أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَى(علق 14) * * * آیا او ندانست که خداوند (همه اعمالش را) می‌بیند؟! * * * نداند او که همانا خدای می‌بیند/همه هرآنچه به هستی به امر خود افزود

      
کد خبر: ۵۰۵۹۳۱
زمان انتشار: ۱۴:۵۱     ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
دانستنی‌های حقوقی|
قانونگذار برای برقراری نظم و امنیت در جامعه قوانینی را وضع کرده است که با رعایت آن قواعد و قوانین از بی نظمی و هرج و مرج جلوگیری نماید و فردی که از این قوانین سر پیچی کند و آن را نقض نماید بر طبق قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم شده است و مستوجب مجازات […]

به گزارش پایگاه 598، قانونگذار برای برقراری نظم و امنیت در جامعه قوانینی را وضع کرده است که با رعایت آن قواعد و قوانین از بی نظمی و هرج و مرج جلوگیری نماید و فردی که از این قوانین سر پیچی کند و آن را نقض نماید بر طبق قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم شده است و مستوجب مجازات است که یکی از این عمل خلاف قانون استفاده از برق دیگران بدون اجازه و داشتن مجوز قانونی است که به آن برق دزدی می‌گویند. شاکی می‌تواند با ارائه شکواییه سرقت از برق یا … از فرد مجرم در دادسرا و دادگاه‌های کیفری شکایت نماید. یکی از جرایمی که متاسفانه در جامعه ما پرونده‌های زیادی را به خود اختصاص داده است جرم سرقت می‌باشد که سرقت در واقع به معنای برداشتن مال دیگران بدون اجازه فرد مالک و یا ربودن مال متعلق به غیر می‌باشد و همچنین جرم سرقت به صورت‌های مختلفی امکان دارد واقع شود. مانند: سرقت وسایل منزل، سرقت خودرو، سرقت همراه با اسلحه یا کیف قاپی یا سرقت از خدماتی مانند سرقت از برق، آب و گاز و تلفن و … باشد که در صورت اثبات بر طبق قانون مجازات اسلامی مستوجب مجازات است یعنی اگر فردی به صورت غیر مجاز اقدام به استفاده از برق و گاز و … کند جرم محقق شده و بر اساس قانون مجازات می‌گردد.

جرم سرقت برق چیست؟

برای پاسخ به این سوال که جرم برق دزدی چیست؟ باید گفت برای اینکه عملی جرم باشد یا جرمی محقق گردد باید ارکان جرم وجود داشته باشد در جرم سرقت نیز به همین صورت باید کلیه ارکان وجود داشته باشد تا جرم سرقت محقق گردد. در واقع جرم سرقت همیشه با ربودن مال افراد محقق نمی‌گردد بلکه این امکان وجود دارد که سرقت از برق و آب و یا گاز باشد در واقع زمانی که فردی بدون پرداخت حق انشعاباتی مانند برق از آن استفاده غیر قانونی و غیر مجاز بکند جرم سرقت محقق می‌گردد. قانونگذار نیز این مورد را به صراحت در ماده ۶۶۰ قانون مجازات اسلامی بیان کرده است که هرکس بدون پرداخت حق انشعاب آب و فاضلاب و برق و گاز و تلفن مبادرت به استفاده غیر مجاز از آب و فاضلاب و برق و تلفن و گاز و نماید مرتکب جرم سرقت شده است و فرد شاکی می‌تواند از آن شخص که بدون اجازه از انشعاب و کنتور برق اقدام به استفاده غیر مجاز از برق کند با ارائه شکواییه سرقت برق در مراجع قضایی صالح شکایت خود را مطرح نمایید تا دادگاه به موضوع رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر نماید. به عنوان مثال: اگر همسایه‌ای در کوچه‌ای با وصل کردن سیم به مسیر انتقال سیم برق بدون اجازه از برق و کنتور آن استفاده نماید این استفاده غیر مجاز و غیر قانونی می‌باشد و جرم محقق شده است در این صورت مالک می‌تواند از همسایه خود در دادسرا یا دادگاه کیفری از این اقدام او شکایت نماید.
لازم به ذکر است که ماده ۶۶۰ این قانون و مجازات بیان شده، فقط مختص به دزدی از برق یا سرقت از برق نمی‌باشد بلکه شامل سرقت از آب و فاضلاب، گاز و تلفن نیز می‌باشد.

مجازات سرقت از برق

در واقع می‌توان گفت که هر فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم می‌باشد بر همین اساس در قانون مجازات اسلامی استفاده غیر مجاز از برق را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین کرده است در ماده ۶۶۰ این قانون هـر کس بدون پرداخت حق انشعاب و اخـذ انشعاب برق و مبادرت بــه استفاده‌ی غیر مجاز از و برق نماید علاوه بر جبران خسارت وارده بــه جزای نقدی معادل دو برابر خسارت وارده محکوم خواهد شد و اگر مرتکب این جرم از مامورین شرکت‌های مذکور باشد به حداکثر مجازات محکوم می‌گردد. بر همین اساس قانونگذار مجازات جرم سرقت برق را پرداخت جزای نقدی از یک تا دو برابر خسارت وارده به محکوم اعلام کرده است علاوه بر این فرد مجرم باید کلیه خسارات وارده را نیز جبران نماید و اگر فرد مرتکب از مامورین شرکت برق باشد مجازات وی پرداخت دو برابر جزای نقدی و جبران خسارت خواهد بود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها