کد خبر: ۳۷۰۹۱۵
زمان انتشار: ۱۵:۲۶     ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
سرمایه گذاری مشکوک شرکت ملی نفت برای ساخت و خرید پالایشگاه در خارج از کشور:
تلاش دولتی ها برای ساخت پالایشگاه در کشورهای دیگر در حالی است که علی رغم اهمیت ویژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس در تامین 55 میلیون لیتر فرآورده‌های اصلی موردنیاز کشور و وعده مسئولین مربوطه در تکمیل فاز اول این پالایشگاه از سال 92 تاکنون، هنوز این واحد به بهره برداری نرسیده است.
به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598، بررسی تحولات صادرات نفت و فرآورده های آن نشان می دهد که هدف اول وزارتخانه نفت، سرعت بخشیدن به صادرات صِرف نفت خام است. اگرچه وزیر نفت تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس را یکی از اولویتهای وزارت نفت در سال ۹۵ اعلام کرده است، بررسی ها نشان می‌دهد که این وزارت خانه اهتمام جدی به بخش پالایشی کشور ندارد.


مدیران شرکت ملی پالایش و پخش از سال ۱۳۹۲ تاکنون وعده تکمیل فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس را داده‌اند و با وجود ۲ بار تغییر در برنامه‌ریزی افتتاح این پالایشگاه، تاکنون چند مرتبه افتتاح این پالایشگاهِ با اهمیت را به تعویق انداخته‌اند.

این در حالی است که وزارت نفت در راستای افزایش سرعت خام‌فروشی به سرمایه گذاری برای تاسیس پالایشگاه در خارج از کشور اقدام کرده و شرط‌هایی از جمله خرید تمام نفت مورد نیاز پالایشگاه خارجی از ایران را برای آن در نظر گرفته است.

در همین خصوص مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران ضمن اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری برای ساخت پالایشگاه در کشورهایی همچون اسپانیا و برزیل اظهار می دارد: آنها موافقت كرده اند كه در صورت نهایی شدن قرارداد و سرمایه گذاری 50 درصدی ایران، حاضرند همه نفت خام مورد نیاز این پالایشگاه ها را از كشورمان خریداری كنند. 

عباس کاظمی می گوید: البته به سبب اینكه دولت نمی تواند برای ساخت این پالایشگاه ها سرمایه گذاری كند، در پی آن هستیم كه كنسرسیومی توسط بخش خصوصی تشكیل شود تا اقدام به سرمایه گذاری در این طرح ها كند. مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران درباره مشاركت ایران در خرید پالایشگاه های یونان و هند نیز گفت: این طرح ها را شركت ملی نفت پیگیری می كند و از جزئیات آنها اطلاعی ندارم.

تلاش دولتی ها برای ساخت پالایشگاه در کشورهای دیگر در حالی است که علی رغم اهمیت ویژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس در تامین 55 میلیون لیتر فرآورده‌های اصلی موردنیاز کشور و وعده مسئولین مربوطه در تکمیل فاز اول این پالایشگاه از سال 92 تا کنون، هنوز این واحد به بهره برداری نرسیده است.

کارشناسان عقیده دارند در صورتی که گسترش ظرفیت پالایشی کشور به صورت جدی در برنامه‌های توسعه‌ای وزارت نفت لحاظ گردد، نیاز کشور به واردات فرآورده‌های نفتی مانند بنزین کاهش می‌یابد و جلوی خام‌فروشی نفت و میعانات گازی کشور گرفته می‌شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها