
به گزارش پایگاه خبری 598، به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور محبوب، مردمی و جهادی ایران، خادم امامرضا(علیهالسلام) و خادم ملت، با حجتالاسلام والمسلمین سعید صلحمیرزایی، عضو مجلس خبرگان رهبری به گفتوگو نشستیم.
ـ مهمترین خصوصیت شهید جمهور در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی، مردمی بودن شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی بود. در خصوص این ویژگی این شهید خدمت بفرمایید.
امیرالمؤمنین امامعلی علیهالسلام در نامه ۵۳ نهجالبلاغه به مالکاشتر میفرمایند: «فَلاَ تُطَوِّلَنَّ احْتِجَابَکَ عَنْ رَعِیَّتِکَ، فَإِنَّ احْتِجَابَ الْوُلاَةِ عَنِ الرَّعِیَّةِ شُعْبَةٌ مِنَ الضِّیقِ، وَقِلَّةُ عِلْم بِالاُْمُورِ؛ وَالاِحْتِجَابُ مِنْهُمْ یَقْطَعُ عَنْهُمْ عِلْمَ مَا احْتَجَبُوا دُونَهُ، فَیَصْغُرُ عِنْدَهُمُ الْکَبِیرُ وَیَعْظُمُ الصَّغِیرُ، وَیَقْبُحُ الْحَسَنُ وَیَحْسُنُ الْقَبِیحُ، وَیُشَابُ الْحَقُّ بِالْبَاطِلِ؛ وَإِنَّمَا الْوَالِی بَشَرٌ لاَ یَعْرِفُ مَا تَوَارَی عَنْهُ النَّاسُ بِهِ مِنَ الاُْمُورِ، وَلَیْسَتْ عَلَی الْحَقِّ سِمَاتٌ تُعْرَفُ بِهَا ضُرُوبُ الصِّدْقِ مِنَ الْکَذِبِ ...» «و از مردم خویش پنهان مباش، که پنهان بودن زمامداران از مردم، گونهای از تنگخویی است و مایه بیخبری از امور. پنهان شدن از مردم، آنان را از دانستن آنچه از آنان نهان مانده محروم میسازد؛ پس کار بزرگ نزد آنان کوچک، و کار کوچک بزرگ جلوه میکند، و زشت نیکو، و نیکو زشت نماید، و حق و باطل در هم میآمیزد. آری، زمامدار، انسانی است که از آنچه از او پنهان است آگاه نمیشود...»
شهید رئیسی تلاش میکرد تا به این بیان امیرالمومنین امامعلی علیهالسلام عمل کند. مردمی که در دوره ای قبل از ایشان نحوه برخورد برخی مسئولان را دیده بودند، که برای تبریک روز کارگر با ماشین شاسی بلند وارد سولهای که کارگرها را در آنجا به خط کرده بودند شد و صرفاً با تکان دادن دست از ماشین ابراز ارادت کرد.
در عین حال در سال بعد دیدند که شهید آیتالله رئیسی به میان کارگران و ایتام و مستضعفان آمد و تا آنجایی که شرایط حفاظتی اجازه میداد بین مردم قرار گرفت و تلاش کرد درد مردم را بفهمد. در دوره شهید آیتالله رئیسی مانور اشرافیت و تجمل در میان مدیران ایشان ضد ارزش محسوب میشد و خود این شهید بزرگوار به شدت از رفتارهای ناراحت کننده مردم پرهیز میکرد و پرهیز میداد.
J خستگی ناپذیری از کار، یکی دیگر از ویژگیهای شهید رئیسی بود که رهبر انقلاب اسلامی از آن تمجید کردند، در این خصوص هم بفرمایید.
قرآن کریم میفرماید: فاذا فرغت فانصب
وقتی که از کاری فارغ شدی به ماموریت جدید اقدام کن، شهید آیتالله رئیسی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بر حسب وظیفه انقلابی و ولایی خود در هر جا که مورد نیاز بود حاضر شد، سالهایی که بسیاری از مسئولین را خطر ترور تهدید میکرد، ایشان به کار در دستگاه قضا مشغول شد و البته تا آخر عمر شریفش مبغوض منافقان و دشمنان و در معرض ترور بود.
زمانی میفرمود، من یادم نمیآید مرخصی تفریحی رفته باشم. وقتی هم که برای خدمت در آستان مقدس امامرضا علیهالسلام منصوب شد، روزی ۱۵ ساعت کار میکرد. شهید آیتالله رئیسی باور داشت که وقت برای کار کم است و ماموریتهای بر زمین مانده زیاد و لذا بسیار تلاش میکرد. اگر حادثه غیر مترقبهای رخ میداد در دل حادثه حاضر میشد. هنوز در ذهن مردم ما تصاویر خاکآلوده و گِلآلوده شهید بزرگ به یاد مانده است.
شهید رئیسی رضواناللهعلیه عیار کارگزاری نظام اسلامی را بالا برد و سزاوار است همه مدیران ارشد و مدیران میانی، الگوی خوبی مثل شهید رئیسی را در منظر خود قرار دهند. همین ویژگیها بود که شهید رئیسی را محبوب مردم کرد و بسیاری از مردم در شهادت ایشان گریستند و هنوز وقتی که برای فاتحهخوانی به مزار ایشان میروید میبینید مردمانی را که با چشمانی اشکبار به تصویر خندان شهید رئیسی نگاه میکنند و خاطرات خوب با آن شهید بزرگوار را با خود مرور میکنند.
ـ در خصوص ویژگیهای اخلاقی شهید رئیسی بفرمایید.
یکی دیگر از ویژگیهای شهید رئیسی آن بود که اخلاق را فراموش نمیکرد، چه در رقابتهای انتخاباتی و چه وقتی که قدرت را در دست داشت، آنقدر از رقبایش میدانست که بتواند افشاگری کند، اما اخلاق به او این اجازه را نمیداد.
نکته دیگر اینکه شهید آیتالله رئیسی آرامش ذهنی و امنیت روانی مردم را یکی از مهمترین دغدغههای خود میدانست، فلذا گاهی اوقات اختلافاتی را که با دیگر قوا داشت را بیان نمیکرد و تلاش میکرد به گونهای سخن بگوید که تزریق ناامیدی در ذهن مردم نشود.
شهید رئیسی انقلاب اسلامی را بسیار دوست میداشت و تمام تلاش خود را برای پیشرفت و اعتلای جمهوری اسلامی به کار گرفت و از خود و خواستههای خود و از منافع خود و آبروی خود به خاطر انقلاب اسلامی میگذشت.
شهید آیتالله رئیسی فقط نگاه ملی و محلی نداشت، او همه جهان اسلام و جبهه مقاومت را میدید، او اسلام را میدید، برای همین بود که بدون هیچ ملاحظهای وقتی که به قرآن کریم توهین شد، در سازمان ملل قرآن کریم را بر سر دست گرفت و از ویژگیهای برجسته قرآن کریم گفت و آن را بوسید.