کد خبر: ۳۰۴۵۴۰
زمان انتشار: ۰۹:۱۷     ۲۴ اسفند ۱۳۹۳
وزير جهاد کشاورزي شنبه شب در آخرين برنامه نگاه يک در سال 93 با موضوع امنيت غذايي و مديريت توليد و توزيع محصولات کشاورزي و دامي ميهمان اين برنامه بود.
 به گزارش پایگاه 598 به نقل از نسيم، حجتي در پاسخ سوال مجري که پرسيد چرا قيمت هر کيلو مرغ 7000 تومان را مناسب و منطقي دانستيد افزود: اين قيمت براساس آناليز هزينه ها صورت گرفته است که شامل خريد جوجه، ‌تهيه خوراک، دارو و هزينه هاي نگهداري و غيره مي شود البته اين هزينه ها را سازمان حمايت بررسي کرده و اين مبلغ را بدست آورده هر چند قيمتي که توليد کننده ها اعلام مي کنند بيشتر از اين ميزان است.

وي درباره علت افزايش قيمت مرغ با وجود توليد زياد آن گفت: بخشي از اين افزايش قيمت مربوط به التهاب شب عيد بود. براي مثال ميزان عرضه مرغ در ميدان بهمن تهران که يکي از مهمترين مراکز عرضه مرغ است در طول 10 ماه گذشته روزانه 305 تن بود اما در يک ماه اخير به متوسط عرضه 380 تن هم رسيد که اين افزايش ناشي از التهاب کاذب شب عيد بود.

وزير جهاد کشاورزي شايعات را نيز يکي ديگر از عوامل افزايش قيمت مرغ گرم عنوان کرد و افزود: در خصوص مرغ منجمد هم شايعاتي پخش شد که پس از پيگيري هاي صورت گرفته تاکنون علت آن مشخص نشده است.

حجتي افزود: يکي از شايعات به فوت فردي در يکي از بيمارستان ها مربوط مي شود که گفته شده بود به علت مصرف مرغ منجمد که آن هم مبتلا به ابولا و آنفولانزاي مرغي بوده است که اين شايعه باعث کاهش مصرف مرغ منجمد و افزايش تقاضا براي خريد مرغ گرم را در پي داشت.

وي گفت: ‌دولت براي حمايت از خانواده هاي ضعيف تر جامعه براي هر کيلو مرغ منجد 2500 تومان يارانه مي دهد و اين مرغ ها کاملا بهداشتي و تحت نظارت دولت بسته بندي و عرضه مي شوند.


محمود حجتي درباره اقدامات وزارتخانه جهاد کشاورزي در روزهاي پاياني سال و تنظيم بازار ميوه شب عيد گفت: مقرر شده است به ميزان قابل توجهي پرتقال و سيب تامين شود و هم اينک بخش عمده اي از اين محصولات تهيه و توزيع آن در استان تهران شروع شده است و در استان‌هاي ديگر هم از دو روز ديگر توزيع مي شود و در تامين بقيه ميوه‌هاي شب عيد هم مشکل خاصي نيست.

وي در پاسخ اين سوال که قيمت برخي ميوه ها افزايش يافته است و چه اقداماتي براي کنترل قيمت ها صورت گرفته است گفت: در حال حاضر در ميادين ميوه و تره بار 2950 تومان براي پرتقال تامسون شمال و 2750 تومان براي سيب قيمت گذاري شده است سال گذشته سيب کم بود و قيمت آن افزايش يافت اما امسال علاوه بر تامين بازار داخلي حدود 350 هزار تن سيب هم صادر کرديم، امسال ميزان پرتقال کمي محدود تر است هر چند در مجموع دولت روي اين قيمت ها يارانه هم مي دهد.

در ادامه مجري برنامه با اشاره به اظهارات ‌رئيس اتحاديه ميوه و سبزي که دليل افزايش قيمت مرکبات را حضور دلالان عنوان کرده است بطوري که دلال ميوه را از باغدار با قيمت خيلي نازل خريدراي مي کند و در بازار به بالاترين قيمت مي فروشد، از وزير جهاد کشاورزي پرسيد تا چه زماني قرار است اين دلالان اينگونه سودهاي ناسالم ببرند؟ که حجتي گفت: ‌اين رنجي است که ما هم به عنوان مسئول درگير آن هستيم، در اين خصوص بايد علاوه بر وجود دلالان به ماهيت محصول کشاورزي به علت آسيب پذيري زياد و عمر کم آن نيز توجه شود.

حجتي افزود: بايد در مواردي که امکان دارد از نظر فرهنگي درخصوص تازه خوري تغيير روش دهيم به طور مثال در خصوص سيب زميني بخش عمده‌اي از مصرف بايد به صورت نيم پخت فريز شده عرضه شود اما الان 95 درصد سيب زميني به صورت خام دارد عرضه مي‌شود و يکي ديگر توجه به مسايل مربوط به بسته‌بندي، حمل و نقل و اينگونه کارهاست.

وزير جهاد کشاورزي گفت: يکي ديگر از مسايلي که در دستور کار دولت هم قرار دارد کاهش فاصله توليد تا مصرف است بدين مفهوم که توليدکنندگان بايد بتوانند در بخشي از بازرگاني مثل عمده فروشي حضور داشته باشند، ‌توانمندي‌ها و تشکل ها بايد ايجاد شود مانند برخي کشورهاي اروپايي که توليد کننده خودش فروشنده است.

حجتي در پاسخ به اين سوال که براي رسيدن به اين هدف چه بايد کرد گفت: اجراي بخش عمده اين کار با وزارت جهاد کشاورزي است اما بخش‌هاي ديگري هم دخيل هستند مثل سازمان هاي تجاري که همه بايد با حمايت از هم زنجيره توليد و عرضه را ايجاد کنند.

وزير جهاد کشاورزي در پاسخ اين سوال مجري که در بازار ميوه چه زماني شاهد حذف دلالان خواهيم بود؟ گفت: زمان مورد نظر شما اگر زمان بر اساس رياضي است بايد بگويم هيچ وقت، اما چيزي که مي شود انجام داد ايجاد زنجيره توليد و عرضه توسط توليد کننده است که اين مسئله در دستور کار است هر چند نيازمند هماهنگي هاي فرا بخشي هستيم.

وزير جهاد کشاورزي افزود:‌ ميزان قابل توجهي از سيب زميني کشور در اردبيل توليد مي شود اما هيچ واحد مورد نياز براي نگهداري و عرضه به موقع سيب زميني در اين شهر وجود ندارد. هر چقدر زمان بيشتر به توليدکننده بدهيم توانايي دلالان کاهش مي يابد.

حجتي در ادامه افزود:‌ تامين نهاده ها و مواد اوليه، تشکيل صندوق هاي توسعه بخشي و امکانات مورد نياز نگهداري براي به وجود آوردن زنجيره حذف دلالي ها و عرضه کالا توسط توليدکننده در دست اقدام است هر چند اجراي اين برنامه ها زمان بر هستند.

حجتي درباره مقدار ميوه تامين شده براي شب عيد و ميزان داخلي و وارداتي بودن آن گفت: تقريبا همه ميوه هاي مورد نياز شب عيد داخلي هستند و واردات خاصي نداشتيم.

وزير جهاد کشاورزي درباره علت نوسانات قيمت محصولات کشاورزي و دامي در بازار گفت: به علت نبود شبکه ارائه محصول از توليد به مصرف و خدمات عرضه مستقيم و همچنين آسيب پذيري محصولات، قيمت ها با نوسان مواجه مي شوند، براي نمونه دامدار قادر است شير توليدي را تنها تا 4 ساعت نگهداري و به فروش برساند در غير اين صورت شير فاسد و غيرقابل فروش مي شود.

مجري برنامه در ادامه به اظهارات مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت که گفته اند از اين پس مراحل توليد و توزيع محصولات برعهده وزارت جهاد کشاورزي است اشاره کرد و نظر وزير جهاد کشورزي را جويا شد که وزير گفت: ستاد تنظيم بازار اين تصميم را گرفته است و ما هم انجام وظيفه مي کنيم اما بر اساس قانون انتزاع، وظيفه وزارت جهاد کشاورزي توليد و تامين از نظر تراز است يعني مثلا ميزان مصرف شکر در سال نزديک به 2 ميليون تن است که 1350 تن آن توليد داخل و حدود 650 تا 800 تن کسري وجود دارد که ما بايد برنامه ريزي کنيم تا اين کسري وارد بازار شود. اما اينکه اين شکر در مغازه چند فروخته مي شود و آيا اتيکت دارد يا ندارد به وزارت جهاد کشاورزي مربوط نيست. اينکه قيمت شکر چند باشد را سازمان حمايت تعيين مي کند و اين سازمان هم در اختيار وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

وزير جهاد کشاورزي گفت:‌ نحوه توزيع در مغازه ها در اختيار سازمان حمايت است، اگر کسي تخلف کند و لازم باشد برخورد شود سازمان بازرسي و تعزيرات وارد مي شوند. اين روال و ساختار دولتي و حکومتي است، اما اگر قرار است اين کار را هم وزارت جهاد کشاورزي انجام دهد بايد ابزارش را هم داشته باشد.

وزير جهاد کشاورزي درباره دست به دست شدن ‌شرکت بازرگاني دولتي ميان وزارت صنعت و جهاد کشاورزي و اينکه برخي علت سردرگمي بازار را شرکت بازرگاني دولتي اعلام کرده اند گفت: اين شرکت هرگز چنين نقشي نداشته است و اين بعضي ها از کجا اين حرفها را مي گويند. اين شرکت فقط در خصوص 4 قلم گندم، شکر، برنج و روغن حق ورود دارد و در خصوص محصولاتي مانند مرغ به هيچ عنوان وارد نشده است.

حجتي در ادامه به وضعيت مطلوب انبار گندم اشاره کرد و گفت: با توجه به زماني که در آن قرار داريم براي 6 ماه ذخيره گندم داريم و اين مساله مهم و قابل توجهي است.

مجري برنامه در ادامه خطاب به وزير جهاد کشاورزي گفت به تازگي اخباري مبني بر تعطيلي کارخانجات قند و شکر منتشر شده است که در پي آن شماري از کارگران اين کارخانه ها هم بيکارشده اند، شما هم در بخشي از صحبتهايتان ‌گفتيد که در 10 ماه سال 93 واردات شکر به کشور صورت گرفته است حال‌ آيا اين شکرها بصورت خام و يا فراوري شده وارد کشور شده است؟ زيرا گفته مي شود اگر شکر بصورت خام وارد کشور شده بود کارخانه هاي فراوري شکر تعطيل و به تبع آنها هم کارگران بيکار نمي‌شدند؟

وزير جهاد کشاورزي در پاسخ مجري گفت: در سال 93 ميزان هزار و 300 ميليون تن افزايش توليد چغندر در کشور داشتيم و 1600 ميليون تن شکر وارد شده که بيش از نياز کشور بود و پس از اين مساله به سازمان توسعه تجارت اعلام کرديم که ديگر ثبت سفارش نشود چون بيش از نياز وارد شده است.

وزير جهاد کشاورزي افزود: اينکه شکر وارداتي خام باشد يا تصويه شده باشد ترجيح ما با خام بودن است بطوري که تعرفه هاي صادر شده هم براساس شکر خام بوده است، حال با اين وضعيت آيا الان بايد ما اجازه واردات شکر بايد بدهيم و وارد بازار اشباع شده کنيم .

حجتي گفت: هم اکنون شکر کارخانجات قند مشتري ندارند آيا ما بايد باز هم شکر وارد کنيم البته در کوتاه مدت قطعا نياز به واردات شکر داريم اما در خصوص بيکاري کارگران هم بايد بگويم يکي از راههاي ايجاد اشتغال صادرات مجدد اين محصول است که البته بايد روي اين موضوع کار شود.

وي افزود: براي کسي که شکر خام وارد مي کند و پس از تصويه آن را صادر کند مجوز واردات صادر مي کنيم.

وزير جهاد کشاورزي در پاسخ اين سوال که ‌يکي از تاکيدات در اقتصاد مقاومتي تنوع بخشي به بازار واردات است، در سال گذشته براي کاهش واردات از يک به چند کشور چه کرديد؟ گفت: عمده محصولات کالاهاي اساسي که در دنيا توليد توليد مي شود توسط کشورهاي خاصي صورت ميگيرد اما با اين حال ما هميشه به دنبال تامين مايحتاج از کشورهاي مختلفي هستيم، اما امسال برغم خشکسالي ها بيش از 2 ميليون تن گندم بيشتر از سال گذشته از کشاورزان خريديم که اميدواريم در سال 94 اين ميزان بيشتر شود.

وي گفت:‌ در خصوص واردات عمده محصولات کالاهاي اساسي که در دنيا عرضه مي شود کشورهاي خاصي دخيل هستند و فائو در آخرين گزارش خود اعلام کرده است کشورهاي در حال توسعه 10 درصد نياز را به ناچار وارد مي کنند و کشورهاي توسعه يافته علاوه بر تامين نياز، صادر کننده محصولات هم هستند و روند واردات و صادرات دارد دو قطبي مي شود.

وزير جهاد کشاورزي افزود:‌ در کنار همه اينها کشت فرا سرزميني را دنبال مي کنيم و از ايرانيايي که مي توانند در خارج از مرزهاي سرزميني مايحتاج کشور را توليد کنند حمايت مي کنيم.

حجتي درباره ميزان هدر رفت آب در بخش کشاورزي گفت: در کشاروزي برنامه هايي داريم مثلا براي انتقال آب ديگر کانال ايجاد نشود بلکه آب از سرچشمه با لوله منتقل شود و از سيستم هاي نوين آبياري استفاده کنيم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها