يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ(حجرات 13) * * * ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است! * * * ای مردمان شما را از مردی و زنی/ما آفریده‌ایم به علم و به اقتدار/ دادیمتان قرار به اقوام گونه‌گون/انس و شناخت تا که به ‌هم‌ آورید بار/ بی‌شک بود زجمع شما آن‌عزیزتر/نزد خدا که بیش به تقواست ماندگار/ زان‌رو که هست عالم و آگاه کردگار/بر مردمان مومن و مشرکت بروزگار

 

      
کد خبر: ۴۶۸۸۳۷
زمان انتشار: ۱۰:۱۳     ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
به اداره‌کنندگان مسجد «دارالسلام» در برلین پایتخت آلمان اجازه داده شد که برای اولین از بلندگوی مسجد اذان پخش کنند. این اقدام برای تقویت همدلی در جریان گسترش ویروس کرونا انجام شده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، ظهر دیروز جمعه ۳ آوریل برابر با ۱۵ فروردین به اداره‌کنندگان مسجد «دارالسلام» در برلین پایتخت آلمان اجازه داده شد که برای اولین بار از بلندگوی مسجد اذان پخش کنند.

این اقدام برای تقویت همدلی در جریان گسترش ویروس کرونا انجام شده و از این پس تا پایان بحران کرونا رأس ساعت ۶ عصر از این مسجد که در شهرک «نیوکولون» محل سکونت مسلمانان واقع شده، اذان پخش می‌شود و بطور همزمان ناقوس کلیسای این شهرک نیز نواخته خواهد شد.

«محمد صبری طه» امام جماعت مسجد دارالسلام در این باره گفت: این اقدام موجب توجه دل‌ها به خداوند شده، بازتاب خوبی در میان مسلمان شهر داشته و شوق آنها را برای شنیدن صدای اذان به دنبال داشته است، چرا که صدای اذان برای آنها آرامش‌بخش و اطمینان‌آور بوده است.

وی افزود: این گرفتای فراگیر موجب تأثیر خوبی در نزدیکی و ایجاد همدلی میان انسان‌هایی شده که پیش از این چندان به هم توجهی نداشته‌اند. غیر مسلمانان آلمان نیز غالبا برخی از کلمات اذان را می‌شناسند و وقتی می‌بینند انسان‌هایی با پروردگارشان ارتباط برقرارکرده‌ و آرامش می‌یابند، آنها نیز احساس آرامش می‌کنند.

همچنین، «صدیق الموصلی» از اعضای شورای عالی مسلمانان آلمان گفته که اجازه پخش اذان از ده‌ها مسجد در شهرهای آلمان و دیگر کشورهای اروپایی توسط مقامات محلی شهرهای اروپایی، به علت وضعیتی است که کرونا به وجود آورده و انسان‎‌ها از لحاظ روانی، احساس هم‌ذات‌پنداری بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا کرده و موجب شده که تصمیمات سخت‌گیرانه و پروتکل‌های همیشگی نادیده گرفته شود.

موصلی افزود: این وضعیت موجب شده، جمعیت گسترده مسلمان در اروپا اجازه پخش اذان از مساجدشان  را پیدا کرده و تا اندازه‌ای در این شرایط روان‌شان آسایش یابد و چه بسا این اقدامات در آلمان گسترش پیدا کرده و به پخش اذان و خطبۀ نماز جمعه از شبکه‌های تلویزیونی اروپا بیانجامد.

در ادامه، عضو شورای عالی مسلمانان آلمان از کسانی که پخش اذان از مساجد را پیروزی بزرگی برای مسلمانان دانسته‌اند، انتقاد کرده و از آنها خواسته که واقع‌بین بوده و اغراق نکنند.

با این حال و با وجود اینکه هیچ یک از مقامات رسمی آلمان با پخش اذان از مساجد مخالفت نکرده‌اند ولی برخی از راست‌گرایان افراطی در شبکه‌های اجتماعی با این کار مخالفت کرده و مدعی شده‌اند که مسلمان برلین از وضعیت بی‌نظمی و آشفتگی روزهای کرونایی سوء استفاده کرده‌اند!

در مقابل، شورای عالی مسلمانان آلمان اعلام کرده که برلین اولین شهرآلمان نیست که از مساجد آن اذان پخش می‌شود، بلکه پیش از این، از حدود ۲۰ مسجد در شهرهای مختلف آلمان اذان پخش شده و این حرکت در آلمان از شهر دویسبورگ آغاز شده و در ده‌ها مسجد در دیگر کشورهای اروپایی مثل اسپانیا، انگلستان، فرانسه، بلژیک و هلند نیز این حرکت صورت گرفته است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها