
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری 598-مهدی هواسی/ در حالی که جهان همچنان شاهد تحولات پیچیده سیاسی و نظامی است، دو فیلم سینمایی «تاریکترین ساعت» (Darkest Hour) و «دانکرک» (Dunkirk) که هر دو در سال ۲۰۱۷ منتشر و برنده جوایز اسکاری شدند، روایتی تاریخی از تصمیمگیری در بحران ارائه میدهند. این آثار داستان وینستون چرچیل را در مواجهه با تهدید نازیها و انتخاب جنگ به جای تسلیم، به تصویر میکشند. داستانی که ناخواسته یادآور چالشهای امروز ایران در برابر دشمنانی است که در سایه مذاکره، به دنبال ضربات مهلکاند.
فیلم سینمایی تاریکترین ساعت _Darkest Hour_ را تلویزیون خودمان نیز پخش کرده است. این فیلم به همراه سینمایی دانکرک _Dunkirk_ در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و هر دو فیلم نیز در همان سال جایزه اسکار گرفتند و جالب اینکه داستان دو فیلم به نوعی مکمل هم هستند.
در این دو فیلم نشان داده میشود که وینستون چرچیل در اثنای اشغال فرانسه توسط آلمانها و آمادگی برای اشغال انگلستان چگونه توانست بر رقیب سیاسی خود ادوارد وود که خواهان مذاکره کشورش با آلمانها _تحت عنوان مذاکرات صلح_ بود، چیره شود و با اقناع مجلس عوام و مردم و انتخاب گزینه جنگ، طومار نازیها را در هم بپیچد.
ماحصل این تصمیم چرچیل، در فیلم دانکرک به نمایش گذاشته شده که روایتگر محاصره حدود ۴۰۰ هزار نیروی انگلیسی، فرانسوی و بلژیکی در بندری به نام دانکرک _شمال فرانسه_ است.
در واقع چرچیل با طراحی یک عملیات تحت عنوان Dynamo و فدا کردن ۷۰ هزار نیرو، توانست ۳۳۰ هزار نفر را به انگلیس بازگرداند و با تجدید قوا، در عملیات D_day برای همیشه شر هیتلر و نازیها را از کشورش کم کند.
فیلم فوق گزیدهای از مکالمه چرچیل با وود است؛ مکالمهای که چندان به اوضاع این روزهای کشورمان بیشباهت نیست و در حالی که حین مذاکره با دشمن دیوخو به کشورمان حمله شد، در داخل همچنان عدهای بر طبل مذاکره با همان دشمن میکوبند و هر ندای مخالفی را با انواعی از اتهامات پاسخ میدهند.
به نظر شما چند دیکتاتور دیگر باید بیایند و به ما زور بگویند تا مدعیان اصلاحطلبی، اعتدال و وفاقیون راه درست را یاد بگیرند؟!