يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ(حجرات 13) * * * ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است! * * * ای مردمان شما را از مردی و زنی/ما آفریده‌ایم به علم و به اقتدار/ دادیمتان قرار به اقوام گونه‌گون/انس و شناخت تا که به ‌هم‌ آورید بار/ بی‌شک بود زجمع شما آن‌عزیزتر/نزد خدا که بیش به تقواست ماندگار/ زان‌رو که هست عالم و آگاه کردگار/بر مردمان مومن و مشرکت بروزگار

 

      
کد خبر: ۳۲۴۲۴۴
زمان انتشار: ۱۰:۱۹     ۱۳ تير ۱۳۹۴
گرمازدگی اختلالی است که طی آن درجه حرارت بدن افزایش و میزان آب بدن کاهش می‌یابد. مشاغل سخت، مبتلایان به بیماری‌های مزمن، کودکان و افزاد مسن گروه‌های پرخطر برای ابتلا به گرمازدگی هستند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، محمدرضا بلورساز در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان در مورد گرمازدگی و علل ایجاد آن اظهار داشت: گرمازدگی وقتی رخ می‌دهد که درجه حرارت بدن به هر دلیلی افزایش و میزان آب بدن کاهش یابد. این اختلال موجب کاهش سدیم، پتاسیم،‌ منیزیم، کلسیم و تمام اِلمان‌های بدن می‌شود.

وی افزود: پس از گرمازدگی جریان خون به هم می‌‌ریزد و غلیظ می‌شود که متعاقب آن، تپش قلب، خشکی مخاط، اختلال دید و ضعف در راه رفتن ایجاد می‌شود. این علائم در نهایت موجب شوک ناشی از گرمازدگی و کمبود آب بدن می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اختلال بر اثر گرمازدگی در نهایت می‌تواند هوشیاری فرد را مختل کند. طی روزهای اخیر اخباری مبنی بر مرگ افراد زیادی در پاکستان بر اثر گرمازدگی گزارش شده است که علت آن قطع برق و عدم استفاده از وسایل خنک کننده عنوان می‌شود.

* چه کسانی در معرض گرمازدگی هستند

رئیس انجمن عفونی اطفال ایران در مورد گروه‌های پرخطر برای ابتلا به گرمازدگی اظهار داشت: افرادی که مشاغل آنها با حضور در فضاهای باز ارتباط دارد و ناچارند ساعات زیادی در معرض آفتاب باشند، ممکن است دچار گرمازدگی شود. همچنین مبتلایان به بیماری مزمن مانند دیابت، قلبی و کلیوی و مغزی با احتمال بیشتری به گرمازدگی دچار می‌شوند.

وی ادامه داد: کودکان و افراد مسن گروه‌های دیگری هستند که امکان ابتلا به گرمازدگی در آنها زیاد است. 90 درصد بدن کودکان زیر یک سال از آب تشکیل شده و به محض قرار گرفتن در فضای گرم، آب بدن خود را از دست می‌دهند و دچار گرمازدگی می‌شوند.

* راه‌های پیشگیری از گرمازدگی

رئیس انجمن عفونی اطفال ایران تصریح کرد: برای پیشگیری از گرمازدگی بهتر است در ساعات گرم روز از خانه خارج نشویم در صورتی که شغل شما ایجاب می‌کند تا در معرض نور آفتاب باشید هر یک ساعت حدود 15 دقیقه خود را به جای خنک برسانید تا گرما به طور مستقیم به شما نخورد. همچنین افرادی که عادت به پیاده‌روی دارند ساعت 6 یا 7 صبح را برای این فعالیت در نظر بگیرند.

* درمان گرمازدگی

بلورساز اظهار داشت: به محض اینکه علائم گرمازدگی را در خود احساس کردید به پزشک مراجعه کنید تا برای جلوگیری از عواقب ناشی از گرمازدگی با فروم و داروهایی که برای تهوع و اسهال تجویز می‌شود از پیشروی اختلال جلوگیری شود و بعد از آن 48 ساعت استراحت کنید.

وی خاطرنشان کرد: افراد سالم در صورت ابتلا به گرمازدگی باید خود را به جایی که تهویه هوای مناسب دارد، برسانند و در صورت مشاهده علائم گرمازدگی به پزشک مراجعه کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها