کد خبر: ۴۶۱۹۶۶
زمان انتشار: ۱۰:۳۰     ۱۵ مهر ۱۳۹۸
بوريس جانسون نخست وزير انگليس هر روز مواضع برجامي متفاوتي را اتخاذ مي کند؛مواضعي که نشان مي دهد لندن تا چه اندازه اي به يک بازيگر بي ثبات و غير مطمئن در حوزه روابط بين الملل تبديل شده است.
به گزارش پایگاه 598، بوريس جانسون نخست وزير انگليس هر روز مواضع برجامي متفاوتي را اتخاذ مي کند؛مواضعي که نشان مي دهد لندن تا چه اندازه اي به يک بازيگر بي ثبات و غير مطمئن در حوزه روابط بين الملل تبديل شده است.روزنامه گاردين اخيرا در مطلبي به ديدار ترامپ و جانسون ( در حاشيه برگزاري نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورک ) اشاره کرده است. بر اساس اين مطلب، جانسون در ديدار با ترامپ بر بد بودن توافق هسته اي تأكيد کرده و در عين حال خواستار نقش آفريني کاخ سفيد در اصلاح اين توافق شده است.

با اين حال جانسون در مصاحبه با شبکه NBC، کاملا تغيير رويه داد! او در اين مصاحبه از مواضع قبلي خود فاصله گرفته و اظهار داشت که توافق هسته اي مشترک ايران و اعضاي ۱+۵ بايد حفظ شود و بر اهميت اين توافق تأكيد کرد!

بدون شک بوريس جانسون در قبال برجام، قدرت مانور ترامپ را ندارد زيرا ترکيب مجلس عوام انگليس و فراتر از آن، اختيارات قانوني نخست وزير و اوضاع شکننده اي که حزب محافظه کار دارد، جايي براي تنفس عادي وي در عرصه سياست خارجي انگليس باقي نخواهد گذاشت. ضمن آنکه بسياري از شهروندان انگليسي، پيوستگي مطلق سياست‌هاي جانسون و ترامپ را به هيچ عنوان نمي پسندند.

موضوع ديگري که قدرت جانسون در تقابل با برجام را محدود مي کند، مواضع قبلي وي در خصوص توافق هسته اي با ايران است. جانسون در سال ۲۰۱۷ ميلادي و زماني که وزير امور خارجه انگليس بود، مذاکرات فشرده اي را با مقامات دولت ترامپ بر سر آنچه «اصلاح توافق هسته اي » يا به عبارت بهتر« تغيير برجام» خوانده مي شد صورت داد. او در آبان ماه سال ۱۳۹۶ و قبل از خروج رئيس جمهور آمريکا از برجام اظهار کرده بود:

«هسته مرکزي برجام که يک بده بستان در رابطه با رفتار خوب ايران در رابطه با برنامه هسته اي اش و پيشرفت اقتصادي اين کشور است، تغييري نکرده و برجام از سوي رئيس جمهور آمريکا لغو، پاره و دور انداخته نشده است. مادامي‌که ايران به توافق پايبند باشد ما بايد شاهد تعاملات اقتصادي و پيشرفت باشيم. اين مهم است که مردم ايران قادر باشند تا منافع برجام را لمس کنند و بسيار مهم است که ما به کار تجارت و سرمايه گذاري ميان دو کشور ادامه دهيم.»

در نهايت اينکه جانسون قدرت مانور خود را در مواجهه با پديده هاي حوزه سياست خارجي کشورش از دست داده است. بي دليل نيست که از نخست وزير انگليس به عنوان نخست وزيري ضعيف و در حال سقوط ياد مي شود.

در حالي که توافق هسته‌اي سال ۲۰۱۵، توافقي چندجانبه و مورد تأييد شوراي امنيت سازمان ملل متحد بود و واشنگتن به صورت يک‌جانبه از آن خارج شده، کشور‌هاي اروپايي اصرار دارند که تهران همچنان بايد به اين توافق پايبند بماند. در مقابل، ايران تأکيد کرده است که حاضر نيست توافقي چندجانبه را به صورت يک‌طرفه اجرايي کند.

جمهوري اسلامي ايران ارديبهشت ماه امسال در سالگرد نخست خروج يک‌جانبه آمريکا از توافق هسته‌اي و در واکنش به عدم تحقق وعده‌هاي اتحاديه اروپا براي جبران آثار منفي تحريم‌هاي واشنگتن، اعلام کرد به مرور از تعهد خود به برجام مي‌کاهد. ايران تاکنون در دو بازه ۶۰ روزه، سه گام در جهت کاهش تعهد به برجام برداشته و اعلام کرده در صورتي که اروپا تعهدات خود را اجرايي نکند، ايران در پايان سومين بازه ۶۰ روزه، پايبندي به برجام را بيش از پيش کاهش مي‌دهد.

* رسالت
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها