کد خبر: ۲۹۴۱۶۱
زمان انتشار: ۱۲:۱۶     ۲۰ بهمن ۱۳۹۳
خروج از رکود و تورم از شعار تا واقعیت:
اسحاق جهانگیری آمارهای دیگر دولت را تکرار کرده و اعلام می‌کند که «در این مدت توانستیم تورم 40درصدی را به 16 درصد کاهش دهیم و در 6 ماه نخست سال به رشد اقتصادی بالای 4درصد دست پیدا کنیم.» جالب اینکه کارشناسان این آمار را هم قبول ندارند و از سخنان جهانگیری تناقض‌ها مشخص است.
به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598،  معاون اول رئیس‌جمهور 6 ماه بعد از اینکه روحانی مژده خروج از رکود را به ملت داده بود اعلام کرد که ما امروز با مشکل چگونگی خروج از رکود روبه‌رو هستیم! روحانی در 15 مرداد امسال در مشهد با ارائه آمارهای خیلی خوب گفته بود: در کنار مضجع شریف امام هشتم اعلام می‌کنم که از رکود عبور کرده‌ایم. محاسبات سه ماه اول سال 93 به ما اعلام می‌کند که دولت از رکود عبور کرده و امروز روزی است که باید برای رونق و برای اینکه رشد را در این کشور نمایان کنیم دست در دست هم دهیم.



بعد از سخنان روحانی بسیاری از کارشناسان اقتصادی تذکر دادند که رکود در اقتصاد هنوز وجود دارد و آمارهای اعلامی با واقعیت سازگاری ندارد. با این وجود مسؤولان کشور اصرار داشتند که دولت موفق شده اقتصاد ایران را از رکود خارج کند. کمتر کارشناسی این سخن را قبول داشت تا اینکه معاون اول رئیس‌جمهور دیروز در شورای اداری آذربایجان شرقی گفت: امروز ما با مشکل بیکاری و مشکل چگونگی خروج از رکود روبه‌رو هستیم که لازمه خروج از این مشکلات اجرای طرح‌های عمرانی کشور است که آنها با هزینه پایینی قابل اجراست. مشخص نیست باید مژده خروج از رکود 6 ماه پیش را باور کنیم یا اظهار نظر معاون اول را که اعتقاد دارد هنوز از رکود خارج نشده‌ایم و یکی از مشکل‌ها خروج از رکود است.

البته اسحاق جهانگیری آمارهای دیگر دولت را تکرار کرده و اعلام می‌کند که «در این مدت توانستیم تورم 40درصدی را به 16 درصد کاهش دهیم و در 6 ماه نخست سال به رشد اقتصادی بالای 4درصد دست پیدا کنیم.» جالب اینکه کارشناسان این آمار را هم قبول ندارند و از سخنان جهانگیری تناقض‌ها مشخص است. وی در دو جمله خود، هم از رکود صحبت می‌کند و هم از رشد اقتصادی و این موضوع امکان ندارد که همزمان با رشد اقتصادی در رکود هم قرار داشته باشیم.
 
رشد اقتصادی مثبت؟

عضو انجمن اقتصاددانان ایران درباره وعده دولت مبنی بر خروج از رکود و اعلام آمار و ارقامی که نشان‌دهنده کاهش نرخ تورم است به «وطن امروز» گفت: اگر چه دولت در تلاش است علاوه بر کاهش نرخ تورم شرایطی را به وجود آورد تا اقتصاد را نیز از رکود خارج کند اما با توجه به وجود رشد اقتصادی منفی، محدودیت‌های تولید و فضای نابسامان کسب و کار، دستیابی به این هدف نیازمند تلاش وافر است چرا که با وجود این همه مشکلات نباید انتظار خروج از رکود را به این زودی‌ها داشت.

دکتر محمدباقر صدری با اشاره به اینکه تاکنون هیچ مرجع مشخص رسمی چون مرکز آمار و بانک مرکزی، آماری مبنی بر کاهش نرخ تورم و خروج از رکود اقتصادی ارائه نداده است، افزود: با شروع به کار دولت یازدهم اگرچه نرخ تورم 35 درصد بود بنا به گزارش دولت این نرخ اکنون کاهش یافته و قرار است تا پایان سال جاری به 25 درصد و حتی کمتر از آن برسد اما مردم اکنون کمتر نتیجه کاهش نرخ تورم را لمس می‌کنند چرا که هزینه‌های سفره آنها نه‌تنها کاهش نداشته بلکه در برخی اقلام چون لبنیات افزایش نیز یافته است.

وی اضافه کرد: هرچند نباید تلاش دولت را در کاهش نرخ تورم نادیده گرفت اما با محاسبه نرخ تورم طبق میانگین قیمتی 350 نوع کالا، کار اصولی‌ای که به نفع مردم باشد صورت نگرفته است بنابراین دولت باید در مسیری گام بردارد که هزینه خانوارها را کاهش دهد چرا که اکنون هزینه‌های آب، برق، تلفن، گاز، مسکن، حمل و نقل، شهریه دانشگاه، مواد غذایی و درمان بالاست و چه بهتر است که دولت ابتدا کاهش نرخ 20 قلم کالای اساسی مصرفی را مدنظر قرار ‌دهد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اکنون دولت از کاهش نرخ تورم به مردم گزارش می‌دهد اما تناقضاتی دیده می‌شود زیرا با روی کار آمدن دولت یازدهم در برخی هزینه‌ها چون حمل و نقل در کلانشهرها افزایش قیمت ۱۵۰ درصدی و در برخی کالاها چون شیر و لبنیات افزایش ۱۵ درصدی را شاهد بودیم این در حالی است که هزینه‌های خدمات نیز نه‌تنها کاهش نیافته بلکه افزایش داشته است. وی اضافه کرد: برای بررسی دقیق نرخ تورم مرکز آمار و بانک مرکزی باید دقت کافی و لازم را به کار گیرند تا مردم نیز به آمار و ارقامی که دولت درباره کاهش نرخ تورم ارائه می‌دهد، اعتماد کنند.

وی پیروی از برنامه‌هایی به شیوه اقتصاد بازار آزاد را در اقتصاد نامتعادل ایران (عرضه و تقاضا) نادرست عنوان کرد و گفت: اگرچه بنیانگذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری بر عدم تبعیت از نظام سرمایه‌داری تاکید دارند اما متاسفانه اکنون نشانه‌های پیروی از اقتصاد بازار آزاد و نظام سرمایه‌داری در کشور دیده می‌شود. فعالیت‌های اقتصادی ایران باید مبتنی بر بازار اسلامی باشد، چرا که در بازار آزاد، نظام عرضه و تقاضا جاری و ساری است و در کشوری که نظام اقتصادی نامتعادلی دارد چنانچه بازار را به حال خود رها کنند جولانگاه سوداگران و ثروت‌اندوزان خواهد شد.

چه موقع از رکود خارج می‌شویم؟

دکتر صدری اظهار داشت: زمانی می‌توانیم از رکود خارج شویم که بر رشد اقتصادی منفی فائق آییم، این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول در گزارشی اعلام کرده است در سال ۲۰۱۴ اقتصاد ایران بین نیم تا یک درصد رشد کرده است بنابراین با یک یا نیم درصد رشد اقتصادی نمی‌توان از رکود خارج شد. این کارشناس اقتصادی خروج از رکود را نیازمند تلاش در جهت افزایش رشد اقتصادی کشور دانست و گفت: هدایت نقدینگی به سمت فعالیت‌های تولیدی با هدف ایجاد ارزش افزوده و حرکت در مسیر رشد تولید ناخالص ملی، همچنین تقویت ارزش پول ملی می‌تواند به رشد اقتصاد کشور کمک کند.

صدری تصریح کرد: در شرایطی که کشور در رکود تورمی بسر می‌برد اما چشم‌انداز خاصی که منجر به اجرای برنامه‌های مشخص چون تحرک تولید و بهبود بخش‌های کشاورزی و توسعه بخش مسکن شود کمتر به چشم می‌خورد و در این بخش‌ها رشد مثبتی دیده نمی‌شود. عضو انجمن اقتصاددانان ایران به تدوین برنامه راهبردی معاون برنامه‌ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و گفت: این برنامه‌های راهبردی نه‌تنها در این وزارتخانه بلکه باید در تمام بخش‌های اقتصادی تدوین شود و با یک استراتژی خاص شکل اجرایی به خود گیرد، چرا که بدون برنامه و استراتژی و با شعار  نمی‌توان کاری از پیش برد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۲
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
فرهاددرزاده
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۳۰ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۳
۱
۰
ریاست محترم جمهوری اسلامی:سلام علیکم:احتراما این جانب فرهاد درزاده دارای شماره ملی:3701904227:1 ازلحاظ مالی درامدی ندارم کارگرم خانوار 3نفره میباشم سبد کالا بار اول 70تومان آمده بود ولی طی 3مرحله 30تمن اومده خواهش مندم.دراین مورد اقدامات لازم را مبذول فرمایید:...
پاسخ
نادر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۵۵ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۳
۳
۱
قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را
پاسخ
فاطمه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۲۶ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۳
۱
اینا احیانا همونا نیستن که شعار میدادن دروغ بده؟!!
از اینکه فکر می کنن ...
پاسخ
سلطانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۵۶ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۰
۱
راست گفته شده ولی وارونه جای40 را با16 عوض کنی درستر است
پاسخ
محمد باقر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۳۶ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۴
۱
واقعا وضع بازار ایران خیلی خرابه
تولید کنندگان حمایت نمی شوند
پس دولت چه کار می کنه
همه ی هم و غم دولت فعلا توافق هسته ایست
پاسخ
ساداتی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۵۳ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۲
۰
مرغ وگوشت ومیوه وهمه چیز گران شد جهانگیری چه ... میکند واقعا مردم .... کرده اند
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۱۵ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۱
۰
اختلس یختلس اختلاس!!
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۴۱ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۰
۳
احمدي نژاد وشما با800ميليارددلاريعني000000000 800*(هردلار3500تومان)3500معادل 2800000000000000يعني دوميليون وهشتصدهزار ميلياردتومان اين سرنوشت رارقم زديد اگربه قيامت وحساب ايمان نداريد لااقل كمي وطن دوست باشيد
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۴۴ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۱
۰
جای تاسف داره برای مردم
پاسخ
رسایی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۴۵ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
۴
۰
خبر کمک ۵ میلیارد تومانی بابک زنجانی به ستاد بنفش و احضار (ح - ف) اگر مصداق آن چیزی است که اکبر ترکان تکذیب کرده، خب شکایت کنند.
پاسخ
اهوازی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۰۵ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۳
۰
۰
زمانی که روحانی دولت را در از احمدی نژاد تحویل گرفت تورم ۴۵درصد و رشد اقتصادی منفی شش درصد بود و حالا تورم به ۱۶درصد رسیده رشد اقتصادی رو به افزایش است و تحریم ها در حال رفع و جو روانی جامعه با آرامش پیش میرود . این وضع را با اوضاع دوران احمدی نژاد مقایسه کنید .
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۴۴ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۳
۰
۰
بنزين 400 تومني 700 تومن شد
نان 600 تومني 1500تومن
موز 3000 تومني 6500تومن
پرتغال 900 تومني 4500 تومن
ليمو شيررين 1200 تومني 4000 تومن
مرغ 5000 تومني 7000 تومن
تورم 40 درصدي 14 درصد آخه چه جور ممکنه ؟ يکي توجيه کنه
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها