کد خبر: ۲۸۹۳۶۱
زمان انتشار: ۱۲:۰۹     ۰۵ بهمن ۱۳۹۳
پس از ارائه لایحه بودجه دولت برای سال 94 ، برخی مطالب درباره افزایش رقم بودجه سازمان صدا و سیما در سال آینده منتشر شد .
به گزارش پایگاه 598 به نقل از بازار خبر ؛ رقم بودجه امسال سازمان صدا و سیما با احتساب بودجه عمرانی این سازمان بیش از 2000 میلیارد تومان اعلام شده است که مقایسه بودجه سال گذشته این سازمان و احتساب افزایش حقوق کارمندان تا 14 درصد نشان می‌دهد این رقم تنها ده درصد افزایش یافته است .

متاسفانه این واقعیت با دروغ پردازی و تحلیل‌های نادرست و بی‌پایه به گونه‌ای القا می‎شود که بودجه رسانه ملی در مقایسه با سال گذشته  48/22 درصد رشد یافته است اما واقعیت این است که بودجه سال 93 سازمان صدا و سیما بدون احتساب بودجه عمرانی اما بودجه سال 94 با احتساب بودجه عمرانی ذکر شده و بر این اساس رشد بودجه صداوسیما نسبت به سال قبل 48/22 درصد بیان شده است .

در حالی که با منطق ساده ریاضی هر دو بودجه یا باید بدون بودجه عمرانی یا با احتساب آن مقایسه شود.

 


 


قانون بودجه سال 1393


لایحه بودجه سال 1394


درصد رشد


جاری


872 میلیارد تومان


932 میلیارد تومان


8/6%


جاری و عمرانی


967 میلیارد تومان


1068 میلیارد تومان


10%

اتّفاقاً مقایسه بودجه جاری دو سال(بدون احتساب بودجه عمرانی) بیانگر نکات مهم‌تری است . بودجه جاری سال 94 به میزان 932 میلیارد است که درمقایسه با 872 میلیارد بودجه جاری سال 93، تنها 8/6 درصد رشد را نشان می دهد و با توجه به 14 درصد پیش‌بینی افزایش حقوق کارکنان برای سال آینده ، در حقیقت بودجه جاری سازمان 2/7 درصد کاهش یافته است .

 


بودجه جاری سال 93


بودجه جاری سال 94


درصد


با احتساب 14% افزایش حقوق کارکنان


872 میلیارد تومان


932 میلیارد تومان


8/6% رشد


2/7% کاهش

لایحه دولت در سال 93، برای صداوسیما 890 میلیارد درآمدزایی را تکلیف کرده بود و این میزان در سال 94 به 1200 میلیارد افزایش یافته است که به‌معنای رشد 8/34 درصدی است.

و این به‌معنای لزوم افزایش حجم آگهی ها و میزان آن در رسانه ملّی است . این در حالی است که ریاست محترم و همه کارکنان رسانه ملّی از تحمیل این بار مالی غیرفرهنگی که بر میزان مخاطب و اعتبار رسانه لطمه وارد خواهد کرد ناراضی‌اند و این برنامه با تدبیر و سیاست رسانه ملّی و ریاست جدید این سازمان مبنی بر کاهش حجم آگهی و تبلیغات مغایرت کامل دارد ؛ لذا به انحای مختلف ، مراتب اعتراض و نگرانی خود را از تحمیل چنین تکلیفی که ماهیّت و رسالت فرهنگی و هنری رسانه ملّی را تحت‌الشعاع قرار داده و به آن لطمه می‌زند اعلام کرده است و از دولتمردان و نمایندگان محترم مجلس به‌ ویژه کمیسیون فرهنگی، انتظار عنایت ویژه و عزم جدّی در مقام طرح و لایحه بودجه و اصلاح اساسی آن دارند .

مقایسه میزان رشد اعتبارات دیگر سازمان‌های فرهنگی همچون سازمان میراث فرهنگی (29 درصد)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (21 درصد)، وزارت ورزش و جوانان (48 درصد) و... در مقایسه با رشد 10 درصدی سازمان صدا و سیما ، خود بیانگر کمترین میزان رشد است که جای تأمّل و تأسّف بسیار دارد .

 


سازمان صداو سیما


سازمان میراث فرهنگی


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


وزارت ورزش و جوانان


10%


29%


21%


48%

صرف نظر از تحلیل اعداد و ارقام ، تحلیل‌های بی‌پایه و اساس دیگری در خصوص کیفیّت برنامه‌ها و مقایسه‌های ناصواب برنامه‌های رسانه ملی با برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای مطرح شده که قابلیت نقد و تحلیل دارد .

 روندکاهش میزان تماشای ماهواره در مقابل افزایش میزان مخاطب و رضایتمندی و اعتماد آنها به رسانه ملّی طیّ سنوات اخیر (به‌استناد تحقیقات و آمارهای مراکز پژوهشی و علمی) از جایگاه ارزشمند صداوسیما در میان خانواده‌ها و قشرهای گوناگون مخاطبان حکایت دارد و انتشار این مطالب ، چیزی از عزم مدیران، برنامه سازان و هنرمندان رسانه ملّی که در صف مقدّم مقابله هوشمندانه و متعهدانه با تهاجم فرهنگی دشمنان نظام هستند نخواهد کاست .

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها