أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۴۸۸۹۳۴
زمان انتشار: ۱۱:۲۸     ۱۹ تير ۱۴۰۰
وضعیت ازدواج جوانان در کشور بحرانی است و گذر از این بحران باید در اولویت کاری مسئولان مختلف قرار بگیرد.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از خبرگزاری دانشجو، سینا کلهر عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: وضعیت ازدواج جوانان در کشور بحرانی است و نشانه‌های بحران آن در ۳ شاخص مختلف خود را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: نخستین شاخص بحرانی بودن وضعیت ازدواج جوانان سن آن بوده که بالا رفتن سن ازدواج در بین دختران و پسران و به ویژه در میان دختران با افزایش چشمگیری روبرو بوده است.

وجود ۱۲ میلیون جوان در سن ازدواج در کشور!
عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: در گذشته سن ازدواج در پسران ۲۵ تا ۲۶ سال بود که این سن به ۲۹ سال رسیده است و میانگین سنی ازدواج در بین دختران ۱۸ تا ۲۰ سال بوده است که هم اکنون به ۲۴ سال رسیده است.

کلهر گفت: از موضوع تعداد ازدواج های اتفاق افتاده نیز می‌توان به عنوان شاخص بحرانی دوم ازدواج جوانان یاد کرد و بر اساس آمار سال به سال تعداد ازدواج جوانان کم می‌شود و حجم قابل توجهی از جمعیت پسران جوان ۲۰ تا ۴۹ سال و دختران ۱۵ تا ۴۹ سال ازدواج نمی‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین آمار نزدیک به ۱۲ میلیون نفر از جوانان فعلی کشور، در بازه سنی مطرح شده هنوز ازدواج نکرده‌اند.

عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت:‌ سومین شاخص بحرانی ازدواج گرایش و نگرش جوانان به عنوان یک اولویت و دغدغه ذهنی در نظام فرهنگی ما مطرح نیست و یا کمتر اینگونه است.

کلهر یادآور شد: بر خلاف گذشته که از دوران نوجوانی به بعد در میان افراد و خانواده آن‌ها ازدواج دغدغه جدی افراد بود، امروزه دیگر از این دغدغه خبری نیست.

وی تصریح کرد: همزمان با شاخص‌های تعیین کننده بحران ازدواج در کشور با مسئله کاهش سن بلوغ جنسی نوجوانان و جوانان و فعال شدن غریزه جنسی زود هنگام بدون آنکه راهها و شیوه‌های مشروع و رسمی برطرف کردن آن‌ها وجود داشته باشد نیز مواجه هستیم.

کاهش سن بلوغ جنسی در جامعه!
عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کاهش سن بلوغ جنسی و از طرف دیگر افزایش سن ازدواج جامعه را آبستن انواع بحران‌ها می‌کند و اینگونه است که می‌گوییم شرایط ازدواج جوانان در جامعه ما بحرانی است.
کلهر گفت: اگر باورمندی و اولویت قرار دادن ازدواج در جامعه برای دولت آینده تا حدودی مثل قبل شده و تمام تمام تصمیمات به تسهیل ازدواج منجر شود از این بحران تا حدودی فاصله می‌گیریم.

وی اضافه کرد: مسئله عدم ازدواج جوانان تنها به مسکن محدود نمی‌شود و مسائلی چون نظام آموزشی، وضعیت سربازی جوانان و اشتغال، وضعیت تفریح و فراغت جوانان نیز بسیار مهم بوده و گاهی اهمیت این ۳ مورد مهمتر از موضوع مسکن است.
عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: راه حل ساختاری مشکل ازدواج جوانان را حل نمی‌کند و مسائل جوانان یک مسئله فرابخشی است و در ابتدا باید به اولویت اول رئیس دولت تبدیل و سپس حل شود.

ضرورت تغییر ماهیت فرابخشی معاونت امور زنان و خانواده!
کلهر گفت: مسئله اصلی که در ساختار معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مطرح می‌شود، تغییر ماهیت فرابخشی این معاونت است و باید مسئولانی که در این مجموعه کاری را بر عهده می‌گیرند باید توانایی انجام کار میان بخشی را داشته باشند.

وی تصریح کرد: نقطه مفقوده و خلأ اصلی دو نهاد معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و همچنین وزارت ورزش و جوانان طی سالهای اخیر در رأس کار نبودن افراد سرشناس و مشهور در جهت ارتباط گیری برای رفع مشکلات بوده است.

عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: رئیس جمهور منتخب مردم باید اولویت بودن ازدواج جوانان را به مسئولان نهادهای مختلف ابلاغ کند و افرادی را در این رابطه در دستگاههای مربوطه به کارگیری کند که فرد مورد نظر بتواند ارتباط خوب و موثری با سایر مسئولان برقرار کند.

کلهر خاطرنشان کرد: ازدواج با اشباع سایتی و مطالبه‌گری مواجه شده و یک نوع کرختی ذهنی ایجاد شده و ما در حال حاضر تنها نیازمند اقدام جهت رفع موانع ازدواج جوانان هستیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها