کد خبر: ۳۹۹۴۷۹
زمان انتشار: ۱۴:۲۱     ۰۹ آبان ۱۳۹۵
دکتر فواد ایزدی در همایش برجام نتایج و پیامدها:
این استاد دانشگاه به یکی از بندهای برجام اشاره کرد و گفت: یکی از ظرفیت های برجام این است که پس از برجام طرف مقابل می تواند از دانشگاه های ما بازرسی کند البته اوباما این از این ظرفیت های برجام استفاده نکرده است اما کلینتون و ترامپ قرار نیست این ظرفیت را بلااستفاده رها کنند.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، دکتر فواد ایزدی، کارشناس و تحلیلگر مسائل آمریکا و استاد دانشگاه در همایش برجام نتایج و پیامدها که صبح امروز در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد در خصوص آمریکا، برجام و نفوذ به ایراد سخنانی پرداخت.

وی با اشاره به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری پیرامون نفوذ و مضامین آن گفت: معظم له در این سخنان فرمودند افراد نفوذی شبیه آمریکایی ها فکر می کنند و همان طور که یک مامور سیا در خصوص مسائل ایران فکر می کند و تصمیم می گیرد افراد نفوذی نیز همان طور عمل می کنند.

ایزدی ادامه داد: بر این اساس باید دید افرادی که در سازمان سیا در خصوص ایران تصمیم می گیرند چه افکاری دارند تا به تشابهات افرادی که در ایران با این طرز تفکر وجود دارند پی برد.

کارشناس و تحلیلگر مسائل آمریکا ادامه داد: اولین راهکار آمریکایی ها برای تقابل با ایران این است که ساختار تحریم ها کم و بیش دست نخورده بماند پول هایی پس از برجام به ایران رسیده است اما قرار نبود از پول های خودمان بگیریم مبلغی به آن اضافه کنیم و هواپیما بخریم قرار بود ایران در حوزه هسته ای محدودیت بپذیرد و تحریم ها لغو شود این در حالی است که ایران محدودیت را پذیرفت اما تحریمی لغو نشد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: یک تفکر آمریکایی این بود که ساختار تحریم ها نباید دست بخورد و ادبیات دیگرش در داخل این بود که ما تخلف کردیم و باید جریمه آن را بپردازیم این نگرش ناشی از نفوذ بود.

وی نگرش بعدی در قالب نفوذ را در دیدگاه آمریکایی این طور بیان کرد که استناد ما از سیاست تهدید به بازگشت و افزایش تحریم های اقتصادی اهرم های قدرت جمهوری اسلامی در حوزه های نفوذ منطقه ای و توانمندی های نظامی است در این حوزه اشتراک نظری بین طرف مقابل و افرادی در داخل وجود داشت.

ایزدی مصداق بعدی نفوذ را محدودیت دسترسی ایران به چرخه دلار دانست و ادامه داد: شبیه این طرز تفکر در داخل نیز وجود داشت با این سازوکار که ما نفت می فروشیم اما تغییر زیادی در حوزه انتقال پول نداریم و ایران عملا به پول های بلوکه شده نرسیده است این در حالی است که برخی در داخل عنوان کردند دلار تحریم اولیه است و ما براساس برجام به لغو تحریم های اولیه نائل نشدیم و حرف طرف مقابل را توجیه می کند.

کارشناس و تحلیلگر مسائل آمریکا مصداق بعدی نفوذ و طرز تفکر آمریکایی را قرار گرفتن سپاه در لیست گروه های تروریستی عنوان کرد و ادامه داد: بعد از برجام کری عنوان کرد با ایران کار کنید با سپاه کار نکنید و ادامه داد همه جای ایران سپاه است متاسفانه در داخل نقدهایی ارائه می شود و برخی طرح ها که در خارج از مرزهای این کشور در خصوص سپاه عنوان می شود در داخل نیز به گوش می رسد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: عده ای به دنبال دوپینگ هستند که با توجه به مشکلات برجام خوف دارند و به دنبال این هستند که این خوف را با کمک های قبل از انتخاباتی رفع کنند در این مورد نیز یک نوع هم صدایی با توجه به نزدیکی انتخابات در دو کشور به گوش می رسد.

وی مصداق دیگر هم صدایی با دشمنان خارج از این مرز و بوم را بحث پولشویی و نیاز ایران برای ملحق شدن به FATF دانست و گفت: متاسفانه زمزمه این الحاق در داخل نیز به گوش می رسد.

ایزدی با تاکید بر اینکه برای مقابله با نفوذ باید به یک اجماع کامل نسبت به آمریکا برسیم یادآور شد: متاسفانه الان چنین اجماعی در داخل وجود ندارد.

کارشناس و تحلیلگر مسائل آمریکا مصداق بعدی این نفوذ و هم صدایی با دشمن را حمایت از تروریست و حقوق بشر دانست و ادامه داد: به طور کلی ما 115 طرح و بیانیه ضد ایرانی داشتیم که تاریخ 90 مورد آن به پس از برجام برمی گردد و این اقدام در کنگره آمریکا در حقیقت به معنی افزایش تنش و فشار بر ایران است.

این استاد دانشگاه به یکی از بندهای برجام اشاره کرد و گفت: یکی از ظرفیت های برجام این است که پس از برجام طرف مقابل می تواند از دانشگاه های ما بازرسی کند البته اوباما این از این ظرفیت های برجام استفاده نکرده است اما کلینتون و ترامپ قرار نیست این ظرفیت را بلااستفاده رها کنند.

 وی در ادامه گریزی به انتخابات ایالات متحده زد و گفت: هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا دشمن ما هستند اما کلینتون دشمنی خطرناک تر است چون چهره های مشهور آمریکایی از کلینتون حمایت می کنند و وی تفکر سنتی حمایت از رژیم صهیونیستی و دشمنی با ایران را جزو رئوس کار خود قرار داده است. با این حساب هر کدام از این دو نفر که روی کار بیایند فشارها بر جمهوری اسلامی بیشتر می شود و برجام این فرصت را برای آنها ایجاد کرده است.

ایزدی ادامه داد: اختلافات درونی برای کشور مضر است و اگر کسی در این مسیر حرکت می کند در حقیقت از حرکت نفوذی حمایت می کند.

کارشناس و تحلیلگر مسائل آمریکا در خصوص بازه زمانی تعیین شده در روند برجام گفت: این بازه زمانی حدود هشت تا ده سال تعیین شده به لحاظ آنکه دشمن امیدوار است پس از این بازه زمانی سایه رهبر بر سر کشور نباشد و برخی در همین راستا الگوی عدم امنیت نظامی ژاپن و آلمان را مثال می زنند و تبعیت از آنها را پیروی می کنند که این نشانه عقب افتادگی از علم جهان است.

این استاد دانشگاه در پایان سخنان خود نفوذ را بحثی جدی، مهم و تاثیرگذار دانست و خطاب به اساتید بسیجی حاضر در سالن گفت: دوستان بسیج باید در این حوزه جدی تر ورود یابند و کارشناسان این حوزه افزایش یابند لذا حرکت در این مسیر با توجه به چالش های پیش رو از جمله انتخابات آمریکا و ایران امری ضروری است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها