کد خبر: ۱۵۳۷۹۳
زمان انتشار: ۱۴:۳۸     ۱۰ مرداد ۱۳۹۲
نتایج اولیه کنکور سراسری اعلام شده است و داوطلبین این روزها در تکاپوی انتخاب رشته هستند و می خواهند در بهترین رشته و دانشگاه ممکن که به آن علاقه دارند قبول شوند و این برای همه یک آرزو است فارغ از اینکه چه رتبه ای آورده اند؛ خراب کرده اند یا توپ توپ شده اند.
به گزارش خبرنگار صنفی آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این روزها همه داوطلبان و خانواده هایشان از این موسسه انتخاب رشته به آن یکی می روند تا مشاوره بگیرند و بتوانند بهترین انتخاب ها را داشته باشند ولی همه احتمالا غافل از این نکته اند که هر داوطلب یک شخصیت منحصر به فرد دارد که داردای استعدادها و توانایی های مختلف است و حتما شرایط خاص خودش را هم دارد که قطعا از نگاه این روزهای مشاورانی که روزانه به تعداد زیادی از داوطلبان پاسخ می دهند دور خواهد ماند و دودش به چشم داوطلب می رود.
 
هر داوطلب برای اینکه یک انتخاب رشته صحیح  داشته باشد باید به چند نکته اساسی توجه کند و به آنها دقت لازم داشته باشد و بعد به سراغ دفترچه انتخاب رشته برود و کدها را وارد کند این نکته ها عبارتند از: مشخص کردن رشته مورد علاقه، مشخص کردن شغل آینده، در نظر گرفتن شرایط خانواده، مشخص کردن اولویت شهرها، مشخص کردن حداقل ها، کسب اطلاع از رشته ها مختلف.
 
مشخص کردن رشته مورد علاقه
تجربه نشان داده است که داوطلبانی در آینده تحصیلی خود موفق خواهند بود که قبل از ورود به دانشگاه می دانستند از دانشگاه و رشته تحصیلیشان چه انتظاراتی دارند و به چه چیزی می خواهند برسند، ممکن است فرد دو یا چند رشته را مد نظر داشته باشد ولی باید بداند کدام یک برایش اولویت دارد و کدام را به دیگری ترجیح می دهد.
 
اصولا کسانی که از این واقعیت آگاهی دارند و خودشان می توانند تصمیم بگیرند که کدام رشته را ترجیح میدهند افراد مصمم تر و موفق تری خواهند بود تا افرادی که این توانایی را ندارند و خود را به سرنوشت می سپارند. فردی را در نظر بگیرید که به همراه میزبانش به رستوران رفته است و می خواهد غذا سفارش بدهد اگر بداند  کدام غذاهای رستوران را دوست دارد و اولویت داشته باشد قطعا بهتر از آن خواهد بود که بخواهد بنا بر میل عموم یا میزبانش تصمیم بگیرد چون امکان دارد که بعد از تصمصم گیری ذائقه او با عموم افراد یا میزبانش متفاوت باشد و البته ممکن است که ذائقه اش یکی هم باشد پس بهتر است هر داوطلب رای خود یک یا چند رشته را در نظر بگیرد و اولویت بندی کند.
 
مشخص کردن شغل آینده
مسلما هر دانشجویی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شود دوست دارد که شغلی مرتبط با رشته تحصیلی اش داشته باشد و در آن ادامه فعالیت بدهد اما این به شرطی اتفاق می افتد که به قبل از آنکه به دانشگاه برود رشته ای که انتخاب می کند را دوست داشته باشد و به آن علاقه مند باشد چرا که بسیارند دانشجویانی که به هر دلیلی به رشته ای رفته اند که به آن علاقه نداشته اند و بعد هم حاضر نبوده اند در آن رشته مشغول به کار شوند و مدام با این احساس زندگی می کنند که 4 سال از بهترین سال های زندگی خود را تلف نموده اند.
 
فردی را در نظر بگیرید که گوشه نشین است و دوست دارد در یک محیط ساکت و آرام بنشیند و کار کند همین فرد در دانشگاه اگر رشته مددکاری اجتماعی خوانده باشد قطعا نمی تواند کاری متناسب با روحیات و رشته اش پیدا کند و دچار سرخوردگی خواهد شد پس باید هر داوطلب شخصیت خود را در نظر بگیرد و توانایی ها و استعدادهایش را در قالب رشته مورد علاقه اش بسنجد که آیا روحیاتش با آن رشته همخوانی دارد.
 
در نظر گرفتن شرایط خانواده
برخی از داوطلبان بدون در نظر گرفتن شرایط خانوادگی خود و صرفا برای ورود به دانشگاه حاضرند به هر شرایطی تن دهند و برای تحصیل در دانشگاه هر سختی را به جان بخرند؛ این رویکرد نه تنها مناسب نیست بلکه باعث می شود فرد دانشجو شده مهم ترین پشتیبان خود در زندگی یعنی خانواده را تا حدود زیادی از دست بدهد.
 
شرایطی همچون کمبود منابع مالی خانواده، دوری از خانواده و وابستگی های عاطفی، قبول شدن دختران در دانشگاه های شهرهای دیگر و غیره شرایطی هستند که می تواند در انتخاب رشته هر فرد و نسبت او با خانواده تاثیر گذار باشد پس بهتر است داوطلبان در یک شرایط ایده آل و منطقی برای انتخاب رشته مشورت کنند و از ایده آل های آنها نیز مطلع گردند اما نباید فراموش کرد که تصمیم آخر را خود داوطلب باید بگیرد و نه کس دیگری!
 
مشخص کردن اولویت شهرها
بدون شک هر داوطلب شهری را به شهر دیگری ترجیح می دهد و بعضی دوست دارند در تهران ادامه تحصیل بدهند ولو به این قیمت که در تاپ ترین رشته ها قبول نشوند و برخی هم شهر خود را به تمام شهرهای دیگر ترجیح می دهند و برای تعداد محدودی هم شهر اهمیت چندانی ندارد و صرفا به رشته مورد علاقه و اعتبار دانشگاه می اندیشند و اینکه در چه شهری و با چه شرایطی می خواهند درس بخوانند برایشان مهم نیست.
 
برای انتخاب شهرهای دیگر به جز شهر خود باید شرایط زیادی را در نظر گرفت و مسائلی همچون خوابگاه ها و خانه های دانشجویی، مسائل اقتصادی، مسائل فرهنگی، مسئله رفت و آمد و دوری از خانواده باید در نظر گرفت و با توجه به آنها به انتخاب رشته پرداخت.
 
مسلما تحصیل در شهر محل زندگی و استان بومی داوطلبان مزیت های بسیاری دارد و اگر از دانشگاه های تهران فاکتور گرفته شود اکثر داوطلبان ترجیح می دهند که در شهر و امحل زندگی خود ادامه تحصیل دهند اما اگر کسی قصد دارد به شهر یا استان دیگری برای تحصیل برود باید یکسری از مسائل را علاوه بر دوری خانواده تحمل کد و رنجش را به جان بخرد.
 
مشخص کردن حداقل ها
هر داوطلب بسته به شرایط خاص خودش باید حداقل هایی را هم  برای ورد به دانشگاه در نظر بگیرد، مسلما مشخص کردن حداقل انتظارات برای هر داوطلب یکی از سخت ترین کارها در انتخاب رشته کنکور است؛ برای این کار باید به این نکته توجه داشت که هدف از وردو به دانشگاه چیست ؟ و برای چه باید به دانشگاه رفت؟
 
مشخص کردن حداقل ها به علت اینکه همه انسان ها کمال طلب هستند و میل به بهترین ها دارند خیلی سخت است باید هر داوطلب باید برای خودش این حداقل ها را در نظر بگیرد و ببیند آیا حاضر است برای ادامه تحصیل به هر دانشگاهی برود و در هر رشته ای تحصیل کند یا نه این امکان برایش فراهم است که یک سال دیگر برای کنکور بخواند و امکان این را داشته باشد که با یک رتبه بهتر به انتخاب رشته بپردازد.
 
برای اینکه هر داوطلب بتواند درست ترین تصمیم را برای مشخص کردن حداقل ها بگیرد باید علاوه بر اینکه علائق خود را مشخص می کند با خانواده خود نیز مشورت بگیرد و شاریط آنها را نیز در نظر بگیرد.
 
کسب اطلاع از رشته های مختلف
داوطلبان معمولا از رشته های دانشگاهی یک درک فانتزی دارند که مبتنی بر واقعیات نیست و بیشتر از توهمات ذهنی آنها نشات می گیرد مسلما باید برای رسیدن به درک درستی از واقعیات رشته با صاحب نظرانی که صلاحیت اظهار نظر دارند مشورت کرد و بعد در مورد آنها تصمیم گرفت.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها