کد خبر: ۹۱۱۶۳
زمان انتشار: ۱۸:۰۴     ۱۶ آبان ۱۳۹۱

با ادامه ناامني ها و  انفجارهاي پياپي در شهرهاي رياض و مكه، پادشاه عربستان در اقدام قابل توجه  احمد بن عبدالعزیز ،‌وزير كشور را بر كنار كرد وشاهزاده محمد بن نایف فرزند ولیعهد متوفی را به اين سمت منصوب كرد. محمد بن نايف فرزند نايف بن عبدالعزيز است كه پس از چند ماه ولي عهدي عربستان، در ‍خرداد ماه سال جاري درگذشت.

به گزارش رجانيوز، اين اقدام پادشاه عربستان، پس از بركناري مقرن بن عبدالعزيز ،‌رئيس دستگاه امنيتي عربستان و انتصاب بندر بن سلطان به اين سمت،‌دومين بركناري فرزندان عبدالعزيز از سوي پادشاه عربستان در يك سال گذشته مي باشد.
 
در واقع اين تحولات نشان مي دهد كه در راس پادشاهي عربستان سعودي، اراده اي براي حذف فرزندان عبدالعزيز كه طبق سنت پادشاهي به نوبت به پادشاهي خواهند رسيد و جود دارد. و اين نكته قابل تامل است كه جانشينان اين افراد از عناصر كاملا وابسته و امريكوفيل هستند.
 
به نظر مي رسد انفجارهاي اخير در عربستان، بهانه اي براي اين موضوع است و تنها عناصر وابسته به امريكا هستند كه از اين انفجارها سود مي برند.
 
به هر روي جايگيزيني نسل دوم فرزندان عبدالعزيز به جاي فرزندان بلاواسطه او ، اتفاق بي سابقه ايست كه نشان از نفوذ امريكا براي طراحي آينده عربستان پس از پادشاه اين كشور عبدالله بن عبدالعزيز مي باشد.  
 
وزير كشور جديد عربستان كيست؟
 
شاهزاده محمد بن نایف فرزند نایف بن عبدالعزیز وزیر کشور متوفی سعودی است و تاکنون معاون وزیر کشور عربستان بود.
 
وی در جده به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان خود را در شهر ریاض گذراند و در آمریکا لیسانس علوم سیاسی گرفت وسپس چندین دوره نظامی پیشرفته را در داخل و خارج از عربستان در ارتباط با مبارزه با تروریسم گذراند.
 
شاهزاده محمد بن نایف از سال 1999 میلادی سمت معاون وزیر کشور در امور امنیتی را برعهده داشت و عملیات تعقیب القاعده را از سال 2003 میلادی رهبری کرد. این عملیات درپی عملیات خونین القاعده درسالهای 2003 تا 2006 میلادی آغاز شد.
 
محمد بن نایف در سپتامبر سال 2009 میلادی از سوء قصد جان سالم بدر برد. یک فرد انتحاری خودش را در جلسه ای در داخل منزل محمد بن نایف در شهر جده منفجر کرد و این فرد انتحاری کشته شد اما محمد بن نایف فقط جراحت سطحی برداشت.
 
محمد بن نایف در آن زمان گفت: این عملیات تنها عزم ما را برای ریشه کن کردن کلی این گروه ضاله افزایش می دهد. گروه ضاله را مسئولان سعودی در اشاره به اعضای شبکه القاعده بکار می برند.
 
محمد بن نایف پیش از این نیز هدف سوء قصد قرار گرفته بود به گونه ای که حمله ای با استفاده از خودروی بمبگذاری شده در سال 2004 میلادی به ساختمان وزارت کشور در شهر ریاض صورت گرفت اما وی جان سالم بدر برد.
 
محمد بن نایف همچنین از سوء قصد در جریان سفرش به یمن جان بدر برد زیرا یک موشک به سمت هواپیمای وی شلیک شد اما به آن اصابت نکرد.
 
آخرین اقدام برای ترور محمد بن نایف نیز در سال 2010 میلادی روی داد به گونه ای که شبکه القاعده در جزیره العرب عملیاتی را از طریق دو تن از اعضای خود به نامهای یوسف الشهری و رائد الحربی علیه وی صورت دادند اما هر دوی آنها در درگیری در مرکز ایست و بازرسی حمراء الدرب در جاده ساحلی در منطقه جازان در 13 اکتبر سال 2010 میلادی کشته شدند. این دو نفر در لیست افراد تحت پیگرد عربستان بودند و قصد داشتند چهار کمربند انفجاری را برای اجرای عملیات علیه محمد بن نایف از یمن به عربستان منتقل کنند.
 
روزنامه واشنگتن پست در گزارش خود در سال 2003 میلادی درباره حوادث تروریستی در عربستان از محمد بن نایف به عنوان "مسئولی که بزرگترین عملیات مبارزه با تروریسم در جهان را فرماندهی می کند" نام برده بود.
 
برکناری شاهزاده احمد بن عبدالعزیز و انتصاب شاهزاده محمد بن نایف پس از آن صورت می گیرد که عربستان طی چند روز اخیر شاهد انفجار مشکوک دو دستگاه تانکر حامل سوخت و کشته و زخمی شدن دهها نفر در آن، آتش سوزی مهیب در هتل اینتر کونتیننتال و کشته شدن دو نیروی مرزبانی عربستان در کمینی در مرز مشترک با یمن بوده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها