کد خبر: ۳۴۸۸۱۶
زمان انتشار: ۱۳:۲۰     ۱۳ آبان ۱۳۹۴
اختتامیه سومین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی – ۱۲ آبان – در مدرسه امام موسی کاظم(ع) برگزار شد.

به گزارش پایگاه 598، در این مراسم علما و اندیشمندان مختلف حوزه و دانشگاه و پژوهشگران حوزه علوم دینی و انسانی از داخل و خارج کشور از جمله شیخ «شفیع جنادی» رئیس محفل دینی و فلسفی از لبنان و دکتر «عبدالحسن ماجد» معاون شیخ شفیع حضور داشتند.

مقالات رسیده به دبیرخانه این کنگره در ۱۲ کمیسیون تخصصی با موضوعات: فلسفه و روش‌شناسی علوم انسانی اسلامی، مدیریت تحول علوم انسانی، آموزش‌وپرورش و تحول بنیادین در علوم انسانی، اقتصاد اسلامی، فقه و حقوق اسلامی، علوم سیاسی اسلامی، روانشناسی اسلامی، جامعه‌شناسی و ارتباطات اسلامی، تاریخ و تمدن اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی، مدیریت اسلامی و هنر و معماری اسلامی؛ مورد بررسی قرار گرفت.

 

دبیر علمی کنگره در این مراسم ضمن قدردانی از میزبانی آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: ایشان به عنوان یک شخصیت جامع در طول عمر خود، از پیشتازان تحول حوزه به تناسب اقتضائات عصر خود هستند.

دکتر «عطاءالله رفیعی آتانی» اظهار داشت: یکی از اهداف این کنگره قدردانی از زحمات آیت‌الله مهدوی کنی  

وی افزود: علوم انسانی از آن‌سو که متناسب با اقتضائات محیط است زیست‌بوم خواهد بود و علوم انسانی از سوی هر پژوهشگری به تناسب اندیشه‌ی او خواهد بود و ازاین‌رو قید اسلامی در این علوم امری مشخص است.

دبیر علمی کنگره با بیان اینکه دست آورد علوم انسانی در حوزه علمیه قم بالاست گفت: در حال حاضر حوزه علمیه قم در سطحی قرار دارد که می‌تواند پیشتازی سایر حوزه‌ها را در دست بگیرد.

دکتر رفیعی گفت: تلاش روحانیون در این امر مانند تلاش پیشوا بودن روحانیت در انقلاب اسلامی است و از همین رو پیشنهاد می‌شود مدارس علوم انسانی دقیقاً مطابق با اندیشه حوزه‌های علمیه تشکیل شود.

وی در ادامه تصریح کرد: در طی دو کنگره قبل با ۲۰۰۰ نفر استاد و پژوهشگر ارتباط علمی برقرار شد و به ۸۶۲ مقاله داخلی و خارجی دسترسی پیدا شد که از مجموع آنها ۲۰۱ مقاله تائید نهایی شد و در دو مجموعه مقالات منتشرشده است.

دبیر علمی کنگره بیان داشت: برای کنگره سوم ۵۶۵ چکیده مقاله و ۴۰۴ اصل به دبیرخانه رسیده که تعداد ۹۲ مقاله آن روز یکشنبه در قالب ۱۰ کمیسیون تخصصی ارائه شد.

رفیعی با اشاره به جایزه جهانی علوم انسانی گفت: این جایزه به کسی تعلق می‌گیرد که اندیشه برتری در حوزه علوم انسانی اسلامی داشته باشد و دومین جایزه به سه تن از اندیشمندان به دلیل راهگشا بودن اندیشه‌های آنها در علوم انسانی اسلامی اهدا می‌گردد.

وی در پایان تأکید کرد: از نظر کمیته اهدا جایزه اهدای جایزه به این سه استاد باعث می‌گردد که رهروان این راه علمی الگوی عملی خود را به‌طور واضح ببینند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها