به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، یک متخصص تغذیه بر لزوم مصرف متعادل ترکیبات غذایی ویژه جهت پیشگیری از بیماریهای چشمی تاکید کرد.
دکتر
مجید کاراندیش اظهار کرد: تغذیه در سلامت و ساختمان چشم و عملکرد بینایی
بسیار تاثیرگذار است و میتواند تا حدودی از بروز برخی بیماریهای چشمی از
جمله Cataract یا آب مروارید، تحلیل، Gloucoma یا آب سیاه و شب کوری
پیشگیری کند.
وی تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده، کسانی که به
اندازه زیادی کربوهیدرات مانند نان، برنج، ماکارونی و قند و شکر مصرف
میکنند، خطر ابتلا آنها به آب مروارید بیشتر است.
این متخصص تغذیه
با بیان اینکه رعایت اصول تغذیه صحیح و بویژه دریافت مقدار کافی برخی مواد
مغذی میتواند در پیشگیری از این بیماریها موثر باشد، افزود: بیماری
شبکوری تا حدود زیادی تحت تاثیر کمبود ویتامین A و پیشسازهای آن است که
عدم دریافت کافی این ویتامین، موجب عدم تطابق چشم با نور کم یا اصطلاحا
شبکوری شده و بعد از آن نیز در بافت ظاهری چشم تاثیر گذاشته و موجب بروز
بیماریهایی مانند خشکی یا زخم قرنیه میشود.
کاراندیش ادامه داد:
بیماری تحلیل لکه زرد شبکیه مانند آب مروارید وابسته به سن بوده و در افراد
مسن شایعتر است. مواد مغذی که در این زمینه نقش دارند عمدتا گروهی از
ویتامینها و املاح معدنی و از مهمترین آنها ویتامین A، ترکیبات تحت عنوان
لوتئین و اگزانتین، ویتامینهای C و E، اسیدهای چرب ضروری، روی و سلینیوم
است.
وی عنوان کرد: باید سعی شود ترکیبات فوق از طریق مواد غذایی به
بدن برسد و در غیر این صورت باید این کمبود را از طریق مصرف مکملهای
مربوطه جبران کنیم.
این متخصص تغذیه گفت: ویتامین A در غذاهای
حیوانی مانند دل و جگر و تخممرغ و پیشسازهای آن اغلب در سبزیجات و هویج
وجود دارد. همچنین لوتئین و اگزانتین که جزو آنتیاکسیدانها هستند، در
سبزیجات سبزبرگ و زرده تخممرغ وجود دارد. ویتامین C عمدتا در میوهها و
سبزیجات وجود دارد که البته ویتامین حساسی است و بهتر است به صورت تازه و
تا حد امکان حرارت ندیده مصرف شود. ویتامین E نیز عمدتا در مغزهای گیاهی و
جوانه گندم وجود دارد.
وی ادامه داد: اسیدهای چرب ضروری به دو دسته
امگا 3 و امگا 6 تقسیم میشوند که در زمینه بینایی و تکامل بافت چشم در
دوره جنینی و اوایل کودکی، گروه امگا 3 که منبع اصلی آن غذاهای دریایی است،
از اهمیت خیلی بیشتری برخوردار است.
کاراندیش گفت: همچنین روی را
میتوان از غذاهای سرشار از پروتئین مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون
تامین کرد. سلنیوم نیز در مغزهای گیاهی، گوشت و غلات یافت میشود.
این
متخصص تغذیه اظهار کرد: هویج به دلیل داشتن پیشساز ویتامین A تحت عنوان
گروه غذایی کاروتنوئیدها و نیز داشتن بتاکاروتن برای پیشگیری از بیماریهای
چشمی مفید است که البته این مواد در سبزیجات دیگری مانند کدو حلوایی و
سبزیجات برگسبز هم یافت میشود.
وی بر لزوم تغذیه صحیح جهت حفظ
سلامت در مقابل بیماریهای چشمی تاکید و توصیه کرد: سعی شود هر روز 5 تا 9
واحد از مجموعه سبزیها و میوهها مصرف شود و درصورت امکان از غلات کامل
یعنی غلات سبوسدار استفاده شود.
کاراندیش افزود: حداقل 2 بار در
هفته، وعده اصلی غذایی ماهی باشد. از اضافه وزن و چاقی پیشگیری شود و از
مصرف غذاهای سرخشده در روغن، فستفود، نوشابه و قند و شکر زیاد پرهیز شود.