کد خبر: ۱۳۳۰۴۱
زمان انتشار: ۲۲:۵۱     ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۲
سخنگوی دولت، برخی اظهارنظرها درباره غیرقانونی بودن حضور رییس‌جمهور در ستاد انتخابات کشور به همراه مشایی را رد کرد.
به گزارش 598 به نقل از ایسنا، غلامحسین الهام در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که چرا رییس‌جمهور تا کنون حکم رییس سازمان نظام پزشکی را امضا نکرده است؟ گفت: موضوع در دست ایشان در حال بررسی است. البته آقای رییس‌جمهور قبلا نیز اعلام کرده بودند که انتخابات از نظر قانونی مخدوش است و حرف ایشان مبتنی بر قانون بوده و این انتخابات در شرایطی برگزار شد که اشکال قانونی داشته است.


وی هم‌چنین در مورد اظهارات امروز سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر این‌که حضور رییس‌جمهور در روز گذشته در ستاد انتخابات وزارت کشور غیرقانونی و یک اقدام مجرمانه است، با رد این‌گونه اظهارنظرها گفت: اول این‌که به نظر من در مورد ادبیاتی که در ارتباط با رییس قوه مجریه به کار برده می‌شود باید با احتیاط و دقت بیش‌تری صحبت‌ها منعکس شود و این‌که قبل از بررسی و اثبات یک اقدام در یک محکمه بیاییم و آن اقدام را مجرمانه و غیرقانونی تلقی کنیم درست نیست و در این خصوص باید دقت شود و اگر جایی شائبه حقوقی وجود دارد بگوییم شائبه حقوقی وجود دارد و آن بررسی کنیم. 


الهام با بیان این‌که حضور رییس‌جمهور در ستاد انتخابات اشکال قانونی نداشت، گفت: اول این‌که طبق قانون انتخابات، تبلیغات از زمانی آغاز می‌شود که اسامی داوطلبان از سوی شورای نگهبان به صورت رسمی اعلام شده باشد و اکنون این اتفاق نیفتاده است و هنوز اسامی داوطلبان از سوی شورای نگهبان اعلام نشده است.


سخنگوی دولت افزود: در حال حاضر نیز اخبار برخی از کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری از صدا و سیما پخش می‌شود. البته ممکن است برخی را منعکس کند و برخی را منعکس نکند و روش تبعیض‌آمیزی داشته باشد ولی به طور کلی چون زمان تبلیغات نرسیده اشکالی در کار صدا و سیما در ارتباط با پخش اخبار برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری وجود ندارد.


وی در ادامه به ماده 76 قانون انتخابات اشاره کرد و گفت: فکر می‌کنم اظهارنظرها بر اساس این ماده صورت گرفته باشد. اگر اشتباه نکنم در این ماده آمده است که مسوولان اجرایی و نظارتی که در امر اجرای انتخابات دخیل هستند حق ندارند له یا علیه نامزدی صحبت کنند ولی باید توجه داشت که رییس‌جمهور در امر انتخابات مسوولیت مستقیمی ندارد و وزیر کشور مسوولیت دارد. گرچه اخیرا می‌گویند وزیر کشور هم مسوولیت ندارد ولی به طور کلی این قانون معطوف به وزیر کشور و ناظران انتخابات است و رییس‌جمهور دخالت مستقیمی در امر انتخابات ندارد و این ماده شامل رییس‌جمهور نمی‌شود.


الهام ادامه داد که ایشان روز گذشته در ستاد انتخابات با ادبیات روشنی اعلام کردند که من اکنون در مرخصی هستم و به عنوان رییس‌جمهور حضور پیدا نکرده‌ام و به عنوان یک شخص حقیقی در این‌جا حضور دارد و به عنوان محمود احمدی‌نژاد به عنوان یک شخص حقیقی اظهارنظر می‌کنم و همان‌طور که می‌دانید شخصیت حقیقی جدا از شخصیت حقوقی است.


وی افزود: همان‌طور که آقای رییس‌جمهور گفتند هیچ‌کس نمی‌تواند اراده خود را به ملت تحمیل کند و این مردم هستند که تصمیم نهایی را می‌گیرند و انتخاب نهایی را انجام می‌دهند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۳
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۱:۰۲ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
١-شخصيت حقيقي و حقوقي دو مفهوم جدا از هم هستند ولي در يك نفر مصداق پيدا مي كنند. مرخصي شخصيت حقوقي احمدي نژاد را از او صلب نمي كند يعني رئيس جمهور در مرخصي هم رئيس جمهور است و تنها در صورت عزل يا قبول استعفايش يا پايان مدت رياست جمهوريش شخصيت حقوقي رياست جمهوري از او برداشته مي شود. ٢-آقاي الهام از كجايشان درآورده اند كه "دخيل" بودن به معناي مسئوليت مستقيم آن هم با مصاديقي كه ايشان برشمرده اند مي باشد؟! ايشان انگار فراموش كرده اند كه اگر در تفسير قانوني اختلاف وجود داشت مفسر فصل الخطاب شوراي نگهبان است و آقاي كدخدايي سخنگوي آن و "شوراي نگهبان" تخلف بين رئيس جمهوري را به قوه قضائيه گزارش كرده است.پس حد خود را نگه دارنر نه مثل رئيسشان حدنشناس باشند. ٣-ضمنا شخصيت حقوقي رييس جمهور از مصاديق امكانات دولتيست و اين هم جنبه ي ديگري از جرم رييس جمهور ٤-در حقوق عنواني هست به نام "جرم مشهود" و تشخيص آن منوط به تشكيل دادگاه و حكم قضايي نشده است هرچند متهم بعدا مي تواند عليه ضابط قضايي يا كس ديگري كه اين عمل را به او منتسب كرده شكايت كند و فقط ضابط قضايي صلاحيت تشخيص آن را ندارد بلكه ضابط قضايي موظف شده كه در صورت مواجهه با چنين موردي با آن برخورد كند. شوراي نگهبان هم به عنوان ناظر حق تشخيص چنين عناويني را هم دارد. ٥- استدلال آقاي الهام مبني بر اين كه چون زمان رسمي تبليغات شروع نشده است پس كار رئيس جمهوري هم تبليغات نيست من را ياد چنين مغالطه ي مي اندازد: شخصي فردي را ديد كه دارد بدي يك مومن را پشت سرش مي گويد. او به فرد غيبت كننده گفت شرم كن كه غيبت برادر مومنت را مي كني! غيبت كننده گفت: اين غيبت نيست به خدا دارم راست درمورد او مي گويم. فرد معترض گفت: گمراه اگر راستش را نمگفتي كه غيبتت شامل گناه تهمت هم مي بود! حالا اين جناب الهام در واقع به يك جرم ديگر رييس جمهور هم اعتراف كردند و آن تبليغات زودتر از موعد است ( كه البته شامل دخالت مسئول دخيل در انتخابات و نيز استفاده از امكانات دولتي هم مي باشد)
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۳۲ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
شورای نگهبان انگار یادشان رفته خاتمی هم با موسوی همین کار را کرد نمیدونم اون موقع زبانشان کجا بود.
پاسخ
مسلمان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۵۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
دردرو د بر اهامه و درو د بر احمد ی نژاد مردان پا یدار و شجا ع
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها