کد خبر: ۳۰۱۱۶۵
زمان انتشار: ۲۳:۲۳     ۱۲ اسفند ۱۳۹۳
یک متخصص تغذیه با اشاره به ساختمان روغن​های حیوانی و جایگاه آن در رژیم غذایی گفت: مصرف روغن حیوانی برای همه رده​های سنی مضر است و استفاده از آن به هیچ رده سنی توصیه نمی​شود.
 دکتر مجید کاراندیش اظهار کرد: روغن​ها و چربی​ها بخشی از مواد مغذی انرژی​زا در تغذیه افراد است. وظیفه اصلی این روغن​ها و چربی​ها، تامین انرژی و مقداری اسیدهای چرب ضروری است که بدن به آنها نیاز دارد.

وی افزود: اسیدهای چرب که ساختمان چربی​ها را تشکیل می​دهند به سه گروه اصلی تقسیم می​شوند؛ اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه گروه​های اصلی اسیدهای چرب هستند.

کاراندیش ادامه داد: در تغذیه انسان هیچ نیاز و ضرورتی به اسیدهای چرب اشباع نیست و دریافت آن​ها بیش از حد لازم، عوارض بسیار جدی در پی دارد؛ از جمله گرفتگی عروق که منجر به سکته می​شود.

وی افزود: بیشتر اسیدهای موجود در روغن​های حیوانی، اسیدهای چرب اشباع است و قطعا مصرف این روغن‌ها، عوارض جانبی جدی به همراه دارد. از سوی دیگر متاسفانه درباره مفید بودن روغن‌های حیوانی تبلیغات بسیاری می​شود که به هیچ عنوان از نظر علمی ثابت نشده​اند.

این متخصص تغذیه گفت: افراد می‌توانند در رژیم غذایی خود تنها بین صفر تا حداکثر ۱۰ درصد از اسیدهای چرب اشباع استفاده کنند.

وی تصریح کرد: در روند طبیعی تغذیه، در حین غذا خوردن مقداری اسیدهای چرب اشباع وارد بدن می​شود، به طور مثال در شیر و لبنیات، تخم​مرغ و پنیر مقداری اسید چرب اشباع وجود دارد. پس علاوه بر این مواد غذایی، خوردن روغن​های حیوانی موجب می​شود از ۱۰ درصد مجاز مصرف اسیدهای چرب اشباع فراتر رویم.

کاراندیش گفت: مقداری از دریافت این گونه چربی​ها اجتناب​ناپذیر است ولی مصرف آن برای همه رده​های سنی مضر است و مصرف روغن حیوانی به هیچ رده سنی توصیه نمی​شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: درصد و تناسب چربی روغن​های مایع و جامد حیوانی فرق دارد ولی عمده اسیدهای چرب این​ روغن‌ها، اسیدهای چرب اشباع است
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها