أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۴۴۵۷۸۷
زمان انتشار: ۱۴:۱۸     ۰۶ شهريور ۱۳۹۷
نخستین جلسه دادگاه اخلالگران بازار ارز؛
افراد اصلی با در اختیار گرفتن کارت‌های ملی اشخاص متعدد و با ثبت ارز در سامانه سنا، مبالغ هنگفت را به نام این متهمان ثبت کردند. اظهارات متهمان نشان از آن دارد صرافی‌هایی که با آنان همکاری داشتند، با بانک تماس گرفته و مشخصات افراد را در سامانه سنا ثبت کرده‌اند و به حساب شرکت تضامنی صرافی واریز و مابقی نیز به حساب ...
به گزارش پایگاه 598، دادگاه رسیدگی به جرایم ۱۹ تن از اخلالگران ارز که آن را خارج از شبکه قانونی توزیع کردند، در شعبه ۲ دادگاه ویژه دادگاه انقلاب اسلامی استان تهران به ریاست قاضی زرگر برگزار شد.


قاضی زرگر بیان داشت: این جلسه برای رسیدگی به پرونده‌های اخلالگران و مفسدان ارزی در شعبه ۲ ویژه دادگاه در حال برگزاری است.

وی افزود: این جلسه در ارتباط با عزیزانی که در توزیع غیرمجاز ارز با شگرد‌هایی که حضار بهتر می‌دانند فعالیت داشته اند، تشکیل شده است. تعداد این متهمان ۱۹ تن است و ارزش ریالی فعالیتی که باعث لطمه به نظام ارزی کشور شده، ۲۵۰۰ میلیارد تومان است.

رئیس شعبه دو دادگاه ویژه دادگاه انقلاب اسلامی با بیان اینکه هر یک از این افراد خبر از مشکلات مردم نداشتند، گفت: ارز‌هایی که باید برای بهداشت، آذوقه و معیشت مردم صرف می‌شد، توسط افرادی که این متهمان برای آنان کار می‌کردند، از بین رفت و به مردم لطمه رساند.

وی خطاب به متهمان بیان داشت: شما کارهایی کردید که مشکلاتی برای مردم ایجاد کرد و از طرفی دشمن از این کار خشنود شد. امیدواریم خداوند توفیق عنایت فرماید تا با رعایت عدل و انصاف، خساراتی که با اقدامات این افراد به کشور وارد شده پرونده را به نتیجه برسانیم. این مقدمه گفته شده به دلیل ایجاد آمادگی برای قرائت کیفرخواست است و از برادر عزیز خواستار قرائت کیفرخواست هستیم.

نوسانات بازار ارز، باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار بر قشرهای کم‌درآمد شده است

حسینی، نماینده دادستان تهران در اولین جلسه رسیدگی به اتهامات ۱۹ تن از اخلالگران نظام اقتصادی از طریق اخلال در توزیع ارز به قرائت کیفرخواست پرداخت. این پرونده نسبت به برخی از متهمان که شرکای جرم هستند و شامل چند صرافی است که متهمان حاضر با آن‌ها همکاری داشتند که در دادسرا مفتوح و تحقیقات آن در مراحل پایانی است.

وی افزود: نوسانات اخیر بازار ارز تأثیر منفی زیادی بر اقتصاد کشور داشته و موجب کاهش ارزش پول ملی و فشار بر قشرهای کم‌درآمد شده است. هرچند اعمال تحریم خارجی و ایجاد ناامنی روانی توسط برخی رسانه‌ها در افزایش ناامنی مؤثر بوده است، این عوامل از ابتدای پیروزی انقلاب هم بوده و مسأله جدیدی نیست؛ اما به دنبال فعالیت خارجی، عده‌ای سودجو در داخل کشور به دنبال سود هنگفت بوده و با سوءاستفاده از خلأ‌های قانونی و عدم نظارت صحیح برخی مسئولان در تخفیف و تامین ارز و نحوه توزیع، تأثیر مهمی در افزایش قیمت نفت از طریق توزیع نادرست آن داشته‌اند.

نماینده دادستان تهران گفت: این اقدامات موجب کمبود منابع ارزی شده و زمینه‌ساز افزایش چشمگیر قیمت ارز در ماه‌های اخیر شده است. اعمال سیاست‌های نادرست و غیرکارشناسی در آشفتگی بازار ارز مؤثر بود، اما فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی باعث شد امکان استفاده بهینه از امکانات موجود فراهم نشود.

وی افزود: این افراد متهم هستد که از طریق مداخله کلان در معاملات ارزی به صورت صوری با سوءاستفاده از کارت‌های ملی متعدد و با همدستی تعدادی صراف موجب شدند ارز توزیع شده بانک مرکزی به دست نیازمندان واقعی نرسد و به جای صرف شدن در راه خرید کالا‌های مورد نیاز و سفر‌های خارجی ضروری در گاو صندوق افرادی خاص ذخیره شوند.

نماینده دادستان تهران خاطرنشان کرد: فعالیت این افراد که بعضا خود اقدام به ذخیره‌سازی ارز‌های خارجی برای دستیابی به سود کرده‌اند، باعث شده که به ارز به عنوان یک کالای سودآور نگاه شود و به این ترتیب ارزش پول ملی کاهش یافته و قیمت ارز افزایش نامتعارف پیدا کند. البته اختلال در نظام اقتصادی به شخص واحد ختم نمی‌شود و افراد متعددی در این بخش در ماه‌های اخیر فعال بودند؛ هرچند نقش آن‌ها یکسان نیست، عملکرد آن‌ها مجموعا موجب اختلال در نظام اقتصادی کشور شده است.

خرید صوری ۲۱ میلیون دلار توسط دو پسر ۲۷ ساله

نماینده دادستان تهران در ادامه رسیدگی به پرونده اخلالگران بازار ارز اسامی ۱۹ ن از متهمان را به همراه اتهامات آن‌ها بدین شرح قرائت کرد؛

۱- علی صارفی که در یکم مرداد ۹۷ بازداشت شده و متولد ۱۳۴۶ است. متهم به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۵۰ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد است.

۲- علیرضا حسن‌زاده؛ بازداشت از تاریخ ۳ مرداد ۹۷ ـ متولد ۱۳۷۰، اهل ساری، ساکن تهران، فاقد سابقه، متاهل، دیپلم، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی ۵۰ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۳- علیرضا لوینی، بازداشت ۱۰ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۷۸، اهل تهران، متأهل، لیسانس، فاقد سابقه، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۴- علی راستگوی کواکی، بازداشت ۸ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۵۳، اهل و ساکن تهران -دیپلم، متاهل، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۱۷ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۵- نوید فرشید ترکمانی، متولد ۱۳۷۱، اهل و ساکن تهران، متاهل، کارشناسی، فاقد سابقه، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۱۵ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۶- علیرضا پرونده، بازداشت ۸ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۵۴، اهل و ساکن تهران، متاهل، دیپلم، فاقد سابقه -متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۱۵ میلیون دلار به صورت صوری و سوءاستفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۷- مجتبی نوروزی، بازداشت ۲ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۷۰، اهل و ساکن تهران، مجرد، دیپلم، فاقد سابقه کیفری، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۱۱ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۸-نوید ظهره‌وند، بازداشت از تاریخ ۷ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۷۰ اهل و ساکن تهران، مجرد، کارشناسی، فاقد سابقه کیفری، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۱۰ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۹- محمد هاشمی، بازداشت از ۱۰ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۵۰، دیپلم، فاقد سابقه کیفری، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۱۰ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۰- رحمت میرزایی آزاد، با قرار وثیقه، لیسانس، متاهل، فاقد سابقه، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۸ میلیون و ۵۱۶ هزار دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۱- محمد احمدی، بازداشت از تاریخ ۱۰ مرداد ۹۷، متاهل، فاقد سابقه، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۸ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۲- حمید خسروی، بازداشت از تاریخ ۱۰ مرداد ۹۷، اهل بروجرد، ساکن تهران، فاقد سابقه، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۷ میلیون و ۲۲۹ هزار دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۳- محمد کاظمی، متولد ۱۳۵۱، متاهل، فوق دیپلم، فاقد سابقه، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی یک میلیون و ۹۰۰ هزار دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۴- مهدی علیپور، بازداشت ۸ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۶۹، اهل و ساکن تهران، فوق دیپلم، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۴ میلیون و ۶۷۰ هزار دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۵- سعید کاظمی، بازداشت در تاریخ ۸ مرداد ۹۷ متولد ۱۳۶۵، اهل هشترود، ساکن تهران، متاهل، دیپلم، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۵ میلیون و ۵۹۳ هزار دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۶- شاهین بنی‌جمالی، بازداشت ۹ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۶۶، اهل و ساکن تهران، فاقد سابقه کیفری، دیپلم، مجرد، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۴ میلیون و ۸۲۹ هزار دلار و بیش از یک میلیون یورو به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۷- غلامرضا حقیقت‌پژوه، بازداشت یکم مرداد ۹۷، متولد ۱۳۴۴، اهل و ساکن تهران، دیپلم، مجرد، فاقد سابقه متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۸- احمد طاهری، بازداشت ۱۰ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۶۹، اهل دامغان، ساکن تهران، متاهل فوق دیپلم، فاقد سابقه، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۴ میلیون و ۴۴۴ هزار دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

۱۹- نریمان آرزومند، بازداشت از تاریخ ۷ مرداد ۹۷، متولد ۱۳۷۰، اهل و ساکن تهران، مجرد، فوق دیپلم، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خریدو فروش غیرقانونی ۳ میلیون دلار به صورت صوری و سوء استفاده از کارت‌های ملی اشخاص متعدد.

در اختیار گرفتن کارت های ملی افراد با مبالغ ناچیز برای خرید ارز

در ادامه رسیدگی به پرونده حسینی نماینده دادستان تهران افزود: متعاقب استعلامات اولیه و همچنین استعلام از بانک مرکزی مبنی بر سوء استفاده برخی افراد از سامانه سنا که اقدام به خرید ارز دولتی کرده و از جایی که هزینه‌کرد‌ها مشخص نیست، پرونده‌های متهمان تشکیل شده است.

وی افزود: بیشتر افرادی که به عنوان متهم حضور دارند از قشرهای کم درآمد و ضعیف جامعه هستند که با دریافت مبلغ ناچیز کارت ملی خود را در اختیار افراد سودجو قرار دادند و آنان نیز با استفاده از این کارت شرایط را به اینجا رساندند. در حال حاضر سرنوشت ارز‌ها مشخص نیست که باید از طریق کارت‌های بانکی مشخص شود.

حسینی بیان داشت: افراد اصلی با در اختیار گرفتن کارت‌های ملی اشخاص متعدد و با ثبت ارز در سامانه سنا مبالغ هنگفت را به نام این متهمان ثبت کردند. اظهارات برخی از متهمان نشان از آن دارد صرافی‌هایی که با آنان همکاری داشتند با بانک تماس گرفته و مشخصات افراد را در سامانه سنا ثبت کرده‌اند و به حساب شرکت تضامنی صرافی واریز و مابقی نیز به حساب کارگران صرافی واریز و به شرکت صرافی بازمی‌گشت.

وی در خصوص دستگیری این متهمان گفت: گزارش‌هایی از بانک مرکزی که نام ۱۰۲۸ تن را در سامانه سنا عنوان کرد و همچنین گزارش‌های دیگری در خصوص خریداران ارز توسط معاونت مبارزه با جرائم اقتصادی عنوان شد. همچنین وزارت اطلاعات در خصوص دستگیری ۴۱ تن که کارت ملی‌شان در اختیار افراد سودجو قرار داشت، گزارش‌هایی داد.

از طرف دیگر، مرجع انتظامی در ۹۷.۵.۸ گزارش‌هایی از اقدامات مجرمانه متهمان با استفاده از کارت‌های ملی صوری که دست‌های پشت پرده در آن وجود داشت، دخالت داشتند ارائه کرد.

نماینده دادستان گفت: متهمان اقرار کردند، کارت‌های بانکی اشخاص متعدد اعم از بستگان را در اختیار داشته و از آن استفاده می‌کردند که در سامانه سنا ثبت شده است. همچنین اظهارات و عقاید متهمان دلالت بر آن دارد که این افراد با علم بر خلاف قانون بودن دریافت ارز دولتی برای امور کشور مبادرت به انجام معامله با افراد سودجو نموده‌اند.

سرنوشت ارز‌هایی که متهمان خریده‌اند مشخص نیست

حسینی در ادامه گفت: اتهامات متهمان به گونه‌ای است که به درخواست صرافی‌ها و با همکاری آنان این مسائل به وجود آمده است، ریاست محترم دادگاه با عنایت به مطالب ارائه شده و با توجه به قانون پولی-بانکی کشور به معاملاتی که مبلغ آنان از ۱۰ هزار دلار بیشتر باشد معاملات عمده تلقی شده و متهمان مشمول اخلال عمده می‌شوند.

وی افزود: اخلالگران در نظام پولی از طریق قاچاق ارز، سکه و اسکناس اعم از داخلی و خارجی اقدام به کسب درآمد کردند که با اقدامات انجام شده دستگیر شدند.

نماینده دادستان تهران با اشاره به این مطلب که متهمان با استفاده کارت‌های ملی اشخاص اقدامات مجرمانه انجام داده اند گفت: در حال حاضر سرنوشت ارز‌ها مشخص نیست که باید از طریق کارت‌های بانکی بررسی شود.

در پایان جلسه قاضی زرگر بیان داشت: مدارکی که تهیه شده است با استفاده از قانون قابل استفاده هستند.

وی خطاب به متهمان گفت: این کار شما لطمه به نظام وارد کرده و مشکلاتی برای مردم به وجود آورده است. من برای همه شما جداگانه دادگاه تشکیل می‌دهم و امیدوارم بتوانم برای دفاع این افراد که در دام افتاده‌اند تلاش کنم. واقعاً اگر به جایی برسیم که مطالب ارائه شده با اصل موضوع انطباق نداشته باشد مطمئناً اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. از هفته آینده متهمان با حضور وکلای خود به دادگاه معرفی می‌شوند و به موضوعات آنان رسیدگی خواهد شد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها