کد خبر: ۱۴۸۴۳
زمان انتشار: ۱۴:۰۲     ۰۶ تير ۱۳۹۰

سفير جمهوري اسلامي ايران در دوشنبه از سفر محمود احمدي‌نژاد به تاجيكستان در نيمه اول شهريور ماه خبر داد.

 
«علي‌‌اصغر شعردوست» سفير جمهوري اسلامي ايران در دوشنبه در گفت‌وگو با فارس، از سفر محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور كشورمان به تاجيكستان در نيمه اول شهريور ماه خبر داد و گفت: آقاي احمدي‌نژاد در سفر دو روزه به دوشنبه ضمن ديدار با امامعلي رحمان همتاي تاجيك خود در مراسم بهره برداري از توربين اول سد و نيروگاه برق آبي سنگ توده 2 شركت خواهد كرد. 
 
وي همچنين گفت كه در اين سفر موضوع خط انتقال برق تاجيكستان از مسير افغانستان به ايران نهايي خواهد شد و درباره تبادل انرژي بين سه كشور بحث و تبادل‌نظر صورت مي‌گيرد. 
 
شعردوست خاطرنشان كرد: اسناد مربوط به ترانزيت كالا و راه‌هاي حمل و نقل زميني اعم از جاده و ريل نيز در اين سفر به امضا خواهد رسيد. 
 
قدرت اين توربين 120 مگاوات است و به گفته شعردوست توربين دوم نيز تا پايان سال شمسي مورد بهره‌برداري قرار خواهد گرفت. 
سد سنگ توده 2 سدي خاكي با هسته مركزي بوده و طول تاج آن 385 متر و حجم كل مخزن آن 5/66 ميليون متر مكعب است. 
 
عمليات احداث سد و نيروگاه 220 مگاواتي سنگ توده 2 در بهمن ماه 1385 توسط يك شركت ايراني كه در تاجيكستان شركت مشترك سنگاب را تاسيس كرده است، بر روي رودخانه وخش در استان ختلان تاجيكستان آغاز شد. ارزش قرارداد ساخت اين سد و نيروگاه 220 ميليون دلار بوده كه سهم تاجيكستان 40 ميليون دلار است. 
جمهوري اسلامي ايران 180 ميليون دلار در اين پروژه سرمايه گذاري كرده كه قرار است به صورت وام درازمدت از سوي دوشنبه بازپرداخت شود. 
 
به گزارش فارس، سفر احمدي‌نژاد به دوشنبه در آستانه بيستمين سالگرد استقلال تاجيكستان بسيار مورد توجه مردمان تاجيك است و با توجه به كمبود انرژي در اين كشور و خاموش‌هاي طولاني در سالجاري، افتتاح توربين اول سد و نيروگاه برق آبي سنگ توده از اهميت بالايي برخوردار است. 
 
* امضاي سند نهايي سد و نيروگاه «عيني» 
 
سفير ايران در تاجيكستان با اشاره به امضاي سند مقدماتي احداث سد و نيروگاه «عيني» توسط وزراي نيروي دو كشور گفت كه قرار است سند نهايي اين سد و نيروگاه در سفر احمدي‌نژاد به دوشنبه امضا شود. 
شركت فرآب قرار است اجراي اين پروژه را برعهده بگيرد. 
 
تفاهم نامه ساخت اين سد و نيروگاه كه قرار است بر روي رود زرافشان در 200 كيلومتري شمال دوشنبه پايتخت تاجيكستان ساخته شود، در چهارم ژانويه 2010 (4 دي 1388) بين شركت فرآب، شركت برق تاجيك و وزارت انرژي تاجيكستان منعقد شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها