کد خبر: ۳۵۷۱۵۸
زمان انتشار: ۱۳:۱۴     ۰۹ دی ۱۳۹۴
به‌رغم نقض برجام توسط آمریکا، صالحی از خروج ۱۱ تن اورانیوم غنی شده ایران خبر داد
همان زمان که عباس عراقچی، مسؤول کمیته پیگیری برجام در وزارت امور خارجه ایران، تلاش کرد نقض آشکار برجام توسط رئیس‌جمهور آمریکا را توجیه کند، همه متوجه شدند دولت حسن روحانی با چه هدفی وارد مذاکرات هسته‌ای شد و به چه خاطر به‌رغم حفره‌های فراوان برجام، این سند به کشور تحمیل شد.
به گزارش پایگاه 598، پس از آنکه باراک اوباما مصوبه کنگره مبنی بر محدودیت تردد به خاک آمریکا را امضا کرد، همه به اتفاق اذعان کردند این مصوبه تعهد آمریکا در برجام مبنی بر عدم سنگ‌اندازی بر سر عادی شدن روند تجارت با ایران را نقض کرده است! انتظار عمومی در ایران مقابله به مثل دولت بود! این انتظار وجود داشت که ایران تعهدات خود را معلق کرده و به کمیسیون مشترک شکایت ببرد تا با استفاده از نارضایتی اروپا، هم این مصوبه نقض تحریم امکان اجرا نیابد و هم یک واکنش قاطع برای جلوگیری از شیطنت‌های محتمل آمریکا باشد. با این حال اما در یک اتفاق بی‌سابقه، آنان که مسؤول دفاع از حقوق ملت ایران بودند، شروع به توجیه و تخفیف اقدام ضدایرانی دولت آمریکا کردند تا رسانه‌های آمریکایی مدعی شوند دولت ایران به دلیل نیاز انتخاباتی به اجرای برجام، با نقض برجام رفتار تندی نخواهد داشت. 

البته این موضوع یادآور طرح دغدغه‌های انتخاباتی جواد ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا بود.  به هر حال و در کمال حیرت افکار عمومی، روز گذشته علی‌اکبر صالحی از اراده جدی ایران برای انجام تعهدات خود خبر داد و گفت 11 تن اورانیوم غنی‌شده ایران، یعنی ثمره خون شهدایی همچون شهید مصطفی احمدی‌روشن، براساس برجام از کشور خارج شد! رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه 11 تن اورانیوم غنی‌شده به روسیه ارسال و 200 تن کیک زرد دریافت کردیم، گفت: براساس محاسبات باید 80 تن کیک زرد می‌گرفتیم ولی شرایطی پیش آمد که 200 تن دریافت کردیم. علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی با تایید پایان تبادل اورانیوم غنی‌شده با کیک زرد گفت: براساس برجام متعهد هستیم تا قبل از روز اجرایی شدن برجام تکلیف اورانیوم غنی‌شده مازاد بر میزان تعیین شده را روشن کنیم. وی با بیان این نکته که سه راه برای این امر متصور است، اظهار داشت: یا اینکه اورانیوم مازاد را به مجتمع‌های سوخت تبدیل کنیم که 3-2 سال طول می‌کشد و راهی نیست که ما اتخاذ کنیم چون زمانبر است.   راه دوم اینکه اورانیوم غنی‌شده را رقیق کنیم که باید از اورانیوم تولید شده استفاده کنیم و کار نامعقولی است که این همه زحمت کشیدیم و غنی‌سازی کردیم و آن را به حالت اول برگردانیم.  راه سوم که منطقی‌تر و سهل‌الوصول بود این بود که ما اورانیوم غنی‌شده مازاد خود را مبادله یا عرضه کرده و بفروشیم.  در این فروش هم هزینه غنی‌سازی، هزینه تبدیل اورانیوم و هزینه مواد اولیه را بگیریم.  صالحی که با خبر نیمروزی شبکه اول سیما گفت‌وگو می‌کرد، خاطرنشان کرد: لذا تحت عنوان تبادل سوخت این را مطرح می‌کنیم.  در بین کشورهای در حال توسعه کشوری را سراغ نداریم که بتواند وارد بازار خرید و فروش اورانیوم غنی‌شده شود و ما اولین کشور در این زمینه هستیم. 

وی گفت: الان موضوع تبادل تمام شده و حدود 11 تن اورانیوم غنی‌شده مازاد را عرضه و حدود 200 تن اورانیوم طبیعی یا همان کیک زرد را دریافت کردیم.  معاون رئیس‌جمهور یادآور شد: اگر براساس محاسبات باید انجام می‌دادیم ما باید 80 تن می‌گرفتیم ولی شرایطی پیش آمد که به نحو بسیار مطلوبی از این فرصت استفاده کردیم.  اما علی‌اکبر صالحی دیروز در حالی به اعلام جزئیات انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران پرداخت که تا قبل از این بارها هرگونه انتقال اورانیوم از ایران را بشدت تکذیب می‌کرد.  او حتی در حالی که در سفر به روسیه موضوع انتقال اورانیوم به این کشور را مطرح کرده بود اما پس از بازگشت به ایران، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی، چشم در چشم میلیون‌ها ایرانی موضوع انتقال اورانیوم به روسیه را تکذیب کرد!  او البته روز گذشته و هنگام اعلام خبر خروج اورانیوم غنی‌شده از ایران، هیچ نگرانی‌ای بابت تناقض‌گویی‌هایش نداشت! کما اینکه عباس عراقچی نیز گویا اساسا کمترین نگرانی‌ای به خاطر رفتارش در این ماجرا ندارد!


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۳۶ - ۰۹ دی ۱۳۹۴
۰
۰
شما که اینجوری حرف می زنید یعنی به شعور مردم توهین می کنید . حالا گیریم حرفتان صددرصد درست ، خوب سوال من هم اینه چرا قبل از انتخابات سال 88 سود سهام عدات توزیع شد؟ چرا سیب زمینی توزیع کردند ؟ چرا اضافه کار و پاداش دادند؟ و...آیا جوب می دهید یا خفه خون میرگیرید ؟
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها