کد خبر: ۴۸۲۰۹۷
زمان انتشار: ۱۳:۴۳     ۰۲ دی ۱۳۹۹
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای؛
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«عدم‌پيوستن به FATF يک خودتحريمي جدي است و اگر حتي تحريم‌ها برداشته يا برجام احيا شود ايران در آينده باز هم به اين واسطه به مشکل برخواهد خورد، زيرا سيستم بانکي ما را محدود مي‌کند. محدوديتي که حتي گريبان دوستان و شرکاي ما را خواهد گرفت و اجازه مراوده به آنها را هم نخواهد داد. بنابراين هرگونه تعلل در اين عرصه بهاي سنگيني براي کشور دارد و لطمه‌هاي بسياري هم بر اقتصاد و هم بر سياست کشور وارد مي‌کند».
به گزارش پایگاه 598، بزک کنندگان FATF بارها مدعی شده‌اند که اگر ایران به این سازمان نپیوندد، حتی مبادلات ایران با شرکا و دوستان خود نیز متوقف خواهد شد.

برخلاف این ادعا، بدترین شرایطی که FATF می‌تواند برای یک کشور به وجود آورد، «اقدام متقابل» است که از آن تحت عنوان لیست سیاه یاد می‌شود. در یادداشت تفسیری توصیه شماره 19 این نهاد، مصادیقی از اقدامات متقابل علیه کشورهای هدف ذکر شده است. مطابق این یادداشت تفسیری، نهایت فشاری که «اقدام متقابل» می‌تواند بر کشور هدف وارد کند، افزایش مراقبت کشورهای دیگر درباره آن است و نه قطع همکاری.

مطابق بیانیه FATF با وجود تعلیق ایران از لیست سیاه، این اقدامات مراقبتی همچنان علیه کشورمان انجام می‌گیرد. بنابراین با بازگشت به لیست سیاه (اقدام متقابل) عملا اتفاق جدید مهمی رخ نخواهد داد.

ایران از سال 1388 تا 1395 در لیست سیاه FATF بوده است و از سال 1395 از این لیست تعلیق شده است. سؤال مهمی که مدعیان «قطع کامل همکاری» باید به آن پاسخ دهند این است که در این 7 سالی که ایران در لیست سیاه FATF قرار داشت، همکاری‌های مالی ایران با کشورهای دیگر کاملا قطع بود؟ تبادلات وسیع مالی ایران با کشورهای مختلف از جمله روسیه و چین در این دوران، نشان می‌دهد که وجود ایران در لیست سیاه FATF، منجر به قطع همکاری‌های مالی و بانکی با کشورهای دیگر نشده است.
منبع : کیهان
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها