کد خبر: ۲۹۱۲۶۹
زمان انتشار: ۱۷:۵۹     ۱۱ بهمن ۱۳۹۳
از همان روزهای نخست نشستن علی جنتی بر صندلی مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم، دادن مجوز به «خوانندگی زنان» ازجمله مسائلی بود که به همراه «حذف ممیزی»، «بازخوانی کتاب‌های سانسورشده»، «رفع فیلتر فیسبوک» و..... هم از کارویژه‌های او برای کسب رضایت حامیان شبه‌روشنفکرش به حساب می‌آمد و هم از سوی دیگر یکی از نقاط اصلی انتقاد منتقدان عملکرد وی محسوب می‌شد.

به گزارش رجانیوز، در همین زمینه هم اظهارات عجیب جنتی که ظاهرا دارا بودن تحصیلات حوزوی و همچنین آشنایی با فضای فرهنگی حوزه علمیه و علما یکی از تدابیر ویژه دولت برای انتخاب او به عنوان چهره اصلی دستگاه فرهنگی کشور بود از همان ماه‌های ابتدایی آغاز به کار صدای علما را هم دراورد.

جنتی روزهای ابتدایی آبان ماه سال گذشته در حاشیه رونمایی از نهج‌البلاغه مطلی درباره مساله خوانندگی بانوان گفت: «اظهارنظرهای مختلفی در خصوص تکخوانی خواننده زن در کنسرت‌ها وجود دارد اما طبق نظر برخی مراجع تقلید، اگر موجب مفسده نباشد ایرادی ندارد.»

انتشار این اظهارنظر که رنگ و لعاب فقهی هم داشت اما در همان ساعات اولیه با واکنش جدی حوزه‌های علمیه روبرو شد و حتی در برخی واکنش‌ها، این اظهارات از سوی وزیر ارشاد نشانه کم اطلاعی وی در زمینه فقه شیعه توصیف شد. در این میان هم جدی‌ترین واکنش از سوی آیت‌الله مکارم شیرازی به این اظهارات بیان شد و این مرجع تقلید با اشاره به مطرح شدن برخی سخنان مبنی بر اعلام نظر فقها در خصوص خوانندگی زنان گفت: «گفته شده است که چرا می‌گویید خواننده زن نباشد. نصف جمعیت ایران زن است و فقها در این زمینه نظر دهند، این طرز سخن‌گویی سابقه ندارد.»

مراسم رونمایی از آلبوم«تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم»

وی با انتقاد از جسور شدن و مدعی شدن افرادی که چنین صحبت‌هایی را مطرح کرده‌اند هم گفته بود: «این‌ها خبر ندارند یک طلبه 20 سال درس می‌خواند تا به مرحله اول اجتهاد برسد و باید برای مجتهد شدن 40 سال درس خواند. وزارت ارشاد بداند تکرار این کارها سبب می‌شود که مردم فاصله بگیرند.»

با این‌همه این اظهارات جنتی اما تا جایی پیش رفت که وی در دی‌ماه 92 به دلیل قانع نشدن نمایندگان از پاسخ جنتی به سوال حمید رسایی که یکی از اصلی‌ترین مواردش هم اصرار وی بر مسئله‌ی «خوانندگی زنان» بود از طرف مجلس کارت زرد دریافت کرد.

حالا اما پس از گذشت یکسال از دریافت آن کارت زرد و برگزاری کنسرت‌هایی از سوی خوانندگان زنی که البته البوم‌هایشان نتوانسته بود مجوز انتشار دریافت کند در طول این یک‌سال، وزارت ارشاد دولت یازدهم از فرصت درگیری رسانه‌ها به حاشیه‌های جشنواره فجر نهایت استفاده را برای انتشار و رونمایی از اولین البوم با صدای یک زن کرده است.

در همین رابطه اما انتهای هفته گذشته از آلبوم موسیقی «تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم» که با همخوانی یک خواننده زن و توسط نشر چشمه مجوز گرفته است در فروشگاه این انتشارات رونمایی شد و رسانه‌های حامی دولت نیز سعی کردند طوری این خبر را پوشش بدهند که مخاطب به این باور برسد که دیگر انتشار البوم‌هایی با خوانندگی زنان جزو خط قرمزها به حساب نمی‌اید و قبح این ماجرا با انتشار این البوم شکسته است و مسیر فعالیت عمومی زنان خواننده و انتشار البوم‌هایشان توسط دولت اعتدال هموار شده است.

در این بین هم اما استدلال حامیان خوانندگی زنان در نوع خود جالب است. محسن کرامتی یکی از خوانندگان این البوم در این مراسم با اعتراض به محدودیت خوانندگی زنان گفته است که: «همه ما با صدای یک بانو که برای ما لالایی می‌خواند با موسیقی آشنا می‌شویم و آن بانو مادر ماست. بیایید تمامی بانوان را مثل مادر خود بدانیم و اجازه دهیم تا صدایشان شنیده شود.»

با این وجود اما به نظر می‌رسد انتشار این البوم با واکنش‌هایی که پیش از این نیز برگزاری کنسرت‌های خوانندگان زن و همچنین صحبت‌های علی جنتی در حمایت از تک‌خوانی زنان در میان علما و همچنین نمایندگان مجلس در پی داشته است، موجب اعتراض مجدد علما و طلاب و نمایندگان مجلس خواهد شد و تمهید وزارت ارشاد برای گم شدن این اتفاق در میان حاشیه‌های برگزاری جشنواره فجر چندان کارساز نخواهد بود.

در همین زمینه هم آیت‌الله علوی گرگانی ظهر امروز در دیدار اعضای برگزار کننده کنگره شهدای بسیج دانشجویی در اعتراض نسبت به تک خوانی خواننده‌های زن در کشور و مجوز وزارت ارشاد به انتشار آلبوم تک خوانی بانوان، گفته‌اند که: «نباید اجازه دهیم برخی‌ها اهداف امام و انقلاب را به بیراهه بکشانند و عزت زنان جامعه را به بازی بگیرند چرا که یکی از اهداف امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی تکریم زن و مقام زن در جامعه است.»

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
شرمنده امام زمانیم
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۰۵ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۰
۰
خیالمان راحت بود که لانه جاسوسی آمریکا تسخیر شد، اما اکنون میبینیم مکانهای زیادی نیازمند تسخیر مجدد انقلابیون هستند.مسئولین بدانند مردم همچنان خواستار اسلام ناب محمدی اند نه اسلام آمریکایی وانگلیسی پس با این گونه مجوزهای نامشروع که توهین به زنان آزاده است، به اسلام واعتماد مردم و رهبری خیانت نکنند.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها