کد خبر: ۲۱۷۲۷۰
زمان انتشار: ۰۸:۱۶     ۳۰ فروردين ۱۳۹۳
نقض توافق سال ۱۹۴۷ بین سازمان ملل و آمریکا؛
رئیس جمهور آمریکا قانون منع ورود سفیر جدید ایران نزد سازمان ملل را امضا کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، وزارت امورخارجه آمریکا اعلام کرد : "باراک اوباما" قانون ممنوعیت ورود "حمید ابوطالبی" سفیر جدید ایران نزد سازمان ملل به آمریکا را امضا کرد.

رئیس جمهور آمریکا قانونی را به امضا رساند که براساس آن ورود دیپلمات هایی که متهم به جاسوسی و اقدامات تروریستی هستند به آمریکا منع می کند.

تصویب قانون جدید ، که برای لازم الاجرا شدن  امضای "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا را نیاز داشت ، معیارهای ورود دیپلماتها را به این کشور محدودتر می کند.

اوباما در این بیانیه ادعا کرد : "اقدامات در زمینه جاسوسی و تروریسم علیه آمریکا و متحدان ما بدون شک مسئله ای بسیار مهم است و من در نگرانی قانونگذاران در خصوص اینکه افرادی که در چنین فعالیت هایی نقش دارند ممکن است از پوشش دیپلماتیک برای ورود به خاک آمریکا استفاده کنند ، سهیم هستم."

اوباما مدعی شد با این قانون جدای از اینکه ممکن است در اختیار وی در زمینه پذیرش سفیران مداخله کند ، به عنوان یک "راهنما" برخورد خواهد کرد.

حمید بابائی سخنگوی دفتر ایران در سازمان ملل متحد گفت ایران روز سه شنبه نماینده ای برای دیدار با مسئول امور حقوقی سازمان ملل متحد فرستاد.

وی افزود ایران همچنین شکایت نامه ای را نیز در اختیار سازمان ملل متحد و کمیته روابط با کشور میزبان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار داد.

این کمیته که متشکل از 19 کشور است و قبرس نیز ریاست آن را به عهده دارد می تواند جلسه ای را برای رسیدگی به این مسئله برگزار کند اما نمی تواند تصمیم آمریکا را تغییر دهد. آمریکا نیز از اعضای کمیته روابط با کشور میزبان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد است که پیش یبنی می شود 22 آوریل یا هفته آینده نشست برگزار کند.

در نامه ایران که دوشنبه شب فرستاده شد آمده است آمریکا درحال نقض تعهدات خود در قبال موافقتنامه کشور میزبان بین آمریکا و سازمان ملل متحد است. این موافقتنامه یک پیمان است و براساس آن آمریکا ملزم است دسترسی دیپلمات ها و سخنرانان میهمان سازمان ملل متحد را فراهم کند.

نمایندگان آمریکایی مدعی هستند چون "ابوطالبی"، از دانشجویان پیرو خط امام بوده و در تسخیر سفارت آمریکا، دست داشته، نباید، به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل، منصوب شود.

این درحالی است بر اساس توافقی که در سال 1947 به امضای سازمان ملل و امریکا رسیده است، مقامات دولت فدرال، دولت های ایالتی و مقامات محلی در امریکا نباید هیچ محدودیتی در مسیر اعضای هیئت های نمایندگی دولت ها و کارکنان سازمان ملل به مقر این سازمان در نیویورک ایجاد کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها