کد خبر: ۳۴۴۹۰۱
زمان انتشار: ۱۰:۰۹     ۲۱ مهر ۱۳۹۴
عبور توافق هسته ای از بهارستان؛
خانه ملت در جلسه علنی صبح امروز شاهد تصویب سریع مهم‌ترین پرونده ملی جمهوری اسلامی ایران بود. وکلای ملت ماده واحده و بندهای طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را با 161 رای موافق، 59 رای مخالف و 13 رای ممتنع تصویب کردند.
به گزارش سرویس خانه ملت پایگاه 598، جلسه علنی صبح امروز سه شنبه(21مهر ماه 94) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.

241 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند که بر این اساس کرسی 46 نماینده مجلس خالی بود.

بررسی جزییات طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام، دستور کار نشست علنی صبح امروز پارلمان است.

سپس محمدجواد ظریف، سیدعباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی در نشست علنی خانه ملت حضور یافته‌اند.

وکلای ملت ماده واحده و بندهای این طرح را با 161 رای موافق، 59 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر تصویب کردند.

در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی جزییات طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را به تصویب رساندند.

طبق گفته اعضای هیئت رئیسه و اعضای کمیسیون امنیت ملی، این طرح بیش از 200 پیشنهاد اصلاحی از سوی نمایندگان داشت و به نظر می‌رسید که بررسی این پیشنهاد در صحن علنی چندین جلسه را به خود اختصاص دهد اما صبح امروز تنها در حالی که 20 دقیقه از آغاز جلسه علنی مجلس گذشته بود با اقدام هیئت رئیسه این طرح ظرف مدت کوتاهی به تصویب رسید.

هیئت رئیسه در حالی طرح مذکور را به رأی وکلای ملت گذاشت که تنها 3 پیشنهاد اصلاحی از سوی حسین سبحانی‌نیا و جواد جهانگیرزاده بیان شد و اجازه بیان دیگر پیشنهادات به دیگر وکلای ملت داده نشد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ماده واحده این طرح مقرر کردند که دولت در چارچوب مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی درصورتی می‌تواند به شکل داوطلبانه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اجراء کند که احکام و تکالیف زیر را در فرآیند اجراء رعایت نماید:

1- براساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ دولتی در ایران حق تولید و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای را ندارد و دولت موظف است سیاست خلع سلاح هسته‌ای جهانی را به‌طور فعال دنبال کند و در کلیه تلاش‌های بین‌المللی، حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطر سلاح‌های هسته‌ای و اشاعه آنها، از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاح‌های کشتار جمعی به‌ویژه در ایجاد ائتلاف منطقه‌ای خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای به خصوص در زمینه خلع سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی، فعالانه مشارکت نماید.

2- پایه برنامه جامع اقدام مشترک بر همکاری و احترام متقابل قرار دارد و هرگونه اقدام مبتنی بر فشار و تهدید به هر بهانه‌ای به خاطر اجرای برجام و یا غیر آن با تشخیص شورای‌عالی امنیت ملی موجب تجدیدنظر در این همکاری می‌شود و لازم است در آن صورت مطابق مصوبات این شورا اقدامات متقابل در نظر گرفته شود.

3- دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم‌های لغوشده و یا وضع تحریم تحت هرعنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به‌طوری‌که ظرف مدت دوسال ظرفیت غنی‌سازی کشور به یکصد و نودهزار سو افزایش یابد. شورای‌عالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع می‌باشد.دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورا ارائه نماید.

4- دولت موظف است برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را با چشم‌انداز تجاری- صنعتی، از جمله در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه منطبق با طرح درازمدت سازمان انرژی اتمی کشور دنبال کند. سازمان انرژی اتمی کشور باید طرح درازمدت پانزده‌ساله کشور در حوزه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه را حداکثر ظرف مدت دوماه پس از ابلاغ این قانون به‌تصویب شورای‌عالی امنیت ملی برساند و به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه نماید به‌نحوی که پاسخگوی نیاز کشور برای سوخت راکتورهای قدرت و تحقیقاتی باشد.

5- بازطراحی راکتور آب سنگین اراک و همچنین در صورت ضرورت تبادل ذخایر غنی‌شده، منوط به انعقاد قراردادهای قطعی و مطمئن جایگزین و حصول اطمینان نسبت به اجرای آنها باشد.

6- نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چهارچوب مقررات بین‌المللی و با رعایت مصالح امنیت ملی کشور که شورای‌عالی امنیت ملی مشخص می‌کند، انجام پذیرد و دولت باید مراقبت نماید که در مسیر اجرای برجام و پس از آن، حفاظت کامل از اسرار و اطلاعات طبقه‌بندی‌شده به‌ویژه در حوزه نظامی و امنیتی صورت گیرد. میزان همکاری با آژانس منوط به اقدامات احتیاطی لازم برای تضمین این امر، توسط آژانس است. همچنین هیچ‌گونه دسترسی نظارتی آژانس به مراکز نظامی و اشخاص حقیقی به بهانه برجام مجاز نمی‌باشد مگر آنکه موارد به‌صورت جداگانه و با جزئیات به‌تصویب شورای‌عالی امنیت ملی برسد.

7- دولت و قوای مسلح کشور موظفند به‌منظور حراست از امنیت و منافع ملی کشور و حمایت از متحدین در مقابله با تروریسم، تدابیر لازم را نسبت به تقویت توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌های آفندی و پدافندی از جمله هوایی، دریایی، زمینی، موشکی و ایجاد پدافند در مقابل حملات هسته‌ای و ساخت پیش‌ران‌ها، باطری‌های هسته‌ای، تصویربرداری نوترونی و پزشکی هسته‌ای با قوت و جدیت برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

8- دولت و سایر دستگاههای حاکمیتی و عمومی موظفند در چهارچوب مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی تدابیر لازم را در نظر بگیرند تا در اثر اجرائی‌شدن برجام به هیچ‌وجه اجازه فرصت‌طلبی و سوءاستفاده در داخل کشور به آمریکا یا دیگر دولتهای خارجی داده نشود و فرصتی برای نفوذ یا سوءاستفاده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در اختیار استکبار جهانی قرار نگیرد.

9- دولت موظف است منابع مالی آزادشده را در چارچوب قانون در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، سرمایه‌گذاری‌های ضروری و با اولویت نیازهای بخش خصوصی و تقویت صندوق توسعه ملی، صرف کند.

تبصره 1- وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه‌ماه یک‌بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد.کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موظف است هر شش‌ماه یک‌بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

تبصره 2- با اجرای این قانون، «قانون الزام دولت به تعلیق اقدامات داوطلبانه در صورت ارجاع و یا گزارش روند هسته‌ای به شورای امنیت» مصوب 1/9/1384، «قانون الزام دولت به تجدیدنظر در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» مصوب 6/10/1385، «قانون صیانت از دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران» مصوب 29/4/1389 و «قانون الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران» مصوب 2/4/1394 لغو می‌شود.


این روند سریع بررسی طرح مذکور در صحن علنی مجلس اعتراض نمایندگان را در بر داشت تا جایی که حمید رسایی نماینده مردم تهران در جایگاه هیئت رئیسه حضور یافت و نسبت به اینکه در بررسی پیشنهادات اجازه صحبت به موافقان و مخالفان داده نمی‌شود و رئیس مجلس پیشنهادات را به‌سرعت به رأی می‌گذارد انتقاداتی را مطرح کرد.

نکته جالب توجه این بود که لاریجانی از آنجا که در جریان رأی‌گیری برای یک پیشنهاد بود، توجهی به سخنان رسایی نداشت و وقتی با اصرار رسایی مواجه شد، با دست رسایی را به عقب راند و به او گفت: چرا در اینجا حضور یافته‌ای؟

پس از آن جمع گسترده‌ای از نمایندگان مجلس از جمله اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس در جایگاه هیئت رئیسه و اطراف لاریجانی حضور یافتند اما رئیس مجلس دستور قرائت جزئیات طرح را برای رأی‌گیری صادر کرد و در حالی که نمایندگان تصمیم داشتند مانع از رأی‌گیری طرح شوند تا بتوانند پیشنهادات خود را مطرح کنند، جزئیات طرح مذکور قرائت شد و به رأی گذاشته شد. این موضوع بیش از پیش اعتراض نمایندگان را به وجود آورد.

اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس که برای بیان پیشنهادات اصلاحی خود مصرّ بود حاضر نمی‌شدند جایگاه هیئت رئیسه را ترک کنند اما جزئیات این طرح میان اعتراضات آنها قرائت شد و به رأی گذاشته شد.


پس از تصویب جزئیات طرح اجرای برجام، علی‌اصغر زارعی نماینده تهران در حالی جایگاه هیئت رئیسه را ترک کرد که اشک می‌ریخت. گریه‌های این نماینده تهران در صحن مجلس نقدی جدی بر روند بررسی این طرح بود. برخی از اعضای فراکسیون اصولگرایان نیز اطراف او جمع شدند.


پس از تصویب این طرح حمید رسایی با در دست گرفتن پلاکاردی که روی آن نوشته بود: "این قانون‌شکنی رسمی است، مجلس فرمایشی نیست" انتقاد خود را نشان داد.


همچنین در جریان رأی‌گیری برای این طرح، مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران نزدیک جایگاه هیئت رئیسه رفت و فریاد می‌زد و می‌گفت: "این تصمیم آنهاست، مجلس هم این موضوع را به گردن گرفته است".

یکی دیگر از حاشیه‌های جلسه علنی امروز حضور اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای و وزیر امور خارجه بود. این افراد که احتمالاً گمان می‌کردند بررسی جزئیات این طرح زمان زیادی به طول می‌انجامد و لازم است تا در مورد پیشنهادات، نمایندگان دولت نیز به‌روال همیشگی  پاسخ دهند، در حین قرائت جزئیات این طرح در هیئت رئیسه از آنجا که حس کردند دیگر به حضورشان در صحن علنی نیازی نیست، صحن علنی را ترک کردند.

شابد بتوان گفت که تصویب با سرعت جزئیات طرحی با این اهمیت برای اعضای تیم مذاکره کننده و وزیر امور خارجه نیز جالب و تعجب‌آور بود.


حاشیه تصویب طرح برجام



*تجمع جمعی از نمایندگان در جایگاه هیات رئیسه در اعتراض به عدم طرح پیشنهادها و اخطارها / ظریف صحن علنی را ترک کرد

جلسه علنی صبح امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی با دستور بررسی جزییات طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.

در ابتدا حسین سبحانی‌نیا به ارائه پیشنهادی در زمینه اصلاح 3 بند از طرح مذکور پرداخت که پس از تصویب آنها لاریجانی با اعلام اینکه فرصت اندک است از نمایندگان خواست تذکرات آیین نامه‌ای،‌اخطارهای قانون اساسی و دیگر پیشنهادات خود را راجع به دیگر جزییات طرح مطرح نکرده و اجازه دهند طرح با سرعت بیشتری تصویب شود.

گزارش خبرنگار فارس حاکی است جمعی از نمایندگان که به فرصت نیافتن برای طرح پیشنهادات تذکرات و اخطارهای قانون اساسی خود اعتراض داشتند در جایگاه هیات رئیسه و نیز مقابل جایگاه ناطق تجمع کردند که در این میان محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز که از ابتدا در جلسه حضور یافته بود صحن را ترک کرد.

 

رسایی: مجلس جای تصمیم‌گیری لاریجانی و شمخانی شده/ اشک‌ نماینده برای فرجام «برجام»

به گزارش پایگاه 598، پس از تصویب جزئیات ماده واحده طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام، تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس نسبت به اقدام رئیس مجلس بر عدم مطرح شدن پیشنهادات طرح مذکور به شدت انتقاد کردند و با صدای بلند در صحن علنی انتقاداتشان را اعلام کردند.

حمید رسایی نماینده مردم تهران بعد از تصویب جزئیات این طرح، پلاکاردی که روی آن نوشته شده بود «این قانون‌شکنی رسمی است، مجلس فرمایشی نیست» در دست داشت.

همچنین رسایی با صدای بلند گفت: این صدای رهبری نیست، مجلس شده جای تصمیم‌گیری لاریجانی،‌ شمخانی.

سپس مهدی کوچک‌زاده دیگر نماینده تهران نیز در حالی که به شدت ناراحت بود،‌ با صدای بلند گفت: این تصمیم آنهاست و مجلس به گردن گرفته است.

براساس این گزارش، پس از تصویب جزئیات طرح اجرای برجام علی اصغر زارعی درحالی که شروع به اشک ریختن کرد نسبت به روند تصویب جزئیات طرح برجام انتقاد کرد؛ سپس برخی نمایندگان اطراف وی حضور یافتند.


کوچک‌زاده: باهنر گفت، لاریجانی و شمخانی تصمیم گرفته‌اند پیشنهادات نمایندگان درباره طرح برجام مطرح‌نشود

به گزارش پایگاه 598، مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز سه شنبه پس از تصویب جزییات طرح اجرای برجام با حضور در جایگاه خبرنگاران گفت: صبح قبل از اینکه شما خبرنگاران به صحن بیایید آقای لاریجانی گفت: کشور تصمیم گرفته است پیشنهادهای نمایندگان درباره جزییات طرح مطرح نشود من پرسیدم چه کسی تصمیم گرفته است که جواب داد همانی که خودت می‌دانی.

وی ادامه داد: آقای باهنر آمد پیش من و گفت دیشب آقایان لاریجانی،شمخانی و حجازی این تصمیم را گرفتند.

کوچک‌زاده تصریح کرد: ما فقط می‌خواهیم بگوییم این تصمیم طبق فرمایش خود آقای باهنر تصمیم رهبری نیست که به مجلس ابلاغ شده است. این تصمیم لاریجانی و شمخانی  است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۷
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
بورس باز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۰۷ - ۲۱ مهر ۱۳۹۴
۱
۵
رسایی وامثال تو فقط دنبال منافع خودشون هستند نه منافع مردم کهبرای هزینه بیمارستان به کلیه فروشی روی اوردن
پاسخ
اناری جانباز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۵۹ - ۲۱ مهر ۱۳۹۴
۱
۵
شکست پایداریها را تبریک
پاسخ
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۲۱ - ۲۱ مهر ۱۳۹۴
۴
۱
واقعا از اینگونه رفتار باصطلاح رئیس مجلسی که باید مظهر اجرای قانون باشد متاسفم - واقعا که نه قانون را اجرا کرد و نه آئین نامه را وفقط با گردن کلفتی و سر گردنه را گرفتن کار خودش را کرد - بهتر نبود بقول آقای توکلی با رعایت آئین نامه و قانون جزئیات بحث می شد و رای گیری بعمل می آمد و اصلا این جلسه را غیر علنی برگزار و نتیجه را اعلام میکردند - بخدا قسم بخاطر این بی قانونی توسط لاریجانی فشاری بر قلبم وارد آمد که مجبور باستفاده از قرص قلبی شدم و خدا وند انتقام این ناراحتی عصبی ما را و دیگر دوستداران انقلاب را از لاریجانی و خانواده اش که باصطلاح هرکدام در محلی از قوا ایستاده اند بگیرد و ما هرگز نمی بخشیم
پاسخ
null
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۲۶ - ۲۱ مهر ۱۳۹۴
۳
۱
دوستان نماینده مخالف برجام سریعا باید با هم جمع شوند و بروند پیش رهبری و کل ماجرا رو به آقا گزارش دهند و به آقا بگویند که هیئت رئیسه و افساد طلب ها ، منافق ها دارند ملت و نمایندگان مخالف رو دور میزنند و کار خودشان را میکنند . و همه را در خفقان انداخته اند.
نمایندگان مخالف باید بگوئند که ما به رهبری اطلاع میدهیم و بروند پیش حضرت آقا و نامه هم بنویسند.
فقط زود .
پاسخ
بوسجین
ROMANIA
۲۱:۲۹ - ۲۱ مهر ۱۳۹۴
۳
۰
خواهشمند است نظر مرا منعکس کنید این روش تصمیم گیری مجلس واقعا" نشانه های مختلفی را دارد با اینکه بنده با توافق به ان شکل مخالف بودم ولی چون دیگر دولت رسما" ان را امضا. کرده بود و در وضعیت اچممز قرار گرفته بودم پس من هم بر اساس ان ان در وبم منعکس کرده بودم که باید قبول کنیم فقط باید اسیب شناسی کنیم که ضربه زیادی بابت وضعیتی که قرار گرقتیم نخوریم چون تیم قبلی هم می توانست به راحتی این توافق را انجام دهد اما در مجلس معرکه درست شد برای کلیات انهمه وقت تلف کردند اما جزئیات که نیاز به وقت بیشتری داشت چون اسیب شناسی و بستن راه های خطر هم به ان منوط بود 20 دقیقه همه ان معرکه اولا" توانایی نمایندگان ماو سیاست مداری انها را نشان می دهد که چقدر اگاهی و توانایی در ان حیطه را داشته اند و دیگر اینکه علیرغم نماینده بودن هنوز که هنوز زد و بند پشت صحنه را باز به نمایش گذاشت که این زد و بند ها بالاتر از رای ملت و نظر ملت در این جامعه هنوز کاربرد دارد و باید بابت اینها متاسف باید شد و شورای نگهبان را باید هشدار داد که در تائید صلاحیت ها باد دقت کند نه اینکه زتویه را بنددد بلکه وضعیتی را ایجاد کنید که جوانان ونخبگان ایبن جامعه به جای این افراد باندی و سفارشی تائید شوند فرزندان ملت با خون های تازه وارد میدان شوند تا شاید بر این پلشتی ها و نمایش های ناشیانه پایان دهند و چهره وزینی از جمهوری اسلامی به نمایش بگذارند الان هر خبر گزاری ان جلسه مجلس را مخابره می کند با پوز خند و هزاران برنامه که در شان نظام جمهوری اسلامی نیست و نشان از خام بودن و با عافیت نگری نمایندگان برای انتخابات بعدی و سهمی از گندم مجلس بعدی داشتن ان را منعکس می کند که گریه اور است اگر می خواستند ان را تصویب کنند ان هم اگر با رعایت اصول ان صورت می گرقت و ظاهر قضیه را هم در نظر می گرفتند باز گریه اور نبود ولی حیف جلسه مجلس با ان روش اداره و به پایان رسید که قلب هر سیتاست مدار واقعی را به درد اورد
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۵۴ - ۲۱ مهر ۱۳۹۴
۱
۴
شما پایداری دیگه شورشو در آورید یه دروغی رو راه انداختید و جا انداختید
پاسخ
زنجانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۰۰ - ۲۲ مهر ۱۳۹۴
۴
۱
ین برجام به سرانجام نخواهد رسید مطمئنا خون شهدا پایمال شدنی نیست !این حرکت نشان داد که درقضیه قطعنامه ۵۹۸هم این آقایون ضعیف نقش شون چقدربوده برای اینها غیرت ،عزت ملی،شرافت ملی،معنا ندارداینها خودباخته انگلیس وآمریکاهستند همگان خواهند دیدکه خداوند چقدر ذلیل شان خواهد کرد ! ازروزبعد تصویب برجام آمریکا یها شروع کرده اند به تهدید برای دریافت غرامت وغیره وازدیروزهم شانتاژآزمایش موشکی رامیکنند که میخواهند ببرند به شورای امنیت !!! واقعا که شیطان بزرگ آمریکاست متاسفانه مسئولین دولتی مابیشترعلاقه شون به شیطان است تا بخدا!این ادعا رامیشود دررفتارهای آقای روحانی وظریف درمواجه با آمریکائیها واروپائیها وبرعکس دردیدار بامسئولین کشورهای ملمان وضعیف کاملا متفاوت است رحما وبینهم اشداء اللکفاروبرعکس میکنند رحما باکفار !! واشداء بینهم هستند!!!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها