يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ(حجرات 13) * * * ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است! * * * ای مردمان شما را از مردی و زنی/ما آفریده‌ایم به علم و به اقتدار/ دادیمتان قرار به اقوام گونه‌گون/انس و شناخت تا که به ‌هم‌ آورید بار/ بی‌شک بود زجمع شما آن‌عزیزتر/نزد خدا که بیش به تقواست ماندگار/ زان‌رو که هست عالم و آگاه کردگار/بر مردمان مومن و مشرکت بروزگار

 

      
کد خبر: ۴۱۸۶۷۱
زمان انتشار: ۱۷:۴۵     ۲۶ فروردين ۱۳۹۶
۳۴ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری، یارانه نقدی ۱۰ میلیون نفر از مشمولان کمیته امداد و بهزیستی ۳ برابر شد، بدون اینکه بودجه یارانه نقدی سال ۹۶ افزایش یابد. با این حال آیا برای جبران این پول، باید بزودی منتظر حذف یارانه نقدی ۲۰ میلیون نفر بود؟

به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، مجلس شورای اسلامی طى قانون بودجه 93، دولت را ملزم به حذف یارانه ثروتمندان کرد که در عمل اتفاقى نیفتاد و پس از اصرار مجدد مجلس به حذف یارانه ثروتمندان در قانون بودجه 94، سرانجام از سوى علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد خبر رسمى آغاز حذف یارانه برخى افراد پردرآمد اعلام شد، این در حالى است که معاون اول رئیس جمهور در همان زمان اعلام کرد که براى پرداخت یارانه به همه، 15 تا 16هزار میلیارد تومان کسرى وجود دارد، پس از آن بود که دولت در ابتدای سال 94 در بخشنامه‌ای مسئولیت حذف یارانه بگیران را به وزارت کار سپرد.

طبق بودجه سال 94 وزارت کار موظف به حذف یارانه 6 میلیون نفر از ثروتمندان بود که این رقم محقق نشد، بحث حذف یارانه نقدی ثروتمندان موضوع مهمی است که همواره دولتی‌ها معتقد بودند که پرداخت یارانه نقدی باید از سوی ثروتمندان به‌نفع فقرا، نیازمندان و اشتغال حذف شود. در حالی که طی سال گذشته مسئولان دولت یازدهم پرداخت یارانه نقدی را با عبارات "مصیبت عظما" و "عذاب الیم" می خواندند و بر حذف یارانه ثروتمندان تأکید می‌کردند، یک‌باره در سال آخر فعالیت خود مسئولان دولت یازدهم مخالف حذف یارانه ثروتمندان شدند.

اما طی 3 روز گذشته درست چند هفته مانده به انتخابات 96 ستاد هدفمندی یارانه طی اطلاعیه ای خبر از 3برابر شدن یارانه نقدی بیش از 10 میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در آستان انتخابات 96 داد.

در اطلاعیه ستاد هدفمندسازی یارانه ها درباره افزایش مستمری مددجویان امده است: "در راستای اجرای قانون بودجه سال 1396 کل کشور و به منظور افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجوی تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور مستمری مددجویان مذکور به صورت علی الحساب به شرح جدول ذیل افزایش یافته و علاوه بر یارانه پرداختی فروردین ماه به حساب سرپرستان خانوارها واریز و قابل برداشت خواهد گردید.

مبلغ افزایش یافته افراد تحت پوشش:
950.000 ریال برای خانوار یک نفره
1.890.000 ریال برای خانوار دو نفره
2.530.000 ریال برای خانوار سه نفره  
3.370.000ریال برای خانوار چهار نفره
3.650.000ریال برای خانوار پنج نفره و بیشتر"

 افزایش یارانه ثروتمندان آن هم درست در آستانه انتخابات شائبه هایی را به همراه دارد. اولین ابهام در این تصمیم دولت پرداخت علی الحساب این مبلغ به حساب نیازمندان است. یعنی ممکن است بعد از انتخابات رقم یارانه نیازمندان کاهش یابد.

 دومین ابهام این است که چگونه ممکن است در حالی که تا پیش از این  دولتی ها  پرداخت یارانه نقدی را "مصیبت عظما" و "عذاب الیم" می دانستند و گلایه از کمبود بودجه می کردند، و درحالی که بودجه پرداخت یارانه نقدی در سال 96 مانند سال های گذشته است، مشکل کمبود بودجه دولت در تأمین مبلغ یارانه نقدی چگونه حل شده است؟

برای جبران منابع افزایش 3 برابری یارانه نقدی 10 میلیون نفر لازم است که دولت یارانه نقدی حداقل 20 میلیون نفر را قطع کند که ممکن است این طرح توسط حسن روحانی پس از انتخابات ریاست جمهوری به شرط پیروزی اجرا شود. در غیر این صورت دولت دچار کسری مضاعف در تامین یارانه نقدی خواهد شد.

تا پیش از این صحبت از این بود که یارانه ثروتمندان به نفع یارانه نیازمندان قطع شود. آیا در راستای تصمیم یکباره دولت، یارانه میلیون ها نفر به زودی قطع خواهد شد؟ چرا تا کنون دولت اقدام به افزایش یارانه نیازمندان نکرده بود؟ دولتی که تا کنون معقتد بود شناسایی پردرآمدها دشوار است چگونه موفق به شناسایی مشمولین جامعه هدف حذف یارانه شد؟

 طبق قانون بودجه 94 وزارت کار موظف بود تا پایان 94 تعداد 6 میلیون نفر از ثروتمندان را از دریافت یارانه نقدی حذف کند و به یارانه نیازمندان بیفزاید. چرا قانون بودجه 94 با 2 سال تأخیر در حال انجام است؟ چرا دولت بعد از مدت ها تأخیر در آستانه انتخابات تصمیم به حذف یارانه ثروتمندان به نفع نیازمندان گرفته است؟

پیش از این علی ربیعی، وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی در سال 95 درباره شناسایی جامعه هدف ثروتمندان معتقد بود:مجلس شورای اسلامی سال 94حذف 6میلیون نفر و سال 95 حذف یارانه حدود 30 میلیون نفر را برای وزارتخانه تعاون ،کار و رفاه اجتماعی تکلیف کرده است اما شناسایی این تعداد یارانه بگیر بسیار دشوار است و احتیاط فراوانی می طلبد.

 به گزارش تسنیم، به اعتقاد کارشناسان بازار کار با توجه به اینکه دولت تا چندی قبل گلایه از کمبود بودجه برای پرداخت یارانه نقدی داشت، افزایش یکبار یارانه 10 میلیون نفر و اضافه شدن این مبلغ به بودجه مورد نیاز برای پرداخت یارانه نقدی به نظر عوام فریبانه است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها