کد خبر: ۳۶۲۷۴۰
زمان انتشار: ۱۳:۵۳     ۱۷ بهمن ۱۳۹۴
تحلیلگر ارشد انگلیسی با تاکید بر سراسیمگی ترکیه و عربستان درباره تحولات میدانی سوریه به ویژه اوضاع در حلب، ایده اعزام نیروی نظامی سعودی به سوریه را به تمسخر گرفت.

به گزارش پایگاه 598، رابرت فیسک در مطلبی در روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» درباره تحولات سوریه نوشت: «پس از ورود به حلب با کمک روسیه، ارتش سوریه احتمالا به سمت رقه می‌رود».

روزنامه‌نگار ارشد انگلیسی تصریح کرد: «با کنار زدن جبهه النصره و دیگر نیروهای شورشی در حومه حلب، ارتش سوریه بزرگترین پیروزی خود را در جنگ بدست آورده است. مسیرهای تدارکاتی شورشیان از ترکیه به حلب مسدود شده البته این به معنای پایان داستان نیست».

وی ادامه داد: «اما اکنون صحنه تحولات عوض شده و این شورشیان هستند که خود را در محاصره می‌بینند. نبل و الزهرا دو روستای شیعه که مردم آن برای سه سال توسط شورشیان محاصره و در گرسنگی قرار داشتند، توسط کمکهای هوایی غذایی سوریه تغذیه می‌شدند، اکنون توسط ارتش سوریه بازپس گرفته شدند».

فیسک نوشت: «شیعیان در چندین روستا در منطقه در محاصره و انزوا قرار گرفتند اگرچه وضع اسفناک آنها تا حد زیادی در گزارش‌ها مخابره نشده است».

وی با هشدار درباره تحولات کنونی و درگیری‌ها در استان حلب تصریح کرد: «اکنون مردم در بخش تحت کنترل حلب در حال احساس کردن همان حس انزوا و محاصره هستند».

تحلیلگر انگلیسی نوشت: «اکنون به نظر می‌رسد که شهرهای بزرگ سوریه دوباره در حال بازگشتن به دستان رژیم باشد. بعد از (حلب) چه می‌شود؟ بازپسگیری شهر پالمیرا؟ پاکسازی سرزمین‌های حومه درعا؟ آیا به زودی ارتش سوریه، ‌متحدانش در حزب‌الله و نیروی هوایی روسیه به سمت رقه پایتخت داعش خواهند رفت؟»

فیسک ادامه داد: «داعش که کنترل پالمیرا را در اختیار دارد، باید از تحولات خارق العاده اخیر با نگرانی شدید درس بگیرد.  "خلافت اسلامی" سنی در سوریه آنطوری که قبلا ابدی و جاودانی به نظر می‌رسید، جاودانه به نظر نمی‌رسد. آیا این دلیل آن است که سعودی‌های سنی ناگهان پیشنهاد اعزام نیروی زمینی به سوریه را دادند؟ چرا ترکیه‌ای‌ها اینقدر سراسیمه و دستپاچه هستند؟ من تردید دارم که(برخلاف ترکیه و عربستان سعودی) کسی در ایران شیعه در حال زاری و سوگواری کردن (بابت شکست داعش) باشد».

او افزود: «البته همین حالا هم ارتش عربستان سعودی در جنگ مذبوحانه یمن از پا افتاده است. درباره ترکیه‌ای‌ها هم باید گفت که اعزام سربازان این کشور عضو ناتو به آن طرف مرز سوریه که خطر حمله به آنها توسط روس‌ها را درپی دارد، کابوسی هم برای واشنگتن و هم مسکو است که باید مانع آن شوند. در غیر این صورت ما خودمان را در شرایطی شبیه به یک لحظه دیگری از سناریوی گاوریلو پرنسیپ خواهیم یافت و همه ما می‌دانیم در سال 1914 چه اتفاقی افتاد».

اشاره فیسک به گاوریلو پرنسیپ همان تحولات منجر به آغاز جنگ جهانی اول است. او کسی بود که  فرانتس فردیناند ولیعهد اتریش و همسرش را در سال  1914 در سارایوو ترور کرد. پس از دستگیری پرنسیپ، اتریش-مجارستان اولتیماتومی به صربستان داد و پس از آن سلسله تحولاتی اتفاق افتاد که در نهایت به جنگ جهانی اول انجامید.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها