
به گزارش پایگاه خبری 598، مهر به نقل از الجزیره، در حالی که تحولات جنگ غزه در صدر اخبار خارجی است اما توجه رسانههای آمریکایی به جنگ غزه در دوره اخیر به شدت کم شده است.
با وجود نقص ساختاری در پوشش تحولات غزه توسط رسانههای آمریکایی به سبب عدم حضور روزنامه نگاران آمریکایی در نوار غزه و اکتفای این رسانهها به کار از راه دور، اغلب رسانههای آمریکایی تحت فشار شدید لابی یهودی قرار دارند و یا به دلیل روابط قوی کاخ سفید با رژیم صهیونیستی نمیخواهند اخبار و گزارشهای مربوط به رنج بزرگ انسانی در غزه به ویژه رنجی که کودکان متحمل میشوند را بازتاب دهند.
فشارهای لابی صهیونیستی بر رسانههای آمریکایی
در ۲۷ دسامبر گذشته، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در صفحه اول خود تصاویری از کودکان نوار غزه را منتشر کرد که اعضای بدنشان از جمله دستها و پاهای آنها قطع شده بود و توسط سازمانهای بشردوستانه بین المللی برای درمان به خارج از غزه منتقل شده بودند.
این روزنامه بیش از دو صفحه را به عکسهای رنگی از ۱۶ کودکی که در طول جنگ دچار نقص عضو شده بودند، اختصاص داد. این روزنامه همچنین جزئیات چگونگی قطع اعضای بدن برخی از کودکان، راهکارهای کمک به آنها و اینکه چه تعداد از این کودکان تا آخر عمر مجبورند با این زخمها زندگی کنند را شرح داد.
گزارشی که روزنامه نیویورک تایمز درباره رنج کودکان قطع عضو شده در غزه منتشر کرد و البته مستقیماً اشارهای به جنایات وحشیانه صهیونیستها هم نداشت، با طوفانی از خشم سازمانهای صهیونیستی در ایالات متحده مواجه شد. آنها نیویورک تایمز را به عدم حرفهایگری و ساختن داستانهای دروغین درباره کودکان متهم و ادعا کردند که جنبش حماس مسئول وضعیت کودکان فلسطینی است!
گزارشی که روزنامه نیویورک تایمز در مورد کودکان غزه منتشر کرد، در واقع یک گزارش استثنایی بود که هرگز در هیچ رسانه آمریکایی دیگری تکرار نشد و رسانههای آمریکایی در پرداختن به رنج مردم غزه به ویژه کودکان بسیار کوتاهی کردهاند.
علاوه بر آن، در شرایطی که صهیونیستها همچنان از ورود خبرنگاران خارجی به غزه حتی در دوره آتش بس هم جلوگیری کردند و کشتار خبرنگاران و اصحاب رسانه با هدف جلوگیری از رسیدن صدای حقیقت به جهانیان همچنان ادامه دارد، اما رسانههای بزرگ آمریکایی هیچ اعتراضی به این عملکرد تل آویو نداشتند و به پوشش خبری تحولات غزه از طریق شبکههای خبری که در داخل فلسطین اشغالی مستقر هستند، اکتفا میکنند.
همچنین آن دسته از خبرنگاران آمریکایی که در شبکههای وابسته به این کشور در اراضی اشغالی استقرار یافتهاند، تحت سیاستهای رژیم صهیونیستی کار میکنند و این رژیم به آنها اجازه میدهد تنها مطالبی که مورد تأیید اسرائیل باشد را مورد توجه قرار دهند.
حمایت کاخ سفید از جنگ گرسنگی علیه مردم غزه
دیوید ماک، معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه در این زمینه طی گفتگو با الجزیره اظهار داشت: پوشش اخبار مربوط به رنج کودکان گرسنه و دچار سوء تغذیه در غزه، در رسانههای آمریکایی بسیار ضعیف است.
سازمانهای بینالمللی گزارش دادند که در سایه به صدا درآمدن زنگ خطر پایان ذخایر غذایی در غزه، مردم در این باریکه تنها یک وعده غذایی آن هم به شکل ناکافی از آشپزخانههای خیریه دریافت میکنند و این وعده هم تا چند روز دیگر قطع خواهد شد.
برنامه جهانی غذا با اعلام خبر پایان ذخایر آن در نوار غزه گزارش داد: ما کمکهایی را آماده کردهایم که میتواند کل جمعیت غزه را تا دو ماه تغذیه کند، اما اسرائیل اجازه ورود این کمکها را نمیدهد.
آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آن روا) نیز گزارش داد که حدود ۳۰۰۰ کامیون پر از کمکهای انسانی پشت گذرگاههای غزه مانده و آماده ورود به این باریکه هستند اما اسرائیل مانع آن میشود.
از طرف دیگر، شورای امنیت ملی آمریکا اخیراً بیانیههایی را صادر کرده که در آن از ممنوعیت ورود کمکهای انسانی به غزه توسط رژیم صهیونیستی و استفاده این رژیم از کمکهای بشردوستانه به عنوان ابزار باجگیری جهت مجبور کردن حماس به آزادی اسرای صهیونیست حمایت میکند.
هفته گذشته مایک هاکابی، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی درخواستهای مقامات سازمانهای بشردوستانه برای تحت فشار قرار دادن رژیم اشغالگر جهت باز کردن گذرگاهها را رد کرد.
جورجیو کافیرو، کارشناس امور راهبردی و مدیر مؤسسه مطالعات کشورهای خلیج فارس در گفتگو با الجزیره در این زمینه گفت: کابینه اسرائیل تصمیم گرفته که تا حد امکان بیشترین تعداد از فلسطینیها را در غزه قتل عام و آواره کند و جلوگیری از ورود مواد غذایی و کمکهای بشر دوستانه به غزه هم بخشی از این دستور کار است.
وی افزود: ایالات متحده نفوذ زیادی بر اسرائیل دارد، اما به دلایل سیاسی از قدرت خود برای مجبور کردن این رژیم جهت ورود کمکهای بشردوستانه و غذایی به نوار غزه استفاده نمیکند.
دیوید مک، معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه در مورد عدم اقدام دولت این کشور به ریاست دونالد ترامپ برای اعمال فشار بر تل آویو جهت اجازه ورود کمکهای انسانی به غزه اعلام کرد: در حالی که دولت قبلی آمریکا به ریاست جو بایدن میگفت که از ورود کمکهای انسانی و غذا به داخل نوار غزه حمایت میکند، اما در عمل چنین کاری انجام نداد و ارسال سلاح به تل آویو و حمایت از آن در سازمان ملل توسط واشنگتن، ادامه یافت. این در حالی است که دولت ترامپ حتی در لفظ هم خوب عمل نمیکند و اشارهای به لزوم ورود کمکها به غزه نداشته است.