يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ(حجرات 13) * * * ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است! * * * ای مردمان شما را از مردی و زنی/ما آفریده‌ایم به علم و به اقتدار/ دادیمتان قرار به اقوام گونه‌گون/انس و شناخت تا که به ‌هم‌ آورید بار/ بی‌شک بود زجمع شما آن‌عزیزتر/نزد خدا که بیش به تقواست ماندگار/ زان‌رو که هست عالم و آگاه کردگار/بر مردمان مومن و مشرکت بروزگار

 

      
کد خبر: ۴۶۰۸۷۱
زمان انتشار: ۱۲:۲۴     ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی اعلام کرد بحران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) نقش ملکه این کشور را تغییر می‌دهد.
به گزارش پایگاه 598، در انگلیس شخص نخست‌وزیر، رئیس دولت به شمار می‌رود، اما رئیس کشور نیست زیرا ملکه رئیس کشور به شمار می‌رود.

در انگلیس نقش ملکه، بیشتر تشریفاتی است و او رئیس تشریفاتی کشور به شمار می‌رود. اما در شرایط فوق العاده‌ای که در حال حاضر این کشور با آن مواجه است، احتمال دارد نقش ملکه نیز تغییر کند. ملکه وقتی برای پارلمان سخنرانی می‌کند متنی را قرائت می‌کند که دولت نوشته است. درواقع، درست است که صدا صدای ملکه است، اما سخن سخن ملکه نیست. او در مخفی نگهداشتن دیدگاه‌هایش برای خودش استاد شده است. ما هرگز نمی‌توانیم متوجه شویم که او چه نظری دارد. در واقع همین مسئله یکی از اسرار حیات طولانی او در این مسند بوده است. او هرگز بیم ندارد زیرا هرگز دیدگاه‌های سیاسی بیان نمی‌کند. همین رویکرد به وی این امکان را می‌دهد تا همه احزاب در پارلمان از او حمایت کنند. باید توجه داشت که پارلمان تنها نهادی است که می‌تواند قدرت را از ملکه بگیرد.

پارلمان عالی‌ترین نهاد سیاسی و قدرت در انگلیس به شمار می‌رود. ملکه به پارلمان پاسخگو است. ملکه فقط با توصیه نخست‌وزیر اقدام می‌کند که جدیدترین مصداق آن، زمانی بود که بوریس جانسون از ملکه خواست تا با طرح تعلیق پارلمان موافقت کند. ملکه با این درخواست موافقت کرد بدون آنکه این طرح را زیر سوال ببرد. تاکنون این نظام در انگلیس جواب داده است، اما ممکن است این وضع با اقدامی که این هفته اعضای پارلمان صورت می‌دهند، تغییر کند.

اعلام تصمیم بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در روز چهارشنبه مبنی بر تعلیق پارلمان از دومین هفته سپتامبر تا چهاردهم اکتبر یعنی دو هفته پیش از مهلت برکسیت در ۳۱ اکتبر (۹ آبان)، موجی از خشم و اعتراض در انگلیس را برانگیخته است.

مطابق با قانون اساسی انگلیس، نخست‌وزیر این کشور اجازه دارد پارلمان را به حال تعلیق درآورد، هر چند برای این کار به موافقت ملکه نیاز دارد. نخست‌وزیر انگلیس معمولا این کار را در فصلی که کنگره احزاب سیاسی این کشور در ماه سپتامبر برگزار می‌شود، انجام می‌دهد. اما زمانی را که جانسون برای تعلیق پارلمان انتخاب کرده و مدت پنج هفته‌ای سبب اعتراض مخالفان با برکسیت سخت (خروج انگلیس بدون توافق از اتحادیه اروپا) شده است.

منتقدان و مخالفان می‌گویند بوریس جانسون قصد دارد با این کار مانع از مخالفت نمایندگان پارلمان با برکسیت سخت شود. اما جانسون می‌گوید تعلیق پارلمان پیش از ارائه برنامه سیاست ملی از سوی دولت جدید در سخنرانی ملکه الیزابت، که در حال حاضر برای ۱۴ اکتبر برنامه‌ریزی شده است، یک روند معمولی بوده و علاوه بر آن پارلمان در اواخر سپتامبر همزمان با کنگره احزاب سیاسی تعطیل می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها