. به بیان وی دولت همچنان به پرداخت یارانه ادامه خواهد داد تا نان با قیمت و کیفیت مناسب به مردم عرضه شود.

پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی قیمت نان
در همین حال رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی درباره افزایش قیمت نان اظهار بی‌‌اطلاعی کرد. حسین نظرنژاد در این‌‌باره گفت: البته در 2سال اخیر قیمت نان افزایش نداشته و ما پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی قیمت نان را داده‌ایم ولی تاکنون چیزی به ما ابلاغ نشده است. نظرنژاد در گفت‌وگو با فارس، افزود: با توجه به نرخ تورم ما افزایش 20 درصدی برای سال 92 و افزایش 20 درصدی برای سال 91 را که در مجموع 40 درصد می‌شود، پیشنهاد داده‌ایم، چراکه هم اکنون نانوای سنگکی، نانی که برایش 900 تومان تمام می‌شود را 600 تومان می‌فروشد. به گفته وی در 2 سال اخیر هزینه جانبی مانند آب، برق، گاز و بیمه افزایش چشمگیری داشته، در حالی که نرخ نان ثابت مانده است و باید فکری برای آن کرد.

کم‌فروشی و گران‌فروشی نان‌های صنعتی
به دلیل نبود نظارت بر قیمت نان، نان‌های صنعتی با کم‌فروشی و گران‌فروشی 30درصدی فروخته می‌شوند. محسن لزومیان، رئیس اتحادیه نان‌های صنعتی کشور در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه از سال 1390 قیمت آرد و نان به‌رغم افزایش قیمت‌های جانبی تغییری نکرده است، اظهار داشت: در حال حاضر نظارت چندانی بر قیمت نان نمی‌شود و به دلیل کم‌فروشی، بسیاری از نان‌فروشی‌ها نان را بالاتر از قیمت مصوب می‌فروشند چراکه قیمت مصوب نان صنعتی کیلویی 3400 تومان است اما به دلیل نبود نظارت، این نوع نان‌ها حدود کیلویی 5000 تومان نیز در فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند و هیچگونه شکایتی از سوی مصرف‌کنندگان نمی‌شود. رئیس اتحادیه نان‌های صنعتی کشور افزایش 30 درصدی قیمت نان را چندان مطلوب ندانست و افزود: بهترین تصمیم این است که دولت قیمت آرد و نان را آزاد کند. چراکه این امر سبب می‌شود تولیدکنندگان کیفیت نان را افزایش دهند و به تبع آن مصرف گندم و آرد در کشور نیز بهینه‌تر می‌شود. وی تصریح کرد: اینگونه نباشد که قیمت نان تنها در بخش صنعتی آزاد شود بلکه باید تصمیم‌گیری برای هر دو نوع نان سنتی و صنعتی صورت بگیرد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها