يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ(حجرات 13) * * * ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است! * * * ای مردمان شما را از مردی و زنی/ما آفریده‌ایم به علم و به اقتدار/ دادیمتان قرار به اقوام گونه‌گون/انس و شناخت تا که به ‌هم‌ آورید بار/ بی‌شک بود زجمع شما آن‌عزیزتر/نزد خدا که بیش به تقواست ماندگار/ زان‌رو که هست عالم و آگاه کردگار/بر مردمان مومن و مشرکت بروزگار

 

      
کد خبر: ۴۴۱۵۷۳
زمان انتشار: ۱۲:۴۸     ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
اعطای یارانه برق به ثروتمندان نه تنها به ضرر صنعت برق که به نوعی اجحاف در حق اقشار ضعیف بدل شده است، این در حالی است که طبق قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، مشترکین پرمصرف نه تنها نباید یارانه بگیرند که یارانه سایر مشترکین را نیز باید بپردازند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس: اعطای یارانه برق به ثروتمندان و اقشار پردرآمد سرانجام صدای اعتراض اردکانیان وزیر نیرو را هم درآورد و او تأکید کرد که یارانه برق به ثروتمندان و بخش‌های پرمصرف جامعه چالش جدی صنعت برق است.

نارضایتی از بدمصرفی شاید تا سال‌های گذشته از سوی وزرای نیرو چندان مطرح نمی‌شد، اما امسال واژه‌ای به نام بدمصرفی بار‌ها عنوان شده و می‌شود و اکثر کارشناسان انرژی نیز بر این باور هستند که سیاست‌گذاران در سیاست‌ها و راهکار‌های ارائه‌شده در بخش انرژی بدمصرف‌تر از مشترکان هستند.

سرانه مصرف برق در ایران در سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته و بیش از سال ۸۹ با شیب قابل توجه ۷.۵ درصد در حال افزایش بوده است، اما در سال ۸۹ و پس از اجرای گام اول قانون هدفمندی یارانه‌ها و به تبع آن اصلاح تعرفه‌های برق به شکل پلکانی امروزی نه‌تن‌ها رشد مصرف برق متوقف شده که مصرف سرانه برق در بخش خانگی ۸ درصد کاهش یافت.

این آمار‌ها که از سایت شرکت توانیر استخراج شده نشان می‌دهد که اعمال سیاست‌های صرفاً قیمتی هم روی مصرف برق تأثیرگذار است، اما در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ به علت توقف اجرای فاز‌های بعدی قانون هدفمندی یارانه‌ها و تثبیت قیمت برق، رشد مصرف دوباره به روند گذشته بازگشته است، بعلاوه در کنار سیاست‌های قیمتی، سیاست‌های مکمل باید با جدیت دنبال می‌شدند تا افزایش قیمت‌ها تأثیر بلندمدت داشته باشند.

حال با توجه به اینکه گروه‌های پردرآمد جامعه از ارزان بودن قیمت برق اطلاع کافی و کاملی دارند و از مصرف برق به هر میزانی هیچ ابایی ندارند.

ایران قطب صنعت برق منطقه است، اما در این عرصه با یک مشکل اساسی جدی مواجه است که صنعت برق را در معرض آسیب قرار داده و این چالش همانا دادن سوبسید و یارانه به بخش‌های پردرآمد و بدمصرف جامعه است.

حال باید بر این موضوع و بر اساس تبصره ذیل ماده ۱۰ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی تاکید کرد که مشترکین پرمصرف نه تنها نباید یارانه انرژی بگیرند بلکه یارانه سایر مشترکین را بپردازند.

اردکانیان وزیر نیرو در تازه‌ترین اظهارنظر‌های خود با تأکید بر اینکه ایران قطب صنعت برق است، گفته است که ما در این عرصه تنها با یک مشکل جدی مواجه هستیم که صنعت برق را در معرض آسیب قرار داده است.

وی می‌گوید ما همچنان به بخش‌های ثروتمند و بدمصرف جامعه برق سوبسید می‌دهیم و این به ضرر صنعت برق و اقشار ضعیف و کم‌درآمد جامعه است، پس باید راه‌حلی برای فاصله بین قیمت تمام‌شده برق و قیمت تکلیفی آن به ویژه برای بخش‌های پرمصرف و بدمصرف داشته باشیم.

به نظر می‌رسد دولت برای کم کردن فاصله بین قیمت تمام‌شده برق و قیمت تکلیفی به خصوص برای پرمصرف‌ها که عمدتاً پولدار و از افراد دهک‌های بالای جامعه هستند چاره‌ای جز حذف اعطای یارانه انرژی به ثروتمندان ندارد؛ چراکه این اقدام علاوه بر تحمیل هزینه‌های بالا به دولت باعث هدر روی انرژی با یک قیمت بسیار ارزان خواهد بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها