کد خبر: ۴۰۴۱۱
زمان انتشار: ۱۹:۱۷     ۲۵ بهمن ۱۳۹۰
"بی بی سی تراست" اعلام کرد که در مستندهایی که به وسیله شرکتهای واسطه ساخته، کسانی یا دولتهایی سرمایه گذاری مالی کرده اند که کارهایی یک طرفه به سفارش انها ساخته شده است.
بی بی سی روز یکشنبه،‌ سیزدهم فوریه ۲۰۱۲،‌ به طور رسمی بخاطر ساخت مستند های جانبدارانه و سفارشی ، مجبور به عذر خواهی از مخاطبینش شد .

این شبکه بیانیه هیات حاکم بر بی بی سی را که "بی بی سی تراست" نام دارد پخش کرد و اعلام کرد که در مستندهایی که به وسیله شرکتهای واسطه ساخته ، کسانی یا دولتهایی سرمایه گذاری مالی کرده اند که کارهایی یک طرفه به سفارش انها ساخته شده است .

در سال گذشته نیز روزنامه ایندپندنت افشا کرده بود که بی بی سی به ازای ساخت بعضی از مستندها به یک شرکت رسانه ای که در لندن است به نام اف بی سی مدیا فقط یک پوند به طور صوری پرداخته است. به این ترتیب این مستندها در واقع به طور مجانی ساخته شده اند.

در یک مورد مثلا دولت مالزی هفده میلیون پوند به این شرکت پرداخته بود تا در مستندی به نام "ارتباطات استراتژیک جهانی" وجهه مثبتی را از نقش دولت مالزی در رابطه با صنعت بحث برانگیز روغن نخل به نمایش بگذارد.

 

ماجرای فیلم مستند دیگری که این شرکت ساخته به نام "چشم سوم:‌ مصر" جالب تر است. موضوع این مستند که دقیقا یک ماه بعد از سقوط حسنی مبارک در سال ۲۰۱۱ میلادی پخش شد، بررسی اوضاع این کشور پس از حسنی مبارک بود. سازندگان این فیلم که در واقع با نمایندگان روابط عمومی رژیم حسنی مبارک قرارداد بسته بود، تلاش کرده اند به نوعی به مردم هشدار بدهد که خلا قدرت ناشی ازسقوط حسنی مبارک ممکن است به ضرر آنها تمام بشود و این طور القا کنند که انقلاب در مصر ممکن است آن قدرها هم که به نظر می رسد مفید نباشد.


در دقایق ابتدایی برنامه کارشناس برنامه که دیپلمات سابق آمریکا است می گوید:‌‌‌ "بسیار دشوار است که از راه خیابان بتوان به دموکراسی واقعی رسید".

 

در دقیقه ۱۶ راوی مستند می گوید که بعضیها نگران خلا قدرت ایجاد شده در مصر هستند و این که چه کسی آن را پر خواهد کرد. سپس همان کارشناس می گوید :‌‌ "من نگرانم مردمی که علیه سرکوب به خیابانها ریختند در نهایت دیکتاتور دیگری را جای دیکتاتور قبلی بنشانند و انقلابشان غارت شود".

 

بلافاصله کارشناس دیگری که اروپایی است می گوید:‌ " دموکراسی سیستمی است که الزاما دوست شما برنده نمی شود. بلکه دموکراسی اجازه می دهد که مردم گاهی رهبران بد را انتخاب کنند".

 

حالا نوبت راوی است که برنامه را با اشاره به گروه اسلامگرای اخوان المسلمین پیش ببرد. کارشناس برنامه می گوید:‌ "اخوان المسلمین من را می ترساند".

 

سپس سخنگوی اخوان المسلمین می گوید که اسلام با دموکراسی سازگار است و به همه مذاهب احترام می گذارد.

 

اما بلافاصله پس از او قسمتی از سخنرانی یکی از رهبران معنوی اخوان المسلمین نشان داده می شود که او به زبان عربی می گوید:‌ " کاری که هیتلر با آنها (یهودیها)‌ کرد مجازات الهی بود که بر آنها نازل شد".

 

پس از آن راوی به بررسی اخوان المسلمین و شبکه گسترده آن در جهان می پردازد که در مواردی از طرف مقامهای آمریکا برای فعالیت تروریستی مورد سو ظن هم قرار گرفته است.

 

پس از موضوع اخوان المسلمین،‌ مستند به موضوع اقتصاد مصر می پردازد. راوی برنامه می گوید:‌ " مصر همچنان با مشکل ریشه ای فقر روبرو است. در حالی که در زمان حسنی مبارک شاهد پیشرفتهایی بودیم." سپس نوبت یکی از شهروندان مصری است که می گوید:‌‌ " دولت قبلی (حسنی مبارک) در زمینه اقتصادی موفق عمل کردم
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها