امـام صـادق (عليه السلام) فرمـودند: مانند ارباب به عيوب ديگران نگاه نکنید ، بـلكه چـون بنـده اى متـواضع، عيب هاى خود را وارسى كنيد. تحف العقول/ 295

      
کد خبر: ۴۱۷۴۸۵
زمان انتشار: ۱۴:۵۸     ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
اقتصاددان موافق دولت روحانی: علما نباید درباره اقتصاد نظر بدهند!
مرتضی عزتی اقتصاددان موافق دولت روحانی در برنامه مناظره گفت: اینکه فلان شخصیت دینی درباره اقتصاد نظر می‌دهد یکی از مشکلات اقتصادی ماست و نباید سیاست اقتصادی را دیکته کند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، مرتضی عزتی اقتصاددان به‌عنوان موافق دولت در برنامه مناظره با اشاره به اینکه سیاست‌های اقتصادی در مدت یک سال یا 2 سال جواب نمی‌دهد، گفت: باید برنامه ریزی بلندمدت داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید مبنای سیاست گذاری خود را علم اقتصاد بگذاریم؛ علمی که در همه دنیا آزمایش شده و جواب داده است و اگر غیر از این مسیر را طی کنیم مانند سال‌های گذشته رشد اقتصادی پائینی خواهیم داشت.

عزتی افزود: این وضع حاصل سیاست‌های اقتصادی نادرست کشور است اما بخشی از سیاست‌ها در اقتصاد کشور در اختیار دولت و بخشی در اختیار مجلس از طریق قانون گذاری و بخشی از سیاست‌های کلان و کلی اقتصاد کشور را مجمع تشخیص مصلحت نظام تنظیم و رهبری ابلاغ می‌کنند، بخشی دیگر از اقتصاد هم در دست نهادهای عمومی غیردولتی و غیرخصوصی است و بخشی هم در اختیار نیروها و بخش‌های دیگر اقتصادی است و دولت هم سهمی در اقتصاد دارد.

وی تأکید کرد: علم اقتصاد تنها راه سیاست گذاری درست اقتصادی است.

عزتی گفت: بسیاری از کسانی که مدعی دانش اقتصادی در ایران و منتقد علم اقتصاد هستند مکتب اقتصادی و علم اقتصاد را با هم قاطی می‌کنند در حالی که این دو کاملاً ساختار متفاوتی دارند.

این اقتصاددان با بیان اینکه علم، ثابت و یکسان است و این گونه نیست که مخصوص کسی باشد، افزود: برخی‌ها فکر می‌کنند با شعار و سیاست‌زدگی می‌توانند اقتصاد را اداره کنند اما 40 سال است که نتوانستیم با این طرز تفکر، موفق شویم.

عزتی اضافه کرد: علم‌ستیزی را در کشور رواج می‌دهیم در حالی که علم اقتصاد مبنا و پایه پیشرفت همه کشورهای دنیاست.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه دولت در حداکثر قدرت در وضعیت تعریف‌شده جمهوری اسلامی ایران حدود 7 تا 8 درصد در نرخ رشد اقتصادی می‌تواند مؤثر باشد، گفت: در مقاطعی از جمله پس از سال 1376 که علم اقتصاد، مبنا بود رشد اقتصاد به بیش از 8 درصد رسید و روند رو به رشد ادامه داشت و تورم کاهش یافت اما در دوره‌های دیگری که سیاست‌های اقتصادی، کمتر بر مبنای علم اقتصاد بود اقتصاد افت کرد و تورم افزایش یافت.

وی افزود: در 4 سال اخیر هم این گونه بود و تورم از 35 درصد به 8 درصد کاهش و رشد اقتصادی از منفی 6 درصد به مثبت 7 درصد افزایش یافت.

عزتی با اشاره به اینکه فشار تحریم به‌قدری برای دولت مشکل ایجاد کرد که اقتصاد در حال فلج شدن بود، گفت: اقتصاد در جهان، رشد منفی 6 درصد را به‌ندرت می‌تواند تحمل کند و این رشد منفی و تورم 35درصدی، مردم را بدبخت می‌کند و به همین علت شاخص فلاکت در دولت قبل در اوج خود بود اما دولت فعلی این تحریم‌ها را برداشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اینکه فلان شخصیت دینی درباره اقتصاد نظر می‌دهد یکی از مشکلات اقتصادی ماست و نباید سیاست اقتصادی را دیکته کند.

وی افزود: شخصیت دینی باید درباره دین نظر دهد همان گونه که یک پزشک هم باید در زمینه پزشکی اظهار نظر کند و همان گونه که یک معلم اقتصاد نباید فتوای شرعی دهد.


 


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۷
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۶ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
۳
۱
مَثَلُ الذینَ حُمِّلوا التّوراةَ ثُمَّ لَمْ یحْمِلوهَا کمَثَلِ الحِمارِ یحمِلُ اسفاراً
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۹ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
۳
۱
از چهره شون کاملا معلومه که از کوزه همان ....
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۶ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
۲
۱
البته حرف خیلی غلطی هم نمی زند
مشکل اینجاست که برخی علمای دین بدون منطق درست فقط انتقاد می کنند مثلا از ربای بانکی گلایه مندند اما عملا هیچ راهکار و نظام جایگزین اقتصادی ارائه نمی دهند

می دونم منتشر نمی کنید اما ........
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۳ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
اولا که برنامه می دهند و عمل نمی شه
دوما فرضا که ندهند دوست عزیز باید ادب داشته باشه مقابل یک مومن نمی گیم
یک شهروند هم نمی گیم
یک بزرگ تر هم نمی گیم
اصلا یک عالم هم نمی گیم
اصلا یک عالم پا به سن محترم هم نمی گیم
ادب مرد به ز دولت اوست
حسین
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۱ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
۲
۰
همچین اقتصاددانهایی داریم که وضع کشورمان اینست.
پاسخ
علی
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۸ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
۲
۰
جمع همه صحبتهایش یعنی خواهش میکنم به روحانی رای بدهید . مشخص است یا از اقتصاد چیزی نمیداند و یا دارد بازار گرمی میکند . حتی مردم عادی هم وضعیت بد اقتصادی را میفهمند اما این نمیداند که با رقم و عددهای ساختگی نمیتوان فقر و بیکاری را توجیه کرد .
پاسخ
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۵۵ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
۱
۰
اگر این اقا اقتصاد دان است پس باید گفت همه مردم ایران میتوانند اقتصاد دان باشند . اینکه یک مشت امار بدهیم و از روحانی و دولت تعریف کنیم و عده ای را بکوبیم که اقتصاد دانی نیست . و ضعیت اقتصادی بد و بیکاری و واردات بی رویه کالاهای مصرفی و خوابیدن تولید داخلی و قاچاق بوسیله لابی های دولتی همه و همه نشان میدهد که مملکت در وضعیت بسیار بدی قرار دارد . چرا دروغ میگوئید هم روحانی و هم طرفدارانش در دروغ گویی بی نظیرند اینها اگر چهار سال دیگر باشند مملکت را به باد میدهند و دین را هم نابود خواهند کرد . الا من رحم ربی . خدایا به تو پناه میبریم .
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها