کد خبر: ۵۱۲۳۲۲
زمان انتشار: ۱۳:۰۸     ۲۹ مرداد ۱۴۰۱
بازگشت اروپا به زغال‌سنگ!
گرمای شدید هوا در اروپا باعث شده است مصرف انرژی افزایش یابد و تقاضا برای انواع حامل‌های انرژی صعودی شود؛ این در حالی است که عرضه گاز طبیعی از سمت روسیه همچنان محدود است.

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، به نقل از بلومبرگ، قیمت زغال‌سنگ در روز‌های اخیر رکورد جدیدی را ثبت کرده است، زیرا شرکت‌های تامین‌کننده برق به طور فزاینده‌ای سوخت می‌سوزانند تا شکاف‌های ناشی از کاهش عرضه گاز از سوی مسکو را پر کنند. قیمت‌های آتی گاز در اروپا و برای چندمین روز متوالی نزدیک به بالاترین حد خود معامله شد. 
 
اروپا در حال حاضر درگیر 3 بحران عمده است؛ بحران انرژی از زمان آغاز درگیری‌ها در اوکراین، بحران خشکسالی و وضعیت اضطراری آب و هوایی در یکی از رودخانه‌های اصلی اروپا یعنی راین و عوارض به جا مانده از دوران همه‌گیری کرونا. مجموع این عوامل باعث شده اروپا در ماه‌های اخیر با رکوردزنی تورم، بحران سوخت و خطر رکود اقتصادی دست و پنجه نرم کند. 
 
«آمریتا سن» مدیر تحقیقات و یکی از بنیان‌گذاران شرکت مشاوره لندن انرژی اسپکتز چهارشنبه گذشته به بلومبرگ گفت: افزایش قیمت انرژی به این معنی است که ما شاهد انقباض شدید در اقتصاد کشور‌های اروپایی خواهیم بود. او گفت: اگر چه بسیاری از صنایع گاز را جیره‌بندی می‌کنند و در صورت امکان به گزینه‌های جایگزین رو می‌آورند اما همچنان فشار قیمت روی شانه صنایع و کسب‌وکار‌ها سنگینی می‌کند. از سویی سطح آب رودخانه راین در میان آب و هوای گرم و خشک به پایین‌ترین سطح تاریخی خود رسیده است که مانع از حمل‌و‌نقل محموله‌های انرژی از جمله زغال سنگ شده است. 
 
 
شرکت آلمانی Uniper SE که روز چهارشنبه 12 میلیارد یورو (12.2 میلیارد دلار) زیان خالص را گزارش کرد، قبلا هشدار داده بود در صورت بدتر شدن بحران آب رودخانه راین ممکن است زغال سنگ کافی برای راه‌اندازی کامل نیروگاه‌های خود نداشته باشد. 
 
اگر چه کشور‌های اروپا در تلاشند با تکمیل سایت‌های ذخیره‌سازی در سراسر قاره سبز، نگرانی‌ها برای زمستان را برطرف کنند اما مقامات آلمان هشدار دادند اگر روسیه به طور کامل عرضه گاز را قطع کند، ذخایر انرژی تنها ۲ ماه و نیم دوام خواهد داشت. 
 
واردات بالای گاز طبیعی مایع به اروپا توانسته است به آنها برای پر کردن ذخایر خود کمک ‌کند اما حتی قیمت گاز طبیعی مایع هم رو به افزایش است، چرا که واردکنندگان آسیایی برای برآورده کردن تقاضای خود و ذخیره‌سازی برای زمستان بشدت در حال خرید هستند. 
 
آلمان - بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا - به دلیل وابستگی شدید به منابع انرژی روسیه، یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌ها را از بحران انرژی اخیر متحمل شده است. برلین خواستار کاهش مصرف شده، نسبت به احتمال وقوع جیره‌بندی هشدار داده و حتی هفته پیش بر مصرف گاز مالیات وضع کرد. روسیه در هفته‌های اخیر جریان گاز به اروپا را محدود کرده است و همزمان موج گرما تولید برق آبی و هسته‌ای را محدود کرده و بر تامین برق تاثیر گذاشته است. آلمان در تلاش است از زغال‌سنگ برای تامین برق در زمستان امسال استفاده کند اما سطح پایین آب در رود راین اجرای این طرح را محدود کرده است. 
 
* قیمت برق در آلمان رکورد زد!
شاخص قیمت برق آلمان روز گذشته به رکورد جدیدی رسید و فشار بیشتری را بر تولیدکنندگان صنعتی و مصرف‌کنندگانی که با بحران هزینه‌های سرسام‌آور زندگی دست و پنجه نرم می‌کردند، وارد کرد. 
 
افزایش قیمت‌های گاز و زغال‌سنگ باعث افزایش قیمت برق شده است و این امر آینده مراکز صنعتی آلمان را تهدید می‌کند. تحلیلگران Energi Danmark در یادداشتی نوشتند قیمت‌ها در هفته گذشته «غیرقابل باور» بوده است. 
 
قیمت آتی برق در آلمان برای تحویل در سال آینده در 9 روز اخیر در حال افزایش بوده است. روز اخیر این قیمت 1.4 درصد افزایش یافت و به رکورد 545 یورو در هر مگاوات ساعت رسید. این قیمت‌ها حدود ۶ برابر بیشتر از این زمان در سال گذشته است. قیمت آتی زغال سنگ اروپا نیز با 2.1 درصد افزایش به رکورد 311.50 دلار در هر تن رسید. 
 
* افزایش قیمت گاز طبیعی مایع در آسیا
هجوم جهانی برای خرید محموله‌های گاز طبیعی مایع (LNG) برای زمستان، قیمت‌های بازار آسیا را به بالاترین حد در ۵ ماه گذشته رساند. قیمت پایه بازار آسیا برای محموله‌های LNG هفته گذشته به حدود ۶۰ دلار به ازای هر میلیون واحد حرارتی بریتیش (mmBtu) رسید که بالاترین رکورد از اوایل ماه مارس است که حمله نظامی روسیه به اوکراین، بازارهای انرژی را ملتهب کرده بود. 
 
اقدام روسیه در کاهش عرضه به اروپا، قیمت گاز را که سوخت گرمایش و نیروگاه‌هاست در سراسر جهان افزایش داده است. نیروگاه‌ها در آسیا و اروپا، تلاش برای تامین محموله‌های LNG در زمستان را مضاعف کرده‌اند تا در زمان اوج تقاضا و صعود قیمت‌ها، از کمبود سوخت اجتناب کنند. 
 
چندین نیروگاه ژاپنی در حال حاضر در بازار حضور دارند تا محموله‌های LNG بیشتری را برای تحویل از دسامبر به بعد خریداری کنند. شرکت گاز کره که یکی از بزرگ‌ترین خریداران گاز در جهان است، به دنبال افزایش خرید برای زمستان است. بر اساس گزارش بلومبرگ، در این بین، اختلالات عرضه از استرالیا تا آمریکا، میزان محموله‌های LNG موجود را محدود کرده است. شرکت‌های متعددی شامل یونی‌پر و ماروبنی روز سه‌شنبه متقاضی خرید محموله‌های LNG به مقصد آسیا بودند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها