به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس،هشتمین دور از مذاکرات هستهای ایران و کشورهای 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین + آلمان) در راستای نوشتن برجام –برنامه جامع اقدام مشترک- از بیش از دو هفته گذشته در سطح معاونان و وزرا در شهر وین، پایتخت اتریش در جریان است.
در همین رابطه پایگاه آمریکایی «نورس جرسی» در یادداشتی به لزوم فشار بر کنگره آمریکا برای دستیابی به توافق هستهای اشاره کرد.
در این یادداشت آمده است بعد از دههها اختلاف و تلخی روابط اکنون، اگر کنگره آمریکا کارشکنی نکند، بهترین زمان است تا اوضاع بهتر شود.
در ادامه یادداشت به تاریخ نهم جولای برای رسیدن به توافق احتمالی اشاره شده و آمده است از آن تاریخ کنگره ۳۰ رو زمهلت دارد تا به آن رای دهد اما اگر توافق در تاریخ دهم جولای یا بعد از آن به دست آید، کنگره ۶۰ روز برای ررای دادن به آن وقت خواهد داشت.
در یادداشت خطاب به فعالان صلح آمده است «بدون در نظر گرفتن چهارچوب زمانی برای رای کنگره، ما به عنوان شهروندان [آمریکایی] و به عنوان انسان و به عنوان فعالان صلح باید به کنگره فشار آوریم تا به توافق رای مثبت دهد.»
در ادامه یادداشت نویسنده آمریکایی به اقدامات دو سناتور این کشور «باب کورکر» و «رابرت منندز» در قبال ایران اشاره کرده و یادآور شده است «همیشه تنشها در حد بالایی بوده و کنگره کمکی برای رافع آنها نکرده است. کورکر و منندز لایحهای را ارائه دادند که به کنگره توانایی رای دادن به هر توافق حاصل شدهای را میدهد. این اولین بار نیست که منندز با اقداماتش در مذاکراتی که به خوبی پیش میرود کارشکنی میکند. بیش از یکبار این سناتور سعی کرد تا تحریمهای بیشتری علیه ایران تصویب شود. سوالی که برای من همواره وجود داشته این است که چطور میتوانید به تلاش خود در توسل به زور علیه کشوری که همواره با دیپلماسی پیش رفته، ادامه دهید؟»
یادداشت پایگاه «نورس جرسی» به توافقی که تا کنون میان ایران و کشورهای ۱+۵ حاصل شده اشاره داشته و مینویسد بر اساس تفاهم لوزان ایران تعداد سانتریفیوژها و اورانیوم غنی شده را کاهش داده است و امکان بازرسیها از تاسیسات هستهایاش را فراهم میکند؛ همچنین برنامه زمانی برداشته شدن تحریمها مشخصی در آن ذکر شده و تفاهمی که ماه جاری به آن دست خواهند یافت احتمالا مشابه همین است.
در ادامه نویسنده تصریح کرده «از آنجایی که این تفاهم تا کنون موفق بوده، با تقویت روابط جهان با ایران هیچ دلیلی برای کنگره و ادامه حملات علیه ایران نمیبینیم. نظرسنجیهای متعدد نشان میدهد که حتی محافظهکارترین رای دهندگان هم از توافق دیپلماتیک با ایران حمایت میکنند.» نویسنده این یادداشت دلیل این خواست عمومی آمریکاییها برای توافق را احتمالا در نتیجه تجاوز ناحق آمریکا به عراق عنوان کرد.
در انتهای یادداشت آمده است «هیچ منفعی از رای منفی کنگره به توافق با ایران عاید نمیشود. خطر جنگ بدون پیروزی دیگری را خواهیم داشت که بیش از آنچه تصور کنیم برایمان هزینه خواهد داشت. لازم است کنگره از رئیس جمهور و مردم حمایت کند و وقتی توافق با ایران حاصل شد، به آن رای دهد. اکنون از هرزمان دیگری مهمتر است تا دیپلماسی را زنده نگه داریم. خطر جایگزین آن میتواند بدبختی برای همه جامعه جهانی به بار آورد.»