کد خبر: ۱۸۰۹۱
زمان انتشار: ۱۶:۲۶     ۳۰ مرداد ۱۳۹۰
برنامه راز با موضوع "سومالي، روزه داران بي‌افطار" به بررسي شرايط مردم سومالي پرداخت و يك پيشنهاد عملياتي در اين برنامه براي كمك به حل مشكل مردم اين كشور قحطي زده مطرح شد.

به گزارش رجانيوز، در بخش ابتدايي اين برنامه كه سليم غفوري سازنده مستند "آخرين فرزندان سومالي" و محمود ملك از فعالان رسانه اي مرتبط با سومالي و دكتر مظفر رييس سازمان امداد و نجات هلال احمر كه به تازگي از سومالي بازگشته حضور داشتند، فاجعه انساني در سومالي و كمك‎هاي ارسالي از سوي ايران مورد بحث قرار گرفت و نحوه از پوشش رسانه اي اين فاجعه انساني در صداوسيما و رسانه هاي ايران انتقاد شد.

در بخش دوم اين برنامه محسن مقصودي فعال فرهنگي و رسانه اي با انتقاد از حجم كم كمك‌هاي ارسالي از ايران با توجه به ابعاد فاجعه انساني و خطر مرگ چند ميليون انسان مسلمان،  يك پيشنهاد عملياتي را مطرح كرد كه برخي از كانون‌هاي تفكر، مراكز پژوهشي و تشكل‌هاي دانشجويي براي حل بحران قحطي سومالي طراحي و ارائه كرده‌اند.

بر اساس اين طرح كه جنبش عدالتخواه دانشجويي نيز در نامه‌اي به رئيس جمهور آن را مطرح كرده است،‌ در گام اول، ارسال يك درصد از گندم ايران به صورت آرد براي نجات بيش از سه و نيم ميليون نفر پيشنهاد شده است.

در سال جاري، با توجه به آزادسازي قيمت نان و اجراي قانون هدفمندي يارانه ها بنا بر آمار رسمي، 30 درصد مصرف گندم ايران كاهش يافته است و قرار است بين دو تا چهار ميليون تن از 13.5 ميليون تن گندم برآورد شده توليدي در سال 90  صادر شود كه تنها 130 هزار تن از آن مي تواند بيش از 3.5 ميليون نفر قحطي زده را نجات دهد.

در سومالي روزانه حدود 300 كودك از گرسنگي در مقابل ماردان خود جان مي دهند.

فيلم بخش پاياني برنامه راز و نامه جنبش عدالتخواه دانشجويي را براي اطلاع از جزييات اين طرح پيشنهادي ببينيد.

در نامه جنبش عدالتخواه دانشجویی به رئيس‌جمهور با يادآوري اين حديث شريف از امام صادق(ع) مبني بر اينكه "هر کس شب را صبح کند در حالی که به امور مسلمین اهتمام ندارد از مسلمانان نیست و هر کس صدای مردی را بشنود که مسلمانان را به یاری می طلبد و به یاری او نشتابد، مسلملن نیست." آمده است:

بار دیگر ملت مسلمان ایران دراین ماه عزیز در برابر یک امتحان الهی قرار گرفته اند. قحطی و خشکسالی کشور مسلمان سومالی را فرا گرفته است و بنابر اخبار منتشره شدت قحطی به حدی است که روزانه ۳۰۰ کودک سومالیایی در برابر چشمان مادرانشان جان می دهند و پرپر می شوند. امروز کمک به مردم سومالی نه فقط یک وظیفه اسلامی که یک وظیفه انسانی است.

جنبش عدالتخواه دانشجویی در راستای وظیفه اسلامی و انسانی خود، ضمن دعوت از مردم برای استمرار کمک به مردم سومالی پیشنهاد ارسال بخشی از گندم مازاد ایران به مناطق قحطی زده سومالی را به شرح زیر ارائه می دهد. امید است دولت و سایر نهادها با انجام وظیفه خود کماکان علم عدالتخواهی و حمایت از مستضفان عالم را برافراشته نگاه داشته و با نمایش طرح‌های موثر در حمایت از کشورهای محروم، دل پابرهنگان عالم را بیش از پیش به دست آورد و الگویی برای سایر کشورها شود.

خوشبختانه و به لطف خدا و همت کشاورزان و مسوولان، در چند سال اخیر ایران در تولید گندم به خودکفایی رسیده است و حتی سال گذشته صادرات گندم نیز داشته ایم. از سوی دیگر با اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها در بخش نان، بنا بر امار رسمی ارائه شده از سوی مسوولین امر با صرفه جویی مردم مصرف آرد کشور ۳۰ درصد نسبت به قبل از اجرای این قانون (سال‌های گذشته) کاهش یافته است و طبیعتا امسال این ۳۰ درصد صرفه جویی به عنوان گندم مازاد صادر خواهد شد. تولید گندم ایران در سال ۸۹، ۱۵ میلون تن و در سال ۹۰ حدود ۱۳٫۵ میلیون تن برآورد شده است. که با توجه به کاهش شدید مصرف داخلی، بیش از ۴ میلیون تن آن مازاد خواهد بود.

لذا با توجه به نیاز مبرم و حیاتی مردم محروم سومالی به غذا و خصوصا نان به عنوان قوت قالب، پیشنهاد می گردد دولت محترم در گام اول به میزان یک درصد از تولید گندم ایران (۱۳۰ هزار تن گندم) را هر چه سریعتر تبدیل به آرد کرده (ایجاد اشتغال درداخل) و سپس از طریق کشتی به سومالی ارسال کند.

اگر غذای حیاتی یک نفر را به طور متوسط به میزان سه عدد نان لواش در روز (معادل حدودا ۴۰۰ گرم آرد) در نظر بگیریم ، مصرف ماهیانه هر نفر برای غذای حیاتی و لازم حدود ۱۲ کیلوگرم گندم در ماه خواهد بود و لذا با ۱۳۰ هزار تن گندم (آرد) ارسالی ایران بیش از ۳٫۶ میلیون نفر از مردم مسلمان و قحطی زده سومالی برای ۳ ماه از غذای کافی برای فرار از قحطی و مرگ برخوردار خواهند شد.

از آنجایی که کمک به محرومان تنها وظیفه دولت نیست و درمردم مسلمانان ایران نیز عطش کمک به مردم مظلوم سومالی در ماه مبارک رمضان و خصوصا شبهای عزیز قدر صد چندان شده است پیشنهاد می گردد در گامهای بعدی با مبالغ پرداختی مردم میزان گندم ارسالی به دو برابر افزایش یابد. قیمت ۱۳۰ هزار تن گندم ارسالی با احتساب قیمت جهانی (هر کیلو ۳۰۰ تومان) حدود ۴۰ میلیارد تومان می باشد که اگر به طور متوسط هر ایرانی فقط ۵۵۰ تومان برای این امر اختصاص دهد این مبلغ از طرف مردم تامین شده و اهدای ۲ درصد گندم تولیدی ایران (۲۶۰ هزار تن) از طرف دولت و مردم محققق می گردد که از طریق آن می توان بیش از ۷ میلیون نفر قحطی زده را برای مدت ۳ ماه از قحطی و مرگ نجات داد.

خلاصه کلام اینکه، وقتی اهدای فقط ۱ تا ۲ درصد از گندم تولیدی ایران می تواند سومالی را از فاجعه انسانی نجات دهد جای درنگ باقی نمی ماند؛ آنهم در شرایطی که بیش از ۳۰ درصد از گندم ایران امسال مازاد از نیاز داخلی است.
اگر کار خیری با نیت خالص انجام شود قطعا با پاداش الهی همراه خواهد شد. باور کنیم، این اقدام عملی در حمایت از محرومان، رضایت خداوند و برکات او را برای ملت و کشور عزیزمان به همراه خواهد داشت و بنابر تعالیم دینی این کار خیر و ادای تکلیف شرعی،  بسیاری از بلایا و سوانح احتمالی را از کشور دور خواهد کرد. (امام صادق (ع): کلید رزق و روزی، صدقه است.)

جنبش عدالتخواه دانشجویی امیدوار است مسوولین امر با جدیت و برنامه ریزی سریع از این پیشنهاد ملموس، عینی و عملیاتی استقبال کنند و با ارسال بخشی از گندم مازاد ایران به سومالی، نظام اسلامی  به عنوان الگویی درخشان در دنیا در حل بحران قحطی در سومالی مطرح شده و ضمن انجام رسالت اسلامی، انقلابی خود، بار دیگر مدعیان دروغین حقوق بشر و کرامت انسانها در غرب را مبهوت نگاه انسانی جمهوری اسلامی ایران کند، آنها را رسوا سازد و الهام بخش ملت‌ها باشد.

لحظه ها تعیین کننده است هر شش دقیقه ۱ کودک مسلمان در سومالی تلف می شود، تا دیر نشده اقدام کنیم، فردای قیامت چگونه باید پاسخگوی تعللمان باشیم.»
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها