أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۵۰۹۶۶۴
زمان انتشار: ۱۱:۴۸     ۲۶ تير ۱۴۰۱
صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد 1.7 تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است و بالاتر از کشورهای مکزیک، ترکیه، اسپانیا، سوئد، عربستان قرار گرفته است.
ایران چهاردهمین اقتصاد جهان شد

به گزارش پایگاه خبری 598 به نقل از خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل فارس، صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد 1.7 تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است.

بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی ایران 1.7 تریلیون دلار است که از بسیاری از کشورها بیشتر است و ایران چهاردهمین کشور در میان کشورهای مورد بررسی در جهان قرار دارد.

برخی از کشورهایی که میزان تولید ناخالص داخلی آنها از ایران کمتر است: مکزیک (1.3 تریلیون دلار)، ترکیه(692 میلیارد دلار)، اسپانیا (1.4 تریلیون دلار)، سوئد(621 میلیارد دلار)، نروژ(524 میلیارد دلار)، عربستان (یک تریلیون دلار)، امارات(501 میلیارد دلار)، اندونزی (1.3 تریلیون دلار)، مالزی (439 تریلیون دلار)، سنگاپور(424 میلیارد دلار)، قطر (226 میلیارد دلار)، و عراق (297 میلیارد دلار).

آمریکا، چین، ژاپن، آلمان، انگلیس، هند، فرانسه، کانادا، ایتالیا،برزیل 10 کشور نخست هستند؛ کره جنوبی، روسیه، استرالیا و ایران در رتبه های بعدی قرار دارند.

* 10 کشور نخست اقتصاد جهان

آمریکا با تولید ناخالص داخلی 25.3 تریلیون دلاری، تقریبا یک چهارم اقتصاد جهان را تشکیل داده است.

چین با 19.9 تریلیون دلار در جایگاه دوم قرار دارد. هرچند رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال های اخیر کند شده اما پیش بینی ها نشان می دهد که چین در سال 2030 از آمریکا پیشی می گیرد.

ژاپن با 4.9 تریلیون دلار در رتبه سوم و پس از آن آلمان قرار دارد.

آلمان با 4.3 تریلیون دلار پیشتاز اروپاست و پس از آن انگلیس (3.4 تریلیون دلار) است. یک تغییر قابل توجه از آخرین آمار گزارش شده این است که برزیل اکنون با پشت سر گذاشتن کره جنوبی در بین 10 کشور نخست قرار دارد.

پس از آن کره جنوبی، روسیه، استرالیا و ایران قرار گرفته اند.

روسیه با 1.8 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی یازدهمین کشور است.

* رشد 5 درصدی غرب آسیا

در عین حال پیش بینی شده است که یک منطقه یعنی غرب آسیا و شمال آفریقا به لطف افزایش قیمت نفت شاهد رشد باشد. انتظار می رود رشد GDP این منطقه در سال جاری میلادی به 5 درصد برسد.

* اقتصاد جهان 104 تریلیون دلاری می شود

این نهاد بین‌المللی در این گزارش، پیش بینی کرده است، اقتصاد جهان در پایان سال 2022 به حدود 104 تریلیون دلار برسد.

بر اساس گزارش صندوق،  تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان در سال 2020 به 88 تریلیون دلار و در سال 2021 به 94 تریلیون دلار رسیده بود.

هرچند رشد اقتصادی روندی افزایشی دارد اما بهبود اقتصادی پس از کرونا ضعیف به نظر می رسد؛ زیرا به علت درگیری های اخیر، مشکلات زنجیره تامین و به دنبال آن تورم بالا، پیش بینی ها در مورد رشد اقتصادی جهانی را کاهشی کرده است.

تولید ناخالص داخلی سالانه جهان در سال 2022 در ابتدا 4.4 درصد پیش بینی شده بود اما پس از آن به 3.6 درصد اصلاح شد.

صندوق بین‌ المللی پول در جدیدترین گزارش چشم انداز اقتصادی جهان که بهار امسال منتشر شد، رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی را 4 درصد اعلام و پیش‌بینی کرد که امسال این رقم به 3 درصد برسد.

 همچنین این نهاد بین المللی از روند کاهشی نرخ تورم در سال 2022 خبر داد و اعلام کرد، تورم ایران در سال ۲۰۲۱ (سال گذشته میلادی) برابر با ۴۰.۱ درصد اعلام و این رقم در سال ۲۰۲۲ (سال جاری) به ۳۲.۳ درصد کاهش می یابد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها