کد خبر: ۳۴۹۹۱۷
زمان انتشار: ۰۹:۰۹     ۲۱ آبان ۱۳۹۴
دولت برای هر وعده یارانه باید بیش از 3 هزار میلیارد تومان منابع تجهیز کند که مسئولان اقتصادی آن را به مصیبت عظما تشبیه کرده‌اند.
به گزارش پایگاه 598، دولت برای هر وعده یارانه باید بیش از 3 هزار میلیارد تومان منابع تجهیز کند که مسئولان اقتصادی آن را به مصیبت عظما تشبیه کرده‌اند.

در حال حاضر تاخیر در واریز یارانه‌ها به یک ماه رسیده است و مردم یک ماه یارانه طلب دارند، آیا دولت این مبلغ را واریز می‌کند؟ اکنون نیز مردم منتظر هستند که یارانه نقدی این ماه نیز با 5 روز تاخیر واریز می‌شود؟

متاسفانه مسئولان اقتصادی دولت به صورت چراغ خاموش یارانه را با 4 روز تاخیر واریز می‌کنند و هیچ اطلاع رسانی دقیقی نیز در مورد زمان دقیق واریز یارانه صورت نمی‌گیرد.

طبق اخبار منتشر شده تعداد افرادی که از لیست یارانه بگیران حذف شده است به مرز 3 میلیون نفر رسیده است.

اهدافی که در یارانه نقدی محقق نشد


عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان این که هدفمندی یارانه‌ها به اهدافش نرسید، گفت: یکی از اهداف هدفمندی یارانه‌ها تحریک عرضه و تقاضا بود که محقق نشد. طرح هدفمندی یارانه‌ها به شیوه صحیح اجرایی نشد و در مسیری غیر از هدف خود حرکت کرد.

حسین گروسی ادامه داد: یکی از حداقل‌هایی که باید به اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها محقق می‌شد رفع رکود بود که آن هم محقق نشد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: هدفمندی یارانه‌ها باید سبب تقویت تولید و توزیع عادلانه درآمد در جامعه می‌شد که چنین هدفی نیز تحقق پیدا نکرد.

این نماینده مجلس گفت: به هر حال طرح هدفمندی یارانه‌ها هدف‌های بسیار زیادی از جمله تقویت تولید و توزیع عادلانه درآمد و همچنین کاهش فاصله طبقاتی دنبال می‌کرد اما به خوبی به اهدافش دست پیدا نکرد.

ایران بدترین سیستم یارانه را دارد


رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی علوم بانکی و اقتصاد شهری با بیان این که دولت در هدایت یارانه‌ها سردرگم است، گفت: پرداخت یارانه دولت تا آخر عمر و همیشگی نیست.

جمشید پژویان درباره مشکل دولت برای پرداخت یارانه بیان کرد: ایران بدترین سیستم یارانه موجود در دنیا را داشته و آن یارانه باز در بازار کالاهای غیرضروری و لوکس بوده است.

رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی علوم بانکی و اقتصاد شهری ادامه داد: برای نمونه، حامل‌های انرژی که بیشتر در سبد مصرفی خانوارهای ثروتمند بود، مشمول یارانه‌های دولتی می‌شد.

تلاش برای توزیع عادلانه درآمد


وی افزود: با مطرح و تصویب قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، یارانه برخی کالاها حذف و به یارانه ثابت نقدی تبدیل شد تا بتواند عدم توزیع برابر درآمد و ناکارآمدی در پرداخت یارانه را اصلاح کند.

این استاد داشگاه اشاره کرد: دولت در واقع خواست یارانه را به صورت نقدی از جیب افراد ثروتمند گرفته و آن را به اقشار دهک‌های پایین درآمدی بدهد.

دولت موفق عمل نکرد

پژویان رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی علوم بانکی و اقتصاد شهری ادامه داد: دولت نتوانست این نقل و انتقال پول را به درستی تنظیم کند و هنوز هم در هدایت مجموعه سیستم یارانه‌ای سردرگم است.

این کارشناس اقتصادی گفت: دولت نمی‌خواهد تا آخر عمر یارانه نقدی را پرداخت کند، بلکه اگر نظام یارانه‌ای اصلاح شود و به خوبی عمل کند، این امر باید منجر به کاهش هزینه‌های تولید در اقتصاد می‌شود.

نیازی به پرداخت یارانه نقدی نیست

پژویان افزود: کاهش هزینه به مثابه پرداخت یارانه به بخش تولید است و دیگر نیازی به پرداخت یارانه نقدی به این صورت نیست.

رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی علوم بانکی و اقتصاد شهری گفت: یک نظام جامع تأمین اجتماعی کافی است که بتواند پوشش لازم را برای حمایت از اقشار کم درآمد و آسیب پذیر فراهم کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها