کد خبر: ۲۷۵۳۵
زمان انتشار: ۰۱:۲۵     ۰۱ آذر ۱۳۹۰

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران،
1- "معمر قذافي" رهبر سابق ليبي آخرين ديكتاتور جهان محسوب مي شود كه پس از كشتار مردم كشورش با مرگ خفت بار سزاي اعمال ننگين خود را ديد.

فرار قذافي و پنهان شدن وي در كانال فاضلاب موجب شد رهبر سابق ليبي درميان مردم "موش" لقب بگيرد.

Muammar al-Gaddafi at the AU summit.jpg

"معمر محمد ابومينار" معروف به سرهنگ قذافي 7 ژوئن 1942 ديده به جهان گشود و 20 اكتبر سال جاري كشته شد. وي در اوايل سپتامبر سال 1969 با كودتا، حكومت "محمد ادريس سنوسي" پادشاه وقت ليبي را سرنگون ساخت و خود رهبر اين كشور شد.     

مدت حكوميت قذافي در ليبي با 42 سال زمامداري، يكي از طولاني ترين حكومت ها در طول تاريخ است. ماجراي كشته شدن قذافي با وجود مرگ دلخراش وي، دل هيچكس در ليبي را به درد نياورد زيرا در مدت 7 ماه جنگ داخلي اين كشور براي پايان دادن به رژيم ديكتاتوري، قذافي دستور كشتار هزاران نفر از مردم كشورش را صادر كرده بود.

قذافي با آن همه مال و ثروت، در هنگام مرگ تنها دو هفت تير، يك راديو اف ام و يك ساعت مچي به همراه داشت. جسد ديكتاتور ليبي در نقطه اي نامعلوم به خاك سپرده شد.

2- صدام حسين رئيس جمهور سابق عراق به نام كامل "صدام حسين عبدالمجيد تكريتي زاده" متول  28 آوريل 1937 ، يكي از اعضاي برجسته حزب بعث عراق محسوب مي شد و نقش كليدي در كودتهاي سال 1968داشت.

وي در طول جنگ ايران و عراق (1368-1359) و جنگ خليج فارس (1370) زمينه ساز كاهش استانداردهاي زندگي و وضع حقوق بشر در عراق شد و تمامي جنبش هايي كه احساس مي كرد تهديدي عليه قدرت وي محسوب مي شوند را با قساوت تمام سركوب كرد.

Iraq, Saddam Hussein (222).jpg

صدام نيز در گودالي مخفی شده بود اما سرانجام دستگير و براي محاكمه به دادگاه ويژه جرائم سران عراق كه توسط دولت موقت اين كشور تشكيل شده بود، سپرده شد. صدام به اتهام جنايت عليه بشريت، كشتار 143 تن از مردم دجيل در سال 1361 و اعدام تعداد زيادي از مخالفان دولت حزب بعث، به اعدام محكوم شد.

ديكتاتور عراق نيز خود در تاريخ 30 دسامبر 2006 چوبه دار را تجربه كرده و جسد وي براي خاكسپاري به روستاي محل تولدش به نام عوجه در تكريت به سران عشيره بوناصر تحويل داده شد.

3- ژنرال "آگوستو پينوشه" 25 نوامبر 1915 در شيلي به دنيا آمد. وي بعدها به دليل كشتار مردم كشورش به يكي از منفورترين چهره هاي شيلي تبديل شد.

پينوشه به مدت 17 سال و تا سال 1990 رياست جمهوري اين كشور را برعهده داشت. او قبل از ترك مقام خود، تدابيري حقوقي وضع كرد كه به موجب آن از ممنوعيت قضايي برخوردار شود تا جرايم وي قابل تعقيب نباشد.

Pinochet de Civil.jpg

به دنبال كودتاي پينوشه در سال 1973 عليه دولت چپ "سالواردو آلنده"، هزاران نفر در شيلي به زندان افتادند اما اين پايان ماجرا نبود پس از به قدرت رسيدن "پينوشه" و طي حكومت نظامي بوجود آمده در شيلي، 30 هزار نفر از مخالفان دولتي كشته و يا ناپديد شدند.

گزارش هاي حقوق بشر نشان مي دهد كه بسياري از موارد نقص حقوق بشر در حكومت پينوشه در همان سالهاي اوايل كودتا در 1973 انجام شده بودند. از جمله قربانيان سرشناس او مي توان به ترور "جان خوزه تورس" رئيس جمهور سابق بوليوي و همچنين قتل "كارملو سوريا" يك ديپلماتيك سازمان ملل متحد اشاره كرد.

رژيم پينوشه در دادگاه به نقض حقوق بشر در داخل و خارج از شيلي محكوم شد و همچنين جرم هاي كشتار دسته جمعي، شكنجه، آدم ربايي، ايجاد تنش غيرقانوني و سانسور رسانه ها از ديگر موارد اتهام وي هستند. پينوشه به دليل مشكلات حاد جسماني از مجازات دادگاه گريخت و به حبس خانگي محكوم شد ام سرانجام در 10 دسامبر 2006 به علت سكته قلبي و تب ريوي در بيمارستان درگذشت.

"ميشله باتلت" رئيس جمهور وقت آن زمان شيلي كه پدرش نيز از جمله قربانيان جنايت هاي پينوشه بود، اجازه برگزاري مراسم رسمي خاكسپاري براي او نداد.

4- "اسلوبودان ميلوشويچ" رئيس جمهور صربستان در سالهاي 1989 تا 1997 و همچنین رئيس جمهور جمهوري فدرال يوگسلاوي در سالهاي 1997 تا 2002 نيز به جنايات جنگي متهم است.

ميلوشويچ در 20 اوت 1941 به دنيا آمده و در فوريه 2002 به ارتكاب 66 فقره جنايت از جمله نسل كشي در كرواسي، بوسني و كوزوو به داگاه فرا خوانده شد. محاكمه ميلوشويچ بارها به دليل وضعيت نامناسب سلامتي وي و بيماري قلبي به تأخير افتاد.

وي سرانجام براثر حمله قلبي 11 مارس 2006 درگذشت. اما برخي منابع آگاه مدعي شده اند قطع داروهاي ضد فشارخون ميلوشويچ باعث مرگ او شد.

جسد ديكتاتور صربستان جهت خاكسپاري به بلگراد منتقل شد اما هرگز مراسمي رسمي براي خاكسپاري ميلوشويچ برگزار نشد.

5- "عيدي امين" ديكتاتور نظامي و همچنين سومين رئيس جمهور اوگاندا در سال 1925 به دنیا آمد و گفته می شود مادرش یک جادوگر بوده است. "عیدی امین" فرماندهی ارتش اوگاندا را در اختیار داشت و قدرت را با کودتا علیه "میلتون اوبوته" به چنگ آورد. نقض حقوق بشر، اعدام های خود سرانه، سرکوبی مخالفان سیاسی و اقلیت های قومی و اخراج آسیایی ها از کشور در پرونده سیاه وی به چشم می خورد.

"عیدی امین" در جنگی که در سال 1978 برای تصرف ایالت کارگرا در تانزانیا به راه انداخت، حکومت خود را از دست داد و به لیبی گریخت. او در سال بعد به عربستان نقل مکان کرد تا پایان عمر در شهر جده زیست.

سرانجام "عیدی امین" بر اثر نارسایی کلیه و پرفشاری خون و پس از سه ماه بستری شدن در بیمارستان جده، در 16 اوت 2003 درگذشت.

6- "نیکولای چائوشسکو" دیکتاتور خشن رومانی 26 ژانويه 1918 به دنیا آمده و به همراه همسرش پس از سرنگونی دولت در سال 1998 تیرباران شد. وی آخرین رهبر کمونیست رومانی به شمار می آید. چائوشسکو و همسر وی برای توضیح اتهامات درخصوص سوء استفاده از قدرت و نسل کشی به دادگاه نظامی فراخوانده شدند اما وی در تمام طول جلسات دادگاه سعی در استفاده از مصونیت سیاسی داشته و بارها به قاضی یاد آور شد که او هنوز رئیس جمهور رومانی است.

.

با وجود این تلاش ها سرانجام این زوج جنایتکار به اعدام توسط جوخه آتش محکوم شدند.

چائوشسکو در گورستان نظامیان بخارست به خاک سپرده شد. این دو نفر آخرین کسانی در رومانی بودند که تا قبل از تصویب قانون ممنوعیت استفاده از اشد مجازات در سال 1990 به اعدام محکوم شدند.

7- ژنرال "فرانسیسکو فرانکو" دیکتاتور اسپانیا بود. او از سال 1892 تا 1975 می زیست و پس از جنگ داخلی کشورش در سال 1939 تا هنگام مرگ بر اسپانیا حکومت کرد.

رژیم فرانکو یک دیکتاتوری سوسیالیستی مصلحت گرا، فرصت طلب بود. در طول 36 سال زمامداری وی، همواره فضای اختناق و عوام فریبی بر اسپانیا حاکم بود. مخالفان، اعدام و یا تبعید وی می شدند. بنابر اسناد بدست آمده، فقط در پنج سال بین 1939 تا 1944 تعداد اعدام های سیاسی در اسپانیا به بیش از 192 هزار نفر رسید. تا سال 1950، فقر و گرسنگی در اسپانیا بیداد می کرد اما سرانجام فرانکو در 20 نوامبر 1975 در سن 82 سالگی بر اثر مرگ طبیعی در گذشت و به 36 سال حکومت دیکتاتوری وحشت در اسپانیا خاتمه داد.

8-  "ژوزف استالین" رهبر و سیاستمدار کمونیست شوروی بود. او زاده 18 دسامبر 1878 است و پس از مرگ ولادیمیر لنین موفق شد دیگر رقبا را کنار زده و رهبری حزب کمونیست را در دست گیرد. استالین در دهه 1930 پروژه تصفیه کبیر را آغاز کرد که به کمپینی از سکوب سیاسی، دستگیری و قتل مخالفان منتهی شد.

مصادره گندم و غذاهای دیگر توسط مقامات شوروی به دستور استالین از عوامل قحطی بین سال های 1932 تا 1934 بود. قحطی مصنوعی که توسط وی به ویژه در کشورهای اوکراین، قزاقستان و قفقاز شمالی به وجود آمد باعث مرگ 10 میلیون اوکراینی شد.

Stalin 1945.jpg

استالین رهبری اتحاد شوروی در جنگ جهانی دوم را بر عهده داشت و موفق به شکست آلمان نازی گردید. تعداد قتل هایی که به نوعی با سیاست های استالین و جنگ افروزی های وی در ارتباط است به رقم باور نکردنی 60 میلیون نفر می رسد.

"استالین" ملقب به "تزار سرخ" سرانجام در 5 مارس 1953 درگذشت و ده ها میلیون نفر با شنیدن خبر مرگ او نفس راحتی کشیدند. برخی علت مرگ استالین را خوراندن نوشیدنی مسموم به وی عنوان کرده اند.

9- "بنیتو موسولینی" زاده 29 ژوئیه 1883، رهبر ایتالیایی فاشیست طی دوران جنگ جهانی دوم بود. در سال های میان دو جنگ جهانی ، موسولینی که فرزند یک آهنگر بود از نارضایتی مردم ایتالیا استفاده کرد و حزب فاشیسم را تشکیل داد.

Benito Mussolini in Yugoslavia crop.JPG

وی ادعا می کرد که می خواهد عظمت روم باستان را برای ایتالیا احیا کند. موسولینی در نتیجه حمله به حبشه و حضور در جنگ جهانی دوم موجب کشته شدن هزاران انسان بی گناه شد. اما سر انجام در 28 آوریل 1945 و در حالیکه سعی داشت مخفیانه به ایتالیا بازگردد، توسط پارتیزان های این کشور دستگیر و در همان جا به همراه دیگر همراهانش طی یک محاکمه صحرایی به اعدام محکوم شد.

هنگام تیرباران، شخصی با چاقو به موسولینی ضربه زد و او درحالیکه به صورت نیمه جان در آمده بود به زمین افتاد و مورد یورش مردم خشمگین قرار گرفت. جسد موسولینی برای نمایش عموم به صورت وارونه از سقف یک ایستگاه پمپ بنزین آویزان شده و توسط مردم شهر سنگباران شد.

10- "آدولف هیتلر" قدیمی ترین دیکتاتور فهرست ده نفر بزرگترین سیاستمداران جنایت کار جهان است. رهبر حزب ملی سوسیالیست کاگران آلمان در 20 آوریل 1889 به دنیا آمده و در 30 آوریل 1945 بر اثر شلیک گلوله به خود در گذشت.

Bundesarchiv Bild 183-S33882, Adolf Hitler retouched.jpg

هیتلر در هر دو جنگ جهانی اول و دوم حضور داشت. وی برای ساختن آلمانی با نژاد برتر دست به جنایات فراوانی زد از جمله کشتار وسیع عقب ماندگان ذهنی، اسیران جنگی شوروی، بیماران روانی، کمونیست ها و میلیون ها انسان بیگناه دیگر در جریان جنگ جهانی که همگی در دوران سیاه زندگی هیتلر به وقوع پیوست.

هیتلر در زمان مرگ 56 سال سن داشت و به خواست خود او، جسدش سوزانده شد

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها