امـام صـادق (عليه السلام) فرمـودند: مانند ارباب به عيوب ديگران نگاه نکنید ، بـلكه چـون بنـده اى متـواضع، عيب هاى خود را وارسى كنيد. تحف العقول/ 295

      
کد خبر: ۳۹۱۸۷۱
زمان انتشار: ۱۴:۵۳     ۱۳ شهريور ۱۳۹۵
طبيعي است! سالم است! سرشار از فيبر و آنتي اكسيدان هاي ضد سرطاني است! بله ميوه براي سلامتتان مفيد است، اما قبل از اينكه ميوه را گاز بزنيد هشدارهاي مهمي هست كه بايد در نظر بگيريد.
به گزارش پایگاه 598، طبيعي است! سالم است! سرشار از فيبر و آنتي اكسيدان هاي ضد سرطاني است! بله ميوه براي سلامتتان مفيد است، اما قبل از اينكه ميوه را گاز بزنيد هشدارهاي مهمي هست كه بايد در نظر بگيريد. در ادامه مي خواهيم 7 چيز كه باعث مي شوند اشتباه ميوه بخوريد را به شما معرفي كنيم.

فكر مي كنيد همه ميوه ها يكسان هستند

چه چيزي آناناس و توت را از يكديگر متفاوت مي كند؟ با اينكه هر دو حاوي ويتامين هاي مفيد براي بدن هستند ( آناناس منبعي غني از فولات و ويتامين B6 و توت نيز سرشار از فيبر و ويتامين C است ) اما مقدار متفاوتي كربوهيدرات قند و فيبر در خود دارند. بهترين ميوه ها مقدار زيادي پلي فنل ( ماده شيميايي كه با التهاب مبارزه مي كند ) در خود دارند و شاخص گليسمي شان نيز پايين است. شاخص گليسمي نشان مي دهد كه يك غذا چقدر سريع مي تواند قند خونتان را افزايش دهد. ميوه هايي كه شاخص گليسمي پايين دارند انتخاب هاي بهتري هستند چون آرام تر هضم مي شوند، بنابراين باعث افزايش ناگهاني قند خونتان نمي شوند و كمكتان مي كنند براي مدت زمان بيشتري سير بمانيد.

توت ها مقدار زيادي پلي فنل دارند و شاخص گليسمي شان نيز پايين است. به صورت كلي بيشتر ميوه هايي كه رنگ تيره تري دارند، مانند انگور هايي تيره رنگ در مقايسه با ميوه هايي با رنگ روشن مانند موز و ملون ها آنتي اكسيدان بيشتري دارند و در هر وعده ميزان قندشان نيز پايين تر است.

ميزان نامشخصي ميوه مي خوريد

برخي برنامه هاي كاهش وزن اجازه مي دهند هرچقدر دلتان مي خواهد ميوه و سبزيجات مصرف كنيد اما اين كار به نظر خيلي هوشمندانه نمي آيد. مسلما مي توانيد مقدار بسيار زيادي سبزيجات غير تشاسته اي ميل كنيد اما ميوه ها چيزهايي هستند كه بايد بيشتر حواستان را در موردشان جمع كنيد، دليلش هم گليسمي بالايي است كه بعضي از آنها دارند. از آنجا كه طعم ميوه ها شيرين و دلچسب است، ممكن است بدون اينكه متوجه شويم پرخوري كنيم. در اين حالت قند خون به دليل گلوكز و كالري بالا مي رود و منجر به افزايش وزن مي شود.

چه مقدار بايد ميوه بخوريم؟ براي بيشتر افراد بالغ دو فنجان در روز توصيه مي شود ولي باز هم اين مقدار بسته به سن و سطح تناسب اندام متفاوت است. اگر توت يا ميوه هايي استفاده مي كنيد كه برش خورده اند هيچ اشكالي ندارد كه از فنجان هاي اندازه گيري استفاده كنيد ( سعي كنيد هر وعده يك دوم فنجان باشد ).

بر اساس ميزان گرسنگي تان انتخاب متفاوتي نمي كنيد

صداي شكمتان درآمده و هنوز چند ساعتي تا آماده شدن غذا باقي است؟ يا فقط دوست داريد چيزي بخوريد كه هوستان به شيريني را فرو بنشاند؟ قبل از اينكه بخواهيد چيزي انتخاب كنيد ابتدا اين مورد را براي خود روشن كنيد. براي مثال يك سيب بزرگ 120 كالري دارد اما يك سيب كوچك فقط 53 كالري. همچنين هنگام انتخاب يك سيب را هرگز در اندازه با يك پرتقال مقايسه نكني. كالري يك پرتقال بزرگ در واقع برابر است با كالري يك سيب كوچك.

ميوه را به تنهايي مي خوريد

با اينكه يك قطعه ميوه از يك قطعه شكلات شيرين بهتر است اما همچنان پتانسيلش را دارد كه قند خونتان را بالا ببرد و سپس باعث سقوط آن شود. ميوه را با مقداري پروتئين تركيب كنيد ، مثلا مقداري پنير يا كره بادام زميني اين كار باعث مي شود ميوه باعث فراز و فرود ناگهاني در قند خونتان نشود. ميوه باعث افزايش سطح انسولين و پروتئين باعث بالا رفتن هورمون گلوكاگون مي شود. اين دو هورمون براي ثابت نگه داشتن سطح قند خون با يكديگر كار مي كنند.

مخصوصا اگر ديابت يا پيش ديابت داريد خوردن پروتئين به همراه ميوه بسيار با اهميت مي شود. در غير اين صورت ممكن است علائم بالا رفتن قند خون از جمله افزايش ضربان قلب را تجربه كنيد.

ميوه ارگانيك نمي خريد
 

بله هزينه اش بيشتر مي شود اما بسياري از متخصصان بر اين عقيده هستند كه ارزشش را دارد ،حداقل در مورد بعضي از انواع ميوه. متخصصان توصيه مي كنند انواع سيب، انگور و ديگر ميوه هايي كه زياد از آفت كش ها در آنها استفاده مي شود را به صورت اورگانيك خريداري كنيد. اين كار باعث مي شود كمتر در معرض آفت كش ها قرار بگيريد و همچنين ممكن است مواد مغذي بيشتري دريافت كنيد.

پوست ميوه را نمي خوريد

پوست ميوه معمولا بهترين بخشش از نظر ويتامين و آنتي اكسيدان است، براي مثال پوست سيب سرشار است از ويتامين C، فيبر و ويتامين A. تحقيقات همچنين نشان داده پوست سيب مي تواند از چاقي جلوگيري كند و خواص ضد سرطاني نيز دارد.

ميوه ها را نمي خوريد، مي نوشيد

آب ميوه داراي قطعات حاوي فيبر ميوه نيست. فيبر از آزاد شدن سريع گلوكز در خون جلوگيري مي كند بنابراين وجودش بسيار مهم است. بهتر است هميشه ميوه را به صورت كامل ميل كنيد و يا حداقل به صورت اسموتي ( تا پروتئين داشته باشد ) . ميوه هاي خشك نيز همينطور هستند، درست مانند آب ميوه ممكن است در خوردنشان زياده روي كنيد.

منبع: سايت دكتر كرماني


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها