يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ(حجرات 13) * * * ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است! * * * ای مردمان شما را از مردی و زنی/ما آفریده‌ایم به علم و به اقتدار/ دادیمتان قرار به اقوام گونه‌گون/انس و شناخت تا که به ‌هم‌ آورید بار/ بی‌شک بود زجمع شما آن‌عزیزتر/نزد خدا که بیش به تقواست ماندگار/ زان‌رو که هست عالم و آگاه کردگار/بر مردمان مومن و مشرکت بروزگار

 

      
کد خبر: ۳۲۴۳۰۴
زمان انتشار: ۱۳:۱۰     ۱۳ تير ۱۳۹۴
دسترسی محدود بیماران به تخت‌های بیمارستانی و کاهش زمان بستری آنها، انتظار ۴ نفره بیماران پشت نوبت هر تخت ICU، کمبود ۱۰۵ هزار تخت و دولت که ۴۰ سال زمان لازم دارد تا کمبودها را رفع کند از مشکلاتی‌ست که با مسن‌شدن جامعه بغرنج‌تر می‌شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، مسئله پیرشدن جامعه ایرانی و رفتن به سمت مسن شدن،به همراه افزایش بیماری‌ها موضوعی است که درحال حاضر در سیاستهای نظام سلامت مطرح شده،موضوعی که برای رفع آن،نیازمند برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساختهای لازم در مراکز درمانی، تجهیزات پزشکی و دارویی است.

این درحالی است که بارها تأکید شده ۹۱ بیمارستان ۵۰ ساله، ۷۴ بیمارستان ۴۰ ساله، ۱۱۲ بیمارستان ۳۰ ساله، ۱۱۴ بیمارستان ۲۰ ساله و ۸۴ بیمارستان ۱۰ ساله در کشور وجود دارد.

عمر دستگاههای پزشکی از جمله دیالیز و تخت بیمارستانی دیگر جای خود دارد؛ چراکه در بیمارستان های دولتی و خصوصی ۱.۷ تخت به ازای هر یک هزار جمعیت کشور وجود دارد.

زمان بستری بیمار در بیمارستان‌ها کمتر از حد استاندارد

بطوری که محمد آقاجانی،معاون درمان وزیر بهداشت می گوید: ضریب اشغال تخت‌های ICU در بیمارستان‌های دولتی تهران حدود ۱۰۰درصد است. این موضوع به این معنا‌ست که بسیاری از بیماران از تخت آی‌سی‌یو یا جا می‌مانند یا امکان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه را پیدا نمی‌کنند. ‌

وی می افزاید: دسترسی محدود مردم به تخت‌های بیمارستانی باعث شده که زمان اقامت بیمار در بیمارستان‌های ما، کوتاه‌تر از استاندارد باشد. به‌عنوان مثال یک بیمار با نارسایی قلبی اگر قرار باشد ۷ تا ۱۰روز در بیمارستان بماند برخی مواقع وی را طی ۲ تا ۳روز مرخص می‌کنند.

آقاجانی ادامه می دهد: در حال حاضر ۵۷۰۰ تخت مراقبت ویژه ‌آی‌سی‌یو، در کشور داریم و نیازمند ۵۷۰۰تخت دیگر هستیم و این ضریب اشغال موجب شده تا بیمارستان‌ها در برخی از ساعات روز و در ایام خاص نتوانند بیماران را پذیرش کنند.

بنابراین به نظر می‌رسد بیمارستان های ما برای پاسخ دهی مناسب، نیازمند احداث ۶۰ هزار تخت جدید هستند چرا که از اصلی ترین دلایل نارضایتی بیماران همین موضوع است.

به ۱۵ هزار تخت مراقبت ویژه در کشور نیاز داریم

علی امیرسوادکوهی،رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران نیز به فارس می‌گوید: هم اکنون ۲۷۵۰ تخت ICU فعال در کشور داریم. سال گذشته وزارت بهداشت ۸۰۰ تخت را استانداردسازی کرد که حرکت مثبتی بود و  امسال نیز ۲۲۰۰ تخت جدید به ناوگان بخش مراقبت‌های ویژه اضافه خواهد شد.

وی ادامه می دهد: مناقصه های خرید این تختهای جدید در وزارت بهداشت در حال انجام است البته هزینه هر تخت ICU بسیار بالاست و رقمی حدود ۶۰۰ میلیون تومان است.

رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران می گوید: بنابراین پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال تعداد تختهای ICU کشور به ۵ هزار تخت برسد اما همین تعداد هم کم است چون طبق قانون باید ۱۰ درصد تخت‌های بیمارستانی به بخش‌های مراقبت‌های ویژه اختصاص داشته باشد.

سوادکوهی ادامه می دهد: بنابر این استاندارد به ۱۵ هزار تخت مراقبت ویژه در کشور نیاز داریم بنابراین افزایش تعداد تختهای مراقبت ویژه کشور به ۵ هزار تخت جدید مشکل کشور را کامل حل نمی‌کند و باز عقب هستیم.

انتظار ۴ بیمار پشت نوبت هر تخت ICUدولتی

رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران می گوید: تعداد تخت‌های بخش دولتی کم است و پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت خدمات‌رسانی بیماران در این بخش‌ها سخت‌تر شده، مردم انتظار دارند بهترین خدمات را بگیرند با این وجود پشت درهای بیمارستان‌های دولتی می‌مانند چون تختی پیدا نمی‌شود و حتی ۴ بیمار بالای یک تخت ICU در انتظار می‌مانند تا بیمار خود را منتقل کنند.

وی در مورد وضعیت تخت مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) نیز می گوید: ۲۵۰ تا ۲۷۰ تخت مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) وجود دارد که با توجه به شرایط پیش آمده قرار شده تعداد این تختها نیز دو برابر شده و به ۵۰۰ تخت افزایش یابد اما این تعداد هم کم است.

کمبود ۱۰۵ هزار تخت بیمارستانی در کشور

ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت و درمان نیز به فارس گفته بود: ۱۰۵ هزار تخت بیمارستانی در کشور کمبود داریم و ۵۰ درصد از ۱۳۵ هزار تخت بیمارستانی موجود در کشور فرسوده است.

وی ادامه می دهد: با توجه به نیاز کشور به تخت بیمارستانی لازم است امسال در کشور ۳۹ هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی توسط بخش خصوصی ساخته شود.

این موضوع را هم نباید فراموش کرد که در کنار کمبود تخت،هم اکنون یک بیمار بستری در بخش CCU نیازمند ۱۲ ساعت مراقبت، بیمار آی سی یو ۱۸ ساعت، بیمار بستری در آی سی یو قلب ۲۴ ساعت و بیمار پیوند کبد نیازمند ۲۸ تا ۳۰ ساعت مراقبت در مدت ۲۴ ساعت است.

دولت ۴۰سال برای جبران زمان می‌خواهد

از طرفی حسن هاشمی وزیر بهداشت راه حل این کمبود تخت را خرید از بخش خصوصی می داند چراکه معتقد است با روند فعلی که دولت به تدریج تخت های بیمارستانی را اضافه می کند، حداقل ۴۰ سال طول می کشد تا این تخت ها اضافه شوند.

وی بارها گفته که بعید می داند دولت برای جایگزینی تخت های بیمارستانی با این اعتبارات بتواند بیش از دو هزار تخت ایجاد کند در حالی که ما بیش از ۷۰ هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها