أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۱۸۸۱۱۳
زمان انتشار: ۰۹:۳۶     ۲۴ آذر ۱۳۹۲
نشریه معتبر در نقدی درباره فیلم «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» از این فیلم تمجید کرد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، دیوید چوت روزنامه نگار و منتقد سینما پس از دیدن فیلم «هیس!» به کارگردانی پوران درخشنده در سینما لِملی لس‌آنجلس نقدی از این فیلم برای نشریه ورایتی نوشت و در آن به تمجید از این فیلم پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

 

«متأسفانه، اصلاً جای تعجب نیست که فیلمی خشمگین درباره‌ی کودک‌آزاری و تلاش‌های ناکافیِ جامعه برای مقابله با آن هنوز باید ساخته شود. البته ما هم به هیچ وجه نباید از شرایط جامعه‌ی خودمان (ایالات متحده) خوشنود باشیم. هرچند که یافتن نمونه‌ای حاد مشابه آنچه در فیلم «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» نشان داده می‌شود نیازمند جست‌وجوی بسیار است. برنده‌ جایزه‌ی بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره‌ی فیلم فجر امسال و نیز برنده‌ جایزه‌ی بهترین فیلم از جشنواره‌ی فیلم‌های ایرانی لندن روز جمعه (اول آذرماه) در سینما لِملی لس‌آنجلس به روی پرده رفت.

هیس! مانند تریلرهای جنایی نوآر آغاز می‌شود؛ شاید شبیه شیوه‌ی روایت انتقام کرنل وولریچ در رمان عروس سیاه‌پوش. عروس این فیلم، شیرین نعیمی (طناز طباطبایی)، هراسان در مقابل چشمان داماد ظاهر می‌شود: با لباسی سفید و درخشان، به جز در قسمت پیش‌سینه که لکه‌های پراکنده‌ی خون روشنِ تازه روی آن پاشیده است. فیلم تقریباً به‌سرعت قصه‌اش را فاش می‌کند: شیرین به کشتن مردی اعتراف می‌کند که در کودکی بارها و بارها او را مورد اذیت و آزار قرار داده و، از همان هنگام، پنهانی در حاشیه‌ی زندگی شیرین حضور داشته است.

پوران درخشنده، نویسنده- کارگردان (خوابهای دنباله دار، شمعی در باد)، فیلمش را، به‌مانند مشتی گره‌کرده، محکم ساخته است. این فیلم، که تقریباً با رنگ‌های  خاکستری و سیاه و قهوه‌ای فیلم‌برداری شده، با جدیت بر تشکیل پرونده علیه محدودیت‌های اجتماعی تمرکز می‌کند.. هیس! استدلال هایش را چنان کامل بیان می‌کند که می‌توانست در دادگاهی قانونی حاضر شود و اتفاقات دوران کودکی شیرین را نیز به دقت مستند می‌کند: پدر و مادر و اولیای مدرسه‌ای که نمی‌توانند حرف‌هایی را بشنوند که  دخترکِ به وضوح پریشان حال سعی می‌کند به آنها بگوید. (به جای توجه به کودک و حمایت از او، به دخترک دارو خورانده می‌شود؛ روشی که همه فکر می‌کنند فقط در ایالات متحده رایج است).

شیرین افشا می‌کند که به این علت مرتکب جرم شده که مانع قربانی شدن دختربچه‌ی دیگری شود؛ موضوعی که می‌تواند در دفاعیه‌اش بسیار مؤثر باشد؛ چیزی که قتل را توجیه می‌کند. اما قانون اجازه‌ی توجیه چنین جرمی را نمی‌دهد، مگر آنکه والدین دختر مذکور شکایت قانونی کنند. پدرِ قربانی دوم، نگران از لکه‌دار شدن « آبروی» خانواده‌اش، از شکایت سر باز می‌زند؛ چرا که کسبه‌ی بازار ممکن است پشت سرش بدگویی کنند.

بازی طباطبایی و دختربچه‌ی با استعدادی که نقش هشت سالگی شیرین را بازی می‌کند و از رفتارهای شکارچی‌اش وحشت‌زده می‌شود. درد این دو شخصیت چنان زنده از کار درآمده که تماشا کردنش دشوار است؛ هرچند که ما ناگزیر این کار را انجام می‌دهیم.

گفتنی است چندی پیش آکادمی اسکار طی نامه ای به پوران درخشنده خواستار دریافت یک نسخه از فیلمنامه «هیس!» شد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها