أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۴۹۴۳۶۷
زمان انتشار: ۰۹:۳۲     ۲۷ مهر ۱۴۰۰
شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان از سمت خود کناره گیری می‌کند و معاون او "توماس (تام) وست بعنوان جایگزین او انتخاب می‌شود.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایرنا: شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان از سمت خود کناره گیری می کند و معاون او "توماس (تام) وست بعنوان جایگزین او انتخاب می شود.

تارنمای شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از دو منبع آمریکایی اعلام کرد دولت آمریکا به زودی استعفای نماینده ویژه خود در امور افغانستان را اعلام خواهد کرد.

کناره‌گیری فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان

بر اساس این گزارش، تام وست معاون خلیلزاد به عنوان جایگزین او انتخاب خواهد شد.

کناره گیری خلیلزاد کمتر از دو ماه از خروج آشفته و پر هرج و مرج آمریکا از افغانستان اتفاق می افتد که بدلیل این تصمیم دولت جو بایدن در داخل و خارج از آمریکا تحت فشار و انتقادات بیشماری قرار گرفته است.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در حساب کاربری خود در توییتر از چندین دهه خدمت خلیلزاد به آمریکا تشکر کرد و به تام وست به عنوان نماینده جدید آمریکا در امور افغانستان تبریک گفت.

بلینکن در بیانیه ای نیز اعلام کرد: همانطور که زلمی خلیلزاد از سمت خود کناره گیری می کند من از چندین دهه خدمت او به مردم آمریکا تشکر می کنم.توماس وست که قبلاً به عنوان معاون نماینده ویژه فعالیت می کرد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان خواهد بود.

در این بیانیه آمده است: توماس وست که در تیم امنیت ملی جو بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور در دولت باراک اوباما و از کارکنان شورای امنیت ملی بود، رهبری تلاش های دیپلماتیک را بر عهده خواهد داشت، به وزیر و معاون وزیر امور خارجه در خصوص امور آسیای جنوبی و مرکزی مشاوره خواهد داد و برای حفظ منافع آمریکا در افغانستان با سفارت ایالات متحده در دوحه که در امور افغانستان نیز فعالیت می کند، از نزدیک همکاری خواهد کرد.

خلیلزاد در سپتامبر ٢۰١٨ از سوی مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در افغانستان منصوب شد. او سال‌ها هدایت گفت‌وگوهای آمریکا با گروه طالبان در افغانستان را بر عهده داشت و از شخصیت‌های کلیدی مذاکرات سازش با این گروه بود.

پس از نُه دور مذاکره، سرانجام در فوریه ۲۰۲۰ یک توافقنامه توسط خلیلزاد و «عبدالغنی برادر» معاون سیاسی طالبان با حضور «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه دولت ترامپ به امضا رسید.

خلیلزاد در مذاکرات اخیر میان دولت موقت طالبان و هیات آمریکایی اما حضور نداشت.

در زمان مذاکرات دوحه و عدم حضور خلیلزاد در این مذاکرات، رابرت هانتر سفیر پیشین آمریکا در ناتو در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در نیویورک درباره مذاکرات دوحه قطر و ترکیب تیم آمریکایی گفت: این هیات همچنین شامل زلمی خلیلزاد مذاکره کننده توافق ۲۹ فوریه سال ۲۰۲۰ نمی شود چرا که او مقامی ارشد است که آمریکا در حال حاضر نمی خواهد چنین مقامی را به این مذاکرات اعزام کند.

هانتر درعین حال گفت: با توجه به برخی جنجال های سیاسی در آمریکا در خصوص نقش خلیلزاد، به خصوص به عنوان مذاکره کننده ارشد در دولت دونالد ترامپ و پس از آن در دولت جو بایدن، دولت بایدن ممکن است به این نتیجه رسیده باشد که نقش او دیگر مفید نیست.

بر اساس گزارش ها، مردم افغانستان از خلیلزاد بعنوان چهره ای منفور یاد می کردند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها