کد خبر: ۵۲۸۶۷۶
زمان انتشار: ۲۰:۲۱     ۰۳ تير ۱۴۰۲
قصه تکراری نمایندگان؛
امام جمعه شهرستان قزوین: نمایندگان باید مشاور مسئولان اجرایی باشند، این موضوع را بارها مقام معظم رهبری توصیه کردند؛ نمایندگان مجلس نباید در عزل و نصب‌ها دخالت کنند، می‌توانند مشورت بدهند.

/ امام جمعه قزوین: نمایندگان مجلس از دخالت در انتصابات دست بردارند

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری 598؛ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصولی به سیاست‌ها و ساختارهای جمهوری اسلامی ایران را مشخص کرده است. مطابق اصل پنجاه و هفتم قانون اساسی قوای حاکم در جمهوری اسلامی ایران عبارتند از قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضائیه که مستقل از یکدیگر بوده و زیر نظر ولایت مطلقه امر و امامت امت بر طبق اصول دیگر این قانون اعمال می‌گردند.

در واقع اصل 57 قانون اساسی که به عنوان اصل «تفکیک قوا» شناخته می‌شود، وظایف و امور جاری کشور را بین قوای سه‌گانه تقسیم کرده و مطابق با آن در اصول بعدی برای آنان وظایفی را تعیین کرده است.

بر این اساس وظیفه قوه‌مقننه یا مجلس شورای اسلامی در دو بخش خلاصه شده است؛ ١- وضع قوانین جدید و اصلاح قوانین گذشته  ٢- نظارت بر حسن اجرای قوانین.

حال با گذشت تقریبا دو سال از روی کار آمدن دولت سیزدهم، هنوز با چالش دخالت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در عزل و نصب‌ها مواجه هستیم.

آیت الله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرستان قزوین در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با تاکید بر اینکه رفتار مسئولان باید سبب امیدآفرینی در جامعه باشد، گفت: فعالان سیاسی باید دعوا را کنار بگذارند و عزتمندانه پای خدمت به نظام بمانند؛ سیاه‌نمایی علیه نظام حرام است. نمایندگان مجلس قانون‌گذار هستند و باید در این زمینه نظارت داشته باشند تا قانون به درستی اجرا شود.

وی همچنین تصریح کرد: نمایندگان باید مشاور مسئولان اجرایی باشند، این موضوع را بارها مقام معظم رهبری توصیه کردند؛ نمایندگان مجلس نباید در عزل و نصب‌ها دخالت کنند، می‌توانند مشورت بدهند. مسئولان نباید اجازه دهند تا وحدت در استان آسیب دیده و خدمات نظام و انقلاب زیر سوال برود.

متاسافنه در طول این دوسال جایگاه مشورتی مجلس برای دولت تبدیل به جایگاه تصمیم‌گیری شده و در برخی موارد گزارش‌هایی از دخالت نمایندگان در امور اجرایی و دولتی در استان‌ها و حتی کشور هستیم.

 

رهبر معظم انقلاب، پیش از این در دیدار تصویری خردادماه سال ۱۴۰۰ به نمایندگان مجلس گفتند که «یکی از آسیب‌ها ورود نمایندگان در مسائل اجرایی است؛ فرض بفرمایید وارد شدن در اینکه مدیرکل فلان تشکیلات در شهر ما یا در استان ما مثلاً فرض کنید که چه کسی باشد، چه کسی نباشد؛ استاندار، فرماندار و از این قبیل. حالا یک وقت در مواردی یک حالت اضطراری ممکن است رخ بدهد که آن موارد استثنایی را من کاری ندارم، امّا به طور معمول نمایندگان محترم از این مسائل اجرایی باید کناره بگیرند، وارد شدن در این مسائل و با مسئول اجرایی در این زمینه گفتگو کردن و توافق کردن و امثال این‌ها خطراتی دارد؛ از این بایستی اجتناب بشود.»

مقام معظم رهبری در دیدار  چهارم خرداد امسال با نمایندگان مجلس نیز با اشاره به توصیه سابق خود به نمایندگان مبنی بر پرهیز از دخالت در انتصابات خاطرنشان کردند: رئیس مجلس گفتند بعضی از نمایندگان از این توصیه دلخور شده‌اند، در حالی‌که این توصیه به مصلحت خود شما است چرا که اگر در یک منطقه با پیشنهاد یا فشار یک نماینده، مسئولی منصوب شود اما عملکرد او مطلوب نباشد، مشخص نیست باید از چه کسی بازخواست شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها
نیازمندیها
09107726603 تماس یا پیام در پیام رسان های ایتا و تلگرام