کد خبر: ۲۴۱۹۷۴
زمان انتشار: ۱۳:۵۶     ۲۰ مرداد ۱۳۹۳
حسن روحانی در جمع سفرا و روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور افزود: بیش از ۹۰ درصد مردم پشتیبان تیم هسته‌ای بوده و هستند و دعای خیر رهبری بدرقه راه آنها بوده و خواهد بود
به گزارش پایگاه 598 به نقل از نسیم، رئیس‌جمهور در همایش سالانه سفرا و روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور با بیان اینکه عده ای در خارج اسلام هراسی، ایران هراسی و شیعه هراسی را مطرح می‌کنند و عده ای نیز در داخل تعامل هراسی را مطرح می‌کنند اظهار داشت: ایران همیشه از مظلوم دفاع کرده و پس از تجاوز بعثی‌ها مرزهای خود را به به روی میلیون‌ها عراقی آواره باز و به آنها کمک کرد.

وی افزود: از روز اول پیروزی انقلاب تاکنون در ایران دموکراسی حاکم بوده و مردم هر سال به پای صندوق‌های رای شتافتند.

روحانی همچنین درا دامه گفت: آیا این ایران جای هراس دارد!؟ سراسر کشور ایران خدمت به منطقه است و کشوری است که می‌خواهد منطقه را از جنگ خارج کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه برخی می‌گویند چرا با یک خارجی نزدیک شدید اینها الکتریسیته خطرناکی دارند!، گفت: یک آقایی می‌گوید ما هر وقت با خارجی‌ها مذاکره کردیم شکست نصیب ما شد! اینهمه رهبری و امام گفتند خودباوری و اعتماد به نفس؛ آیا این است اعتماد به نفس؟ ما می‌ترسیم!؟ ما در منطق کم نمی‌آوریم؛ ما دیپلمات‌های مجربی داریم.

وی افزود: امروز در رأس وزارت خارجه افرادی هستند که جزو برترین دیپلمات‌های جهانی هستند و نه منطقه؛ بروید صورت مذاکرات سالیان دراز گذشته را بخوانید.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: من از بس دیدم بعضی‌ها هراسان زندگی می‌کنند و چون خود به اعتماد به نفس ندارند همه را هم اینچنین می‌بینند ناچار شدم چند مورد مذاکرات خودم با برترین مقامات اروپایی را در کتاب هسته ای عینا بیاورم.

وی با بیان اینکه این کار را کردم تا ترسوها ببینند و بخوانند گفت: عده‌ای شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند. هر وقت که مذاکره می شود عده ای می‌گویند که ما می‌لرزیم؛ "خب به جهنم بروید یک جایی که نلرزید".

رئیس‌جمهور دنیای امروز را دنیای پیچیده‌ای دانست و افزود: ما از نظام دو قطبی عبور کرده‌ایم. نظام جدید هنوز استقرار پیدا نکرده و هر گروهی دنبال یک تشکل جدید است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: ایران در سایه استقلال و خودباری‌اش در برابر دیگران می ایستد و از منافع خود دفاع می‌کند.

روحانی با بیان اینکه امروز این دولت اهل شعار نیست و اهل عمل است تصریح کرد: ما شعور می‌خواهیم به جای شعار، ما تدبیر می‌خواهیم به جای تصمیمات یک شبه. ما می‌توانیم مشکلاتمان را حل کنیم که یکی از آنها توافق ژنو بود که قدم مهمی برداشته شد که هم اصل غنی‌سازی در ایران پذیرفته شد و هم اینکه حق غنی‌سازی ما در چارچوب نیازمان باید باشد.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به موضوع توافقات هسته‌ای گفت: این موضوع که بین ایران و دیگر اعضای ان پی تی تفاوتی نباشد پذیرفته شده است.  دولت و وزارت خارجه کار بزرگی انجام دادند و امروز اگر عده‌ای ممنون نباشند در آینده ممنون خواهند شد.

روحانی خطاب به سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی در خارج از کشور با بیان اینکه باید کمربند دیپلماتیک خود را محکم کنید و به میدان بیایید، گفت: این دولت تصمیمش بر تعامل سازنده با دنیا است و شما هستید که باید اراده ملت ایران را برای سیاسیون جهان و افکار عمومی بازگو کنید و کمربند دیپلماتیک خود را ببندید.

رئیس‌جمهور افزود: ما در پی روابط نزدیک‌تر با دنیا هستیم و دنیا باید بداند ما تعارف نمی‌کنیم و شعار نمی‌دهیم و می‌خواهیم روابط صمیمانه و برد-برد نه تنها در بحث هسته‌ای بلکه در همه حوزه‌ها داشته باشیم.

وی تاکید کرد: کل بخش دیپلماسی ما باید چهره جمهوری اسلامی که در سالیان گذشته به ناروا جلوه داده شده است را برگردانند و چهره واقعی آن باید به دنیا نشان داده شود.

روحانی خط قرمز جمهوری اسلامی را هیچ چیز جز منافع ملی ندانست و گفت: جایی که منافع ملی ما تضمین شود آنجا چراغ سبز ما است.ما به دنبال برد - باخت نیستیم؛ یکی به من می‌گفت طوری عمل کنید که بتوانید خوب سر طرف مقابل کلاه بذارید! برخی طوری حرف می‌زنند که برای نیم قرن پیش است. برد - باخت ثابت نمی‌ماند بلکه آنچه می‌ماند و پایه‌ای برای حرکت بعد می‌شود، برد- برد است.

وی افزود: در بحث هسته‌ای هم بنای ما برد - برد است و دنیا باید بفهمد ما هیچ عجله ای نداریم اما تاخیر را هم به نفع کسی نمی‌بینیم. دنیا باید بداند ما تحریم را ظالمانه می‌دانیم و معتقدیم پایه‌های تحریم شکسته و تحریم به شرایط گذشته باز نخواهد گشت.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما با تحریم مقابله کردیم و مقابله می‌کنیم خاطر نشان کرد: افتخار می‌کنیم که تحریم را می‌شکنیم و آنها خودشان هم می‌دانند که ما چگونه در حال شکستن تحریم هستیم. ما برنامه اقتصادی خود را به گونه‌ای تنظیم کرده‌ایم که از مشکلات عبور می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: مسأله هسته‌ای ایران را تبدیل به یک بحران تصنعی کرده‌اند و این به دلیل آن است که غربی‌ها هم مثل بعضی داخلی‌ها در پنجاه سال قبل گیر کرده‌اند.

روحانی با اشاره به وضعیت و جایگاه اسرائیل در افکار عمومی دنیا خاطر نشان کرد: اسرائیل به این دلیل این بار در شبکه‌های اجتماعی و دنیا منکوب شد چون دنیا دنیای دیروز نیست. هیچ زمانی مثل جنگ اخیر غزه اسرائیل شکست نخورد و مفتضح نشد. اسرائیل در افکار عمومی آدم‌کش، کودک‌کش، زن و بچه‌کش و پیرمرد‌کش و منهدم کننده خانه‌ها و بیمارستان‌ها است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مدافعان اسرائیل هم در این دور کم آوردند گفت:  امروز روشن است کدام کشور دنبال سلاح است و کدام کشور نیست.+5 1و آژانس باشد یا نباشند و ‌NPT نباشند یا نباشند ایران هیچگاه دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود.

روحانی تاکید کرد: ما به جد دنبال مذاکره و حل مسائل هستیم؛ مذاکره باید در زمان معقول به راه حل درست برسد و ما آماده‌ایم تا با روی گشاده و منطق صحبت کنیم. از اینکه مسائل ما بازتر و شفافتر شود هراسی نداریم و خودمان آژانس را دعوت می‌کنیم و دوربین‌های آژانس را خودمان پذیرفتیم.

وی با بیان اینکه این دولت دولتی نیست که بخواهد از حقوق ملت عقب نشینی کند افزود: این دولت بالاترین پشتیبانی مردمی را از خود دارد و در بهترین شرایط برای اتحاد با سایر قوا است.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: همه ما در کنار هدایت‌های رهبری هستیم و یک ید واحده امروز در کشور است و به هیچکس اجازه نمی‌دهیم بین قوا فاصله بندازد و خدای ناکرده به رهبر انقلاب توهینی کند.

روحانی همچنین گفت: در میدان مذاکره با لبخند سخن می‌گوییم و آنهایی که از لبخند بدشان می‌آید رویشان را برگردانند.

وی با تشکر از ملت ایران از طرف وزیر خارجه ایران و تیم هسته‌ای تاکید کرد: برخی باید بدانند تیم هسته‌ای همیشه حداقل بیش از نود درصد مردم همیشه پشتیبان اینها بوده‌اند و هستند و دعای خیر رهبری بدرقه راه آنها بوده و خواهد بود. آقا فرمودند من مرتب برای اینها دعا می‌کنم و حس می‌کنم که کارزار سختی را دارند. تیم ما تیم قوی است و اعتماد به نفس دارد و کاملا به مقررات بین‌المللی آگاه است. مهم نیست که آنها شش کشور باشند و ما یکی، ما منطق داریم.

رئیس‌جمهور  با بیان اینکه ما با یکی از همسایگان خود بسیار نزدیک شدیم و امیدواریم یکی دو کشور از همسایگان ما نیز به جرگه اکثریت بپیوندند افزود: مسأله همسایگان برای ما اهمیت دارد و امروز روابط ما با بسیاری از کشورها بهتر از گذشته است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۲
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها