أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۳۴۹۲۵۰
زمان انتشار: ۱۹:۲۶     ۱۶ آبان ۱۳۹۴
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی به پرسشی درباره اجرای برجام:
در پی سخنان اخیر حضرت آیت الله مکارم شیرازی در درس روز چهارشنبه هفته گذشته درباره برجام، برخی از خبرگزاری ها و سایت های خبری در شیطنتی آشکار و اقدامی غیر اخلاقی، اظهارات این مرجع تقلید را بازتاب داده بودند که واکنش های بسیاری را در سطح رسانه ها و مطبوعات به دنبال داشت.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با انتشار نامه‌ای خطاب به رسانه‌ها، مطبوعات و فعالان در فضای مجازی اعلام کرد که "makarem.ir" مرجع رسمی و مورد تأیید جهت دسترسی به اصل اخبار، بیانیه ها و فتاوا این مرجع تقلید است.

در بخشی از این نامه آمده است:«نظر به اینکه انتخاب تیتر برای اخبار تأثیر بسیار زیادی در برداشت خواننده از مطلب دارد، لازم است از درج تیترهایی که القا کننده برداشتی مغایر با روح خبر می باشد اجتناب شده و تیترهایی استفاده شود که مطابق با متن و روح خبر باشد.

با توجه به بداخلاقی های سیاسی، تحریفات و بی تقوائی هایی که هر از چند گاه در روند نشر و تفسیر بیانات و مواضع حضرت آیت الله مکارم شیرازی صورت می پذیرد به اطلاع عموم مردم عزیز و رسانه های می رساند تنها مرجع رسمی و مورد تأیید جهت دسترسی به اصل اخبار، بیانیه ها و فتاوای این مرجع تقلید، پایگاه اطلاع رسانی دفتر این مرجع تقلید به آدرس makarem.ir  است.

متن کامل نامه بدین شرح است:
 
باسمه تعالی
ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ (سوره قلم، آیه 1)
سوگند به قلم و آنچه مى نویسند
با عرض سلام و تحیت؛
محضر مبارک مردم بزرگوار، سروران اهل قلم، عزیزان فعال در فضای مجازی

با توجه به بد اخلاقی هایی که گاهی در نشر اخبار رخ می دهد و باعث ایجاد حواشی می گردد، جهت تنویر افکار عمومی، هوشیاری بیشتر سروران اهل قلم و توجُّه فعالان فضای مجازی، به اطلاع عموم عزیزانی که سخنرانی ها و اخبار مرتبط با حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدظله العالی را در رسانه های تحت مدیریت خود از جمله خبرگزاری های فعال در فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، مطبوعات و... منتشر می نمایند می رساند، نظر به اینکه انتخاب تیتر برای اخبار تأثیر بسیار زیادی در برداشت خواننده از مطلب دارد، لازم است از درج تیترهایی که القا کننده برداشتی مغایر با روح خبر می باشد اجتناب شده و تیترهایی استفاده شود که مطابق با متن و روح خبر باشد، در غیر این صورت کار آنها بر خلاف اصول اخلاقی است. از آن اسفناک تر زمانی است که تغییر و تصرفی در متن سخنان و بیانیه های معظّم له صورت پذیرد که در این صورت مسئولیت شرعی و قانونی آن بر عهده منتشر کنندگان می باشد.

در ضمن به اطلاع عموم مردم عزیز و محترم می رساند، برای اطلاع از اصل بیانیه ها، سخنرانی ها، فتاوا و سایر اخبار مرتبط با معظم له می توانید به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدظله العالی  به آدرس makarem.ir مراجعه فرمایید.

در پایان موفقیت روزافزون همه سروران گرامی که رسالت نشر اخبار و ترویج افکار اسلامی، انسانی را  برعهده دارند را از خداوند منان خواستارم.

وحیــــد علیان نــــژاد
مدیــر پـایگـاه اطلاع رسانـــی و مرکــز فـــن آوری اطلاعـات
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مد ظله العالی

گفتنی است، در پی سخنان اخیر حضرت آیت الله مکارم شیرازی در درس روز چهارشنبه هفته گذشته درباره برجام، برخی از خبرگزاری ها و سایت های خبری در شیطنتی آشکار و اقدامی غیر اخلاقی، اظهارات این مرجع تقلید را بازتاب داده بودند که واکنش های بسیاری را در سطح رسانه ها و مطبوعات به دنبال داشت.

همچنین آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به پرسشی درباره اجرای برجام، تاکید کرد که چنانچه در این مرحله اشکالی وجود داشت و یا شرایط 9 گانه مد نظر رهبر انقلاب رعایت نشده بود و توضیحات مجریان نیز قانع کننده نبود، از طریق قانونی نسبت به پیگیری این مساله اقدام کرد.

متن این پرسش که در قالب استفتایی از سوی حجت الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران طرح شده و پاسخ حضرت آیت الله مکارم شیرازی به این شرح است.

بسم الله الرحمن الرحیم

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دامت برکاته)
مرجع عالیقدر و استاد معظم

سلام علیکم
ضمن آرزوی سلامتی برای حضرتعالی، با توجه به بیانات اخیر معظم له در خصوص مخالفت با برجام که این موضوع پنج مرحله را طی کرده است و در مرحله پنجم که حرف آخر بود رهبر معظم انقلاب با صراحت و البته به نحو مشروط آن را پذیرفتند، فرموده اید: « بعد از طی این مراحل، در گوشه و کنار برخی عزیزان مخالفت می کنند، این صلاح نیست، ما یا تابع شرع هستیم یا تابع قانون؛ اگر تابع شرع هستیم مراحل شرعی آن گذشته است و شورای نگهبان و رهبری در این باره نظر داده اند؛ اگر هم تابع قانون هستیم، این کار در مجلس انجام شده است. بنابراین مخالفت با این موضوع نه با موازین شرع و نه با موازین قانونی می سازد، به همین جهت خوب است این مساله را پایان یافته تلقی کنیم.»

اکنون برای مؤمنین سئوال این است که با توجه به آغاز اجرای برجام (جمع آوری سانترفیوژها در نطنز و فردو) از سوی دولت، بدون رعایت شروط تعیین شده از سوی امام خامنه ای، وظیفه شرعی آنها چیست؟ در حقیقت آنچه به نام «برجام» درحال انجام است، همان چیزی نیست که مراحل «شرعی و قانونی» را طی کرده است

توضیح این که مطابق اولین شرط تأکید شده در نامه تاریخی ولی امر مسلمین به رئیس جمهور محترم، امام خامنه ای تأکید کرده اند: «از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریم های ظالمانه‌ اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرائی شدن آن در برجام به بعد از اقدام های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلّف طرف های مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور آمریکا و اتّحادیه‌ اروپا مبنی بر لغو تحریم ها است. در اعلام اتّحادیه‌ اروپا و رئیس‌جمهور آمریکا، باید تصریح شود که این تحریم ها بکلّی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌که ساختار تحریمها باقی خواهد ماند، به‌منزله‌ نقض برجام است.»

حال با توجه به اینکه هنوز تضمین های کافی برای تخلف طرف مقابل از لغو تحریم ها گرفته نشده از جمله اینکه اوباما و اتحادیه اروپا هیچ اعلام کتبی ای در این باره ارائه نداده اند و تحریم ها هم محکم تر از قبل به قوت خود باقی است، آیا مؤمنین باید سکوت کنند یا باید برای اجرایی شدن فرمان ولی امر مسلمین، نسبت به اقدامات غلط دولت، تذکر دهند؟

همچنین مطابق نهمین شرط تعیین شده از سوی امام خامنه ای که تأکید کرده اند: «وجود پیچیدگی‌ها و ابهام ها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریب‌کاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب می کند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است،‌ تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیّت ملّی تعیین و تصویب شود.»

متأسفانه علیرغم گذشت بیش از دو هفته هنوز این شرط مهم نامه ولی امر مسلمین نیز محقق نشده اما مراحل اجرایی برجام آغاز شده است. آیا وظیفه مؤمنین مطالبه اجرای بندهای نامه امام خامنه ای هست؟

در پایان اینکه با توجه به عدم رعایت شروط تعیین شده از سوی ولی فقیه جامع الشرایط، حکم آغاز اجرای برجام، شرعی و قانونی است؟ در صورتی که این اقدام غیر شرعی و غیرقانونی است، حکم مخالفت مؤمنین با این اقدامات چیست؟ اساسا اجرای موضوع مشروط مثل برجام، بدون رعایت و عمل به شروط تعیین شده توسط ولی فقیه جامع الشرایط، از نظر شرع مجاز است؟

بی شک پاسخ های آن مرجع عالیقدر به این سئوالات، موجب بصیرت بیشتر دولتمردان و دیگر آحاد جامعه خواهد بود.

با تشکر

حمید رسایی
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر


پاسخ آیت الله مکارم شیرازی


بسم الله الرحمن الرحیم

جناب حجت الاسلام آقای رسایی دامت تأییداته

با اهداء سلام و تحیت؛

استفتاء محترمانه جنابعالی در رسانه ها منتشر شد و به پایگاه اطلاع رسانی دفتر ما نیز واصل گردید؛ از اینکه قبول دارید برجام مراحل پنج گانه خود را پشت سر گذاشته است خوشوقتیم؛ ولی در مورد بعضی از اشکالات اجرای آن سوال کرده بودید، آنچه ما در بیانیه و سخنرانی سابق عرض کرده ایم درباره اجرای برجام نبوده است، لذا اگر در اجرای برجام اشکالی وجود داشت و یا شرایط نه گانه مقام معظم رهبری مدظله العالی رعایت نشده بود، شما و دیگران می توانید از مجریان برجام توضیح بخواهید و اگر توضیح آنان قانع کننده نبود از طرق قانونی دنبال نمایید.

ان شاء الله تعبیرات، دوستانه باشد که تمام ملت و مسئولین را به وحدت نزدیک تر کند.

همیشه موفق باشید

ناصر مکارم

24 محرم الحرام 1437 هجرى قمری
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها