کد خبر: ۹۴۷۵۷
زمان انتشار: ۱۳:۵۲     ۳۰ آبان ۱۳۹۱
معاون اول قوه قضاییه:
معاون اول قوه قضاییه با تاکید بر اینکه همکاری قوا و همراهی همه مسوولان در زمینه پیشگیری می‌تواند در راستای کاهش جرایم و افزایش امنیت و اعتماد عمومی تاثیرگذار باشد، گفت: ما سخت به اعتماد عمومی نیازمندیم زیرا مهمترین مولفه قدرت، مردم در صحنه هستند.

به گزارش 598 به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رییسی در مراسم تودیع و معارفه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تقدیر از زحمات ذوالقدر به دلیل دغدغه پیشگیری از وقوع جرم و ایجاد ادبیات مشترک در خصوص ضرورت این موضوع در میان مسوولان یادآور شد که قرار است ذوالقدر در معاونت تازه تاسیس راهبردی انجام وظیفه کند.

وی با اشاره به سوابق قضایی حجت‌الاسلام و المسلمین صدر حسینی گفت: وی در مقطعی در نیروهای مسلح سمت حاکم شرع را بر عهده داشت و اکنون در دانشگاه و حوزه تدریس می‌کند و از افتخارات حوزه علمیه قم محسوب می‌شود و امروز با عنوان یک عالم متدین و خوش فکر در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حکم مقام معظم رهبری حضور دارند.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم یکی از دغدغه‌های جدی آیت‌الله آملی لاریجانی است، اظهار امیدواری کرد که افزایش تلاش‌ها در این راستا سبب از میان رفتن نگرانی‌ها ودغدغه‌ها در این راستا شود.

رییسی ادامه داد: پیشگیری از وقوع جرم در قانون اساسی جزو وظایف دستگاه قضایی مطرح شده است ولی پیشگیری به معنای آن وظیفه، همه اجزای کشور است. تمامی تصمیم گیری‌ها در نظام بانکی، ارزی،‌ مالیاتی، صادرات و واردات باید مبتنی بر نگاه پیشگیرانه باشد. در حوزه‌های اجتماعی نیز تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری بر این مبنا استوار است و تمامی احکام باید با این نگاه صادر شود که اگر میان جرم و مجازات تناسب وجود داشته باشد و احکام به موقع صادر شود، دارایی نگاه پیشگیرانه است.

معاون اول قوه قضاییه پیشگیری را مهمترین نقطه تامل دستگاه قضایی با تمامی دستگاه‌های کشور عنوان کرد و گفت: کاهش فقر و بیکاری نقش بسیار مهمی در پیشگیری از وقوع جرم دارد، افزایش اخلاق در جامعه و توجه به خدا و باورهای دینی در جامعه سبب کاهش جرم و مجازات می‌شود و گواه ما در این راستا کاهش جرایم در ماه مبارک رمضان و ایام تاسوعا و عاشورا است.

وی با تاکید بر اینکه اندیشه و نگاه رییس دستگاه قضایی مبنی بر تشکیل معاونت فعال در راستای پیشگیری از وقوع جرم بسیار دقیق بوده است، گفت: اکنون شاهد آثار وبرکات توجه به موضوع پیشگیری هستیم.

رییسی ادامه داد: در اوایل حضورم در سازمان بازرسی کل کشور پرونده 123 میلیاردی مطرح بود. چندین سال بعد پرونده شهرام جزایری مطرح شد و اخیرا نیز پرونده 3 هزار میلیاردی شکل گرفت. متهمان و میزان مبالغ متفاوت است اما جنس کار یکی است و این نشان می‌دهد که ما از یک جا داریم آسیب می‌بینیم. این موضوع نشان می‌دهد که اگر ساختارها و روش‌ها اصلاح شود کسی نباید مرتکب جرم شود.

معاون اول قوه قضاییه افزود: برای پیشگیری از وقوع جرم ابتدا باید تلاش کرد که انگیزه‌ای ایجاد نشود و پس از آن سازو کارها به گونه‌ای باشد که نتوان جرمی انجام داد. راهکار مبارزه با فاسد اقتصادی همان چیزی است که در فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری آمده است و امروز نیز در محاصره اقتصادی هستیم، اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند.

رییسی با تاکید بر اینکه همکاری قوا و همراهی همه مسوولان در زمینه پیشگیری می‌تواند در راستای کاهش جرایم و افزایش امنیت و اعتماد عمومی تاثیرگذار باشد، گفت: ما سخت به اعتماد عمومی نیازمندیم زیرا مهمترین مولفه قدرت، مردم در صحنه هستند.

وی خاطرنشان کرد: این میزان جرم زیبنده نظام اسلامی نیست. مگر به چه میزان قاضی و کارمند می‌توان افزایش داد؟ باید سرمایه خود را بر روی پیشگیری از وقوع جرم متمرکز کنیم. هر چقدر ثبات در جامعه باشد کمتر شاهد ایجاد پرونده هستیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها