کد خبر: ۱۹۸۶۷۰
زمان انتشار: ۰۹:۱۶     ۳۰ دی ۱۳۹۲
به بهانه آغاز اجرای شدن تعهدات ایران در توافق نامه ژنو:
اقدامات اعتمادساز ایران حقیقتا بخش عمده‌ای از تاسیسات هسته‌ای ایران را تعطیل می‌کند و اکسیر دستاوردهای هسته‌ای، یعنی ذخیره اورانیوم 20 درصدی را نیز از بین خواهد برد. مقایسه دستاوردهای هسته‌ای ایران قبل از توافق و پس از توافق به خوبی نشان می‌دهد چه حجمی از تاسیسات و دستاوردهای هسته‌ای ایران درحال تعطیلی است. بیش از 60 درصد فعالیت‌های غنی‌سازی ایران طی این مدت تعطیل می‌شود.
 سرویس سیاسی پایگاه 598 - سيد عابدين نورالديني/ از امروز 30 دی توافق ژنو اجرایی می‌شود. به‌رغم پنهان‌کاری تیم ایرانی و ادعای شفاهی بودن توافق فنی برای اجرای توافق ژنو اما اطلاعات منتشر شده توسط کاخ‌سفید درباره متن توافقنامه اجرایی حاکی از آن است که این توافق مکتوب بوده و ایران از امروز روند از بین بردن اورانیوم 20 درصد خود را آغاز می‌کند. دولت ایران از امروز تولید اورانیوم 20 درصد را نیز متوقف می‌کند. آنها همچنین دستور می‌دهند تنظیمات ساختار آبشار سانتریفیوژهای مرتبط با فرآیند غنی‌سازی 20 درصد غیر‌فعال شود.



علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشور امروز دستور می‌دهد فرآیند رقیق‌سازی نیمی از ذخیره 196 کیلوگرمی اورانیوم 20 درصد کشور آغاز شود. فرآیندی که 3 ماه ادامه خواهد داشت. نیم دیگر این ذخیره نیز باید طی 6 ماه تبدیل به اکسید غیر‌مرتبط با غنی‌سازی شود. امروز روز آغاز از بین رفتن ذخیره اورانیوم 20 درصدی ایران است. قطعا در سرزمین‌های اشغالی، امروز 20 ژانویه یک روز فراموش ناشدنی خواهد بود. نابودی ذخیره اورانیوم 20 درصدی ایران، شاید بهترین خبری باشد که آنها طی سال‌های اخیر شنیده‌اند.

نگرانی آنها از قرار گرفتن ایران در مرحله آستانه از بین رفت. آن نقاشی نتانیاهو در سازمان ملل که سوژه کارتونیست‌های دنیا شده بود؛ امروز به بخشی از تعهدات ایران تبدیل شد و دولت ایران امروز فرآیند از بین بردن ذخیره اورانیوم 20 درصد را کلید زد. نتانیاهو امروز یکی از خوشحال‌ترین افراد دنیاست. امروز روز اجرای برنامه اقدام مشترک است. برنامه‌ای که «حداقل» 6 ماه طول خواهد کشید.

تعهدات دولت ایران در این 6 ماه قابل تامل است. از امروز بازرسی‌های روزانه با نظارت و مدیریت آژانس از تاسیسات نطنز و فردو آغاز می‌شود. دولت ایران تعهد داده است هیچگونه فعالیت سوخت‌رسانی در رآکتور اراک انجام نمی‌دهد. ایران از امروز متعهد شده است هیچگونه اقدامی که منجر به فعال‌‌سازی فرآیند تولید پلوتونیوم در اراک شود را انجام نخواهد داد. حتی آزمایش‌های مرتبط با سوخت رآکتور اراک نیز مطلقا صورت نخواهد گرفت. دولت ایران از امروز متعهد شده است تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشند را تولید نمی‌کند. دولت از امروز متعهد شده سوخت یا آب‌سنگین به رآکتور هسته‌ای اراک منتقل نمی‌کند.

اراک از امروز ماهیت هسته‌ای خود را از دست می‌دهد. دولت ایران متعهد شده از امروز حدود نیمی از سانتریفیوژهای نصب شده در نطنز و سه چهارم سانتریفیوژهای نصب شده درتاسیسات فردو - ازجمله سانتریفیوژهای نسل جدید- به غنی‌سازی اورانیوم نمی‌پردازد. به عبارتی از امروز 50 درصد نطنز و 75 درصد فردو به تدریج تعطیل می‌شود. دولت ایران از امروز تعهد می‌دهد تولید سانتریفیوژ جدید تنها برای جایگزینی سانتریفیوژهای معیوب انجام شود. به عبارتی آبشارهای جدیدی راه‌اندازی نمی‌شود. بلکه تنها می‌توان سانتریفیوژها مستهلک را با سانتریفیوژهای دیگر جایگزین کرد. دولت ایران از امروز متعهد شده هیچگونه برنامه غنی‌سازی جدید در دستور کار نداشته باشد.

ایران همچنین تعهد داده است حجم غنی‌سازی 5 درصد خود را نیز محدود کند. بر اساس متن توافقنامه اجرایی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مرجع راستی‌آزمایی اجرای تعهدات دولت ایران است. بر همین اساس بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صبح روز شنبه 28 دی ماه وارد تهران شدند. ماسیو آپارو، معاون مدیرکل آژانس و رئیس پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رئیس تیم بازرسی برای راستی‌آزمایی اقدامات دولت ایران است. آنان از امروز دوشنبه 30 دی ماه در تاسیسات نطنز و فردو حاضر می‌شوند تا بر روند تعهدات ایران بویژه از بین بردن ذخیره اورانیوم 20 درصد نظارت کنند. آنها تاسیسات اراک را نیز ماهانه بازرسی می‌کنند.

بازرسان آژانس پس از راستی‌آزمایی اقدامات ایران، می‌توانند گزارشات خود را به 1+5 ارائه کنند و در صورت تایید اجرای تعهدات ایران، آنگاه طرف مقابل تعهدات خود را به اجرا می‌گذارد. مهم‌ترین تعهد طرف مقابل آزادسازی مبلغ 4 میلیارد و دویست میلیون دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران در 8 قسط است. آنها همچنین برخی تحریم‌های فرعی مانند تحریم بخش پتروشیمی، واردات در بخش خودروسازی، هواپیمایی و فلزات گرانبها را لغو می‌کنند. آنها تعهد داده‌اند در صورتی که ایران به تعهدات خود عمل کند؛ تحریم‌هاي بیشتری را علیه چین، هند، ژاپن، کره‌جنوبی، ترکیه و تایوان به خاطر خرید نفت از ایران اعمال نمی‌کنند. به عبارتی در قبال اقدامات ایران، محدودیت‌های جدید علیه این 6 کشور اعمال نخواهد شد.

آنها همچنین یک سری مجاری را برای انتقال ارز برای دانشجویان ایرانی خارج از کشور خواهند گشود. تعهدات طرفین قابل مقایسه نیست. ایران گام‌های اعتمادساز بلندی را برداشته است و حقیقتا دستاورد ویژه‌ای دریافت نکرده است. توازن گام‌ها رعایت نشده است. نگرانی اصلی آمریکا و اسرائیل برطرف شده است. اما نگرانی‌های ایران همچنان پابرجاست. نه حق غنی‌سازی به‌رسمیت شناخته شده است و نه تحریم‌های اصلی و بنیادین، یعنی تحریم‌های نفتی و بانکی برداشته شده است.

اقدامات اعتمادساز ایران حقیقتا بخش عمده‌ای از تاسیسات هسته‌ای ایران را تعطیل می‌کند و اکسیر دستاوردهای هسته‌ای، یعنی ذخیره اورانیوم 20 درصدی را نیز از بین خواهد برد. مقایسه دستاوردهای هسته‌ای ایران قبل از توافق و پس از توافق به خوبی نشان می‌دهد چه حجمی از تاسیسات و دستاوردهای هسته‌ای ایران درحال تعطیلی است. بیش از 60 درصد فعالیت‌های غنی‌سازی ایران طی این مدت تعطیل می‌شود.

 به عبارتی روند غنی‌سازی در ایران به نصف کاهش می‌یابد. هیچ فرآیند غنی‌سازی دیگری تعریف نمی‌شود. تحقیق و توسعه از مرحله فعلی فراتر نمی‌رود. تعطیلی فرآیند منجر به تولید پلوتونیوم یعنی تعطیلی ماهیت هسته‌ای تاسیسات اراک؛ آب سنگین اراک تقریبا کارایی ویژه‌ای در پروژه هسته‌ای ایران نخواهد داشت و از همه مهم‌تر، اورانیوم 20 درصد ایران که زمانی برگ برنده برای مصونیت تاسیسات هسته‌ای ایران بود، طی این مدت دیگر وجود نخواهد داشت. ایران تقریبا بیش از نیمی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را یا از بین برده یا تعطیل کرده است. تعهد ناچیز طرف مقابل را که کنار تعهدات ایران قرار دهیم، عمق واقعیت آشکارتر می‌شود. آیا این اقدامات برای دولت ایران یک پیروزی است؟ نابودی و تعطیلی تاسیسات هسته‌ای در مقابل آزادسازی چند میلیارد دلار دارایی‌های «خودمان»، پیروزی است؟

تاسف انگیز‌تر اینکه گفتن از این واقعیت نیز هزینه‌ساز است. انتقادات به تیم مذاکره‌کننده درباره اقدامات آنها در مذاکرات همواره با واکنش‌های تند مواجه شده است. طی ماه‌های اخیر بارها و بارها طرفداران دولت، منتقدان عملکرد هسته‌ای دولت را «تندرو» و «افراطی» نامیده‌اند. در اقدامی بی‌سابقه در تاریخ جمهوری اسلامی، وزیر امور خارجه نیز منتقدان خود را «همراهان اسرائیل» نامید. منتقدان متهم به صهیونیسم شدند و دست آخر این رئیس‌جمهور بود که منتقدان را «تازه انقلابی» و «کاسب تحریم» نامید. فشار به جریان منتقد رفتار هسته‌ای دولت در مذاکرات با 1+5 بسیار زیاد است. کسانی که معتقدند در جریان توافق ژنو و تعهدات طرفین، اشتباهات وحشتناکی علیه منافع ملت صورت گرفته، با برچسب‌های دولتی‌ها مواجه می‌شوند. گویی توافق ژنو در ایران به مثابه موضوع هولوکاست در غرب است.

اما در تعهدات دولت ایران درباره متن توافق اجرایی نگرانی‌هایی وجود دارد. درحالی که تیم مذاکره‌کننده دولت از محرمانه و شفاهی بودن مفاد مذاکرات سخن می‌گفت و مفاد این توافق را پنهان می‌کرد اما در آمریکا کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای مفاد این توافق اجرایی را به اطلاع افکار عمومی خود رساند. این موضوع با انتقاد وسیع در داخل کشور مواجه شد. اطلاع‌رسانی آمریکایی‌ها از روند توافق اجرایی باعث شد یک بار دیگر صاحبنظران و اهالی‌رسانه در ایران تیم مذاکره‌کننده را شماتت کرده و خواستار تجدیدنظر آنها در پنهان‌کاری حقوق مردم شدند.

اقدام آمریکایی‌ها واکنش محمدجواد ظریف را به دنبال داشت. ظریف گفت: برای ما هیچ نگرانی از انتشار این متن وجود ندارد اما به هر حال متنی است که قرار است متن نباشد و تفاهم شفاهی باشد که در واقع تدوین مکتوب تفاهم شفاهی است برای اجرا. متاسفانه برخی کشورها برای مسائل داخلی خود از ابتدا تلاش کردند به جای پخش کردن اصل سند که اتفاقا چندان طولانی نبوده است که بخواهد خلاصه شود چیز دیگری را پخش کنند. همان روز اول سندی با نام فکت شیت پخش شد. اخیرا هم در روزهای گذشته متنی با عنوان خلاصه توافق پخش شده است.

قابل توجه است که برخی کشورها به هر دلیلی تمایل ندارند آنچه متن توافق است پخش شود. به هر حال آنچه برای ما مهم است ادامه اجرای توافق است. وزیر امور خارجه که در یک کنفرانس خبری با همتای سنگالی خود اظهارنظر می‌کرد؛ افزود: توافق اخیر شفاهی بود و برای پخش در عموم نبود؛ ما از انتشار آن نگرانی نداریم. متاسفانه برخی کشورها از ابتدا تلاش می‌کردند چیزهای دیگری غیر‌از واقعیت را منتشر کنند. یکی از کشورها به هر دلیلی تمایل ندارد تا مذاکرات به نتیجه برسد. انتقاد از عملکرد تیم مذاکره‌کننده ایرانی زمانی گسترده‌تر شد که کاخ سفید متن توافق اجرایی را در اختیار سنا نیز قرار داد. نمایندگان مجلس در ایران با استناد به این اقدام کاخ سفید به پنهان کاری تیم مذاکره‌کننده دولت ایران اشاره می‌کنند که از ارائه جزئیات توافق اجرایی به مجلس، خودداری می‌کند. آنها بارها به صراحت به مردم گفته‌اند نمایندگان‌شان در مجلس از توافق ژنو بی‌خبر هستند.

در کنگره دیگر کسی از تحریم‌های جدید سخن نمی‌گوید. آیا باراک اوباما مانع تصویب این تحریم‌ها شد؟ او گفت در صورت تصویب تحریم جدید آن را وتو می‌کند. اما واقعیت حکایت دیگری دارد. روایت رسانه‌های آمریکایی از توافق هسته‌ای در مذاکرات کارشناسی نشان‌دهنده افزوده شدن برخی موارد به تعهدات ایران یا به عبارتی مواردی در رفع‌نگرانی‌های کنگره در متن توافق جدید است. یک روزنامه آمریکایی می‌گوید توافق جدیدی که ایران و 1+5 بر سر نحوه اجرای توافق ژنو انجام داده‌اند بیش از هر چیز به نگرانی‌های کنگره آمریکا پاسخ می‌دهد.

روزنامه وال‌استریت ژورنال در مقاله‌ای به قلم نفتالی بن داوید که روز 21 دی منتشر شده با اشاره به توافق جدیدی که ایران و 1+5 انجام داده‌اند، نوشت: این توافق نگرانی‌هایی را لحاظ می‌کند که در متن اصلی طرح اقدام مشترک در نظر گرفته نشده بود. این روزنامه آمریکایی می‌نویسد: «مقامات آمریکایی روز جمعه به طور دقیق توضیح ندادند مساله سانتریفیوژها و اراک چگونه مورد رسیدگی قرار گرفته است. در عین حال، این مقامات گفتند این توافق به نگرانی‌هایی می‌پردازد که بسیاری در کنگره ابراز کرده‌اند. این افراد می‌گویند برنامه هسته‌ای ایران بر خلاف مذاکرات می‌تواند پیشرفت کند.»

اعتراف صریح مقام‌های آمریکایی در این متن به اینکه در مذاکرات کارشناسی درصدد رفع دغدغه‌های کنگره بوده‌اند، نشان‌دهنده این است که متن تفسیری توافق شده دارای اهمیت فراوانی است. آیا نگرانی‌های کنگره با پذیرش تعهدات جدید از سوی تیم مذاکره‌کننده دولت ایران برطرف شده است؟ آیا قرار است در موضوع تفسیرها، یکی از طرفین کوتاه بیاید؟ پاسخ این سؤالات واضح است اما این را می‌توان به صراحت گفت که تیم مذاکره‌کننده ایرانی دغدغه‌هایی درباره تصویب تحریم جدید در کنگره آمریکا داشته است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲۴
در انتظار بررسی: ۷
* نظر:
ارسال نظرات
مهر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۵۱ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۹
۱۹
در کل مواد رادیو اکتیو بسار بسیار الوده است حتی زاپن و المان انرزی هسته ای را کنار گذاشته اندو رو به انرزی های غیر اتمی اورده اند پس باید بگوییم زاپن و المان با همه هزینه هایی که کرده اندحالا شکست خوردن نه اینطور نیست به نظر من همه کشورها باید انرزی اتمی را کنار بگذارند.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۰۹ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۲
با توجه نوشته ات معلومه که در زمینه هسته ای به شدت نا آگاهی
123
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۲۹ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۲
ببخشید کلاس چندمی
افسوس که سرمایه زکف بیرون شد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۳۵ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۱۸
۶
کجایند منادیان هیهات من الذله
کجایند احمدی روشن ها
کفن پوشان کجایند
مجلس در راس امور کجاست
ایا ایندگان بین ما و امضا کنندگان ... فرقی قایل خواهند بود
پاسخ
nasrtv
SERBIA
۱۱:۴۱ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۰
۱
جنگ سوریه با ترور
http://fa.nasrtv.com/modules/video/singlefile.php?lid=9257
پاسخ
nasrtv
SERBIA
۱۱:۴۶ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۰
۰
بازتاب جشنواره «جایزه بزرگ مرگ بر آمریکا» در صداوسیما

http://fa.nasrtv.com/modules/video/singlefile.php?lid=9251
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۰۰ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۸
۲
اين ... در تاريخ خواهد ماند
پاسخ
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۴۶ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۲
بانام دولت یازدهم
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۱۷ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۹
۴
... كه گفته بود روند پرشتاب علمي كشور نبايد متوقف شود . حالا چه واكنشي نشان ميده؟
پاسخ
ناشناس
UNITED STATES
۱۴:۵۹ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۴
۱
براي خطرناك ترين خطر از صدر اسلام هم اينها رو بفرستيد......
مطمئن باشيد شما ها واربابانتان...
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۱۲ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۷
۱
خدایا خودت ما رو از دست این ... نجات بده
پاسخ
منصور
UNITED KINGDOM
۱۸:۴۸ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۱۱
۴
یعنی خاااااااااااااااااااک بر سر شدیم رفت
پاسخ
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۲۹ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۰
۰
دیدگاه جناب ریئس جمهور با تدبیر در تاریخ 22-03-1392 در برنامه به انتخاب شما:
مجری: خب همانطور که حضرتعالی می دانید هسته ای شدن ایران و تاکید داشتن بر این حق که به هر حال حق هسته ای و سیاست های هسته ای حق همه مردم ما هستند جزو سیاست های ثابت جمهوری اسلامی به حساب می آید که در دولت های آینده هم در واقع همین باید ادامه داشته باشد با توجه به فتوای مقام معظم رهبری بر در واقع حرام بودن استفاده از سلاح های هسته ای که این را هم لحاظ خواهید کرد می خواهم بدانم که در واقع خود موضوع هسته ای و احقاق حقوق ملت در جریان در واقع می شود گفت که همین مناسباتی که الان وجود دارد در دنیا در نظر شما چه جایگاهی دارد؟

روحانی: حتما حق هسته ای حق مسلم مردم ما هست کما اینکه صدها حق دیگر حق مسلم مردم ما هست توسعه کشور هم حق مسلم مردم ما هست بهبود زندگی هم حق مسلم مردم ما هست ایستادگی در برابر تحریم و رفع تحریم هم حق مسلم مردم ما هست رابطه خوب با دنیا هم حق مسلم مردم ما هست عزت و سربلندی کشور و مردم هم حق مسلم مردم ما هست به همه حقوق مسلم کشور باید توجه کنیم و احترام بگذاریم و از جمله حق هسته ای که آن هم حق مسلم ماست اما این هسته ای برای چیست؟ همانطور که شما گفتید برای بمب که نیست مقام معظم رهبری فرمودند که اساساً ما این را حرام می دانیم و دنبالش نخواهیم بود پس هسته ای برای چه است برای توسعه است، هسته ای برای عظمت کشور است حواسمان باشد چگونه رفتار می کنیم دولت من با کمترین هزینه این حق را تثبیت می کند و پیش می برد مهم این است که چه مقدار هزینه برای چه کاری ما پرداخت کنیم، ما توانستیم در سال های هشتاد و دو و هشتاد و سه و هشتاد و چهار کاری بکنیم که ضمن اینکه فن آوری هسته ای را کامل می کنیم چون می دانید که مردم ما جوان های ما باید به خوبی بدانند که فن آوری هسته ای اصلش مال دولت سازندگی است تکمیل این فن آوری ، مال دولت اصلاحات است همه بدانند ملت ایران، فن آوری هسته ای در سال هشتاد و یک ، هشتاد و دو و هشتاد و سه کامل شد در بهار هشتاد و چهار بهاری بود که یو سی اف اصفهان کامل بود زیرزمین نطنز تقریبا کامل شده بود آب سنگین اراک کامل شده بود کیک زرد بندرعباس تکمیل شده بود همه اینها در این دوران انجام گرفت بنابراین فن آوری هسته ای کامل شد حق مسلم یعنی صلح آمیز بودن ، یعنی دنیا بداند که چون اگر صلح آمیز بودن ثابت نشود آن وقت آن حق از نظر بین المللی زیر سوال قرار می گیرد این در سال هشتاد و سه به اثبات رسید برای اولین بار شورای حکام در سال هشتاد و سه اعلام کرد به اتفاق آراء که فن آوری ایران و فعالیت ایران در مسیر صلح آمیز است دایورژن ندارد یعنی انحراف ندارد اصلا و این یعنی محکوم شدن آمریکا، آمریکایی ها عمری سالها می گفتند ایران دنبال بمب است و این قطعنامه به اتفاق آراء که آمریکایی ها هم عوض شورای حکام بودند صادر شد بزرگترین ضربه حیثیتی حقوقی برای آمریکا بود و چقدر خوب است وقتی که در جایگاه حقوقی ، آمریکا محکوم می شود چقدر خوب است که در جایگاه سیاسی ، آمریکا منزوی می شود آنجایی که آمریکا بخواهد بیاید به منافع ما تجاوز کند و تنها ما شعار بدهیم خیلی مردم خوشحال نمی شوند مردم زمانی خوشحال می شوند که ما نقشه آمریکا را نقش بر آب بکنیم فن آوری هسته ای را ما حفظ می کنیم در کنار همه فن آوری ها ، سانتریفوژ ما می چرخد در کنار چرخش کل کشور، کارخانه ها ، صنعت ، زندگی مردم ، حیات مردم، نشاط مردم با کمترین هزینه و این حتما در دولت تدبیر و امید دنبال خواهد شد.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۲۶ - ۳۰ دی ۱۳۹۲
۱۴
۷
چه قدر غم‌انگیز و اشک‌آور بود وقتی که تلویزیون داشت تصاویرشو پخش می‌کرد!!!!!‌
پاسخ
...
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۱:۰۸ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۲
۱۵
۷
خدمت به اسرائیل
آن مرد که رفت خار چشم اسرائیل بود و
و این ...
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۵۹ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۲
غم انگیز نیست که مردم تو بدبختی گیر افتادن
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۱۸ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۲
۷
۲۱
تعطیلی موقتی بخشی در مقابل فعال شدن بخشهای بسیاری

آیا معقول نیست
پاسخ
طلاجوران
-
۱۲:۴۲ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۲
معقول است ولی در اینده خواهی خواند که نفس کشیدن ما را هم پلمپ خوهند نمود، هنوز زوده بهتره بخوابیم...
زینب
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۰۱ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۲
مثل اینکه متوجه نیستید دشمنی که با تمام قوا و با حداکثر اتحاد منتظر ضربه زدن به ماست ، ازاین تعلیقها استفاده میکنه و هیچ چیز ارزشمندی در قبالش به ما نمیده،ما حتی یک لحظه نباید از پیشرفت باز بمونیم،واقعا این پلمپ ناراحت کننده بود
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۰۴ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۲
۵
۱۳
عزت به انرژی هسته ای نیست. .. نیست ...نیست..نیست..
پاسخ
محمد
-
۰۸:۲۰ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۲
۹
۳
آقا جان مملكت داري بي تدبيرنمي شود شكستن عظمت واقتدار ايران هم يك به اين شكل هم يك نوع تدبيراست .
پاسخ
اف
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۴۰ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۲
شما برو...
مهدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۴۴ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۲
۱
۰
30دی روزی است که دشمنان ایران شادشدندو دوستان انقلاب جام زهررابه سر
کشیدند ودلشان غصه دارشد خداوند نقشه
شوم استکبار را به خودشان باز گرداند
پاسخ
الياس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۳۹ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۲
۲
۰
فقط بميرم برا حضرت آقا كه چقدر تنهاست...
همين.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها